Mircea Badut

Despre automobilul autonom

12.09.2017 | T&T PLUS | Mircea Badut
Despre automobilul autonom

Maşina fără şofer, sau automobilul-robot, se iveşte printr-o fuziune practică de mecanică, electronică şi informatică, iar anii ce vin o vor pune concret pe drumurile publice. Vă propun să analizăm câteva dintre aspectele de inteligenţ... mai mult »

Solid Edge ST10

Solid Edge ST10

Vremurile în care puteam recunoaşte de la distanţă software-urile MCAD de pe monitoarele PC au cam apus: acum asemănarea lor, deşi benefică prin standardizarea interfeţei cu utilizatorul, ne cam obligă să lipim nasul de ecran pentru a disti... mai mult »

Tehnica sunetului, în aplicare civilă

20.03.2017 | T&T PLUS | Mircea Badut
Tehnica sunetului, în aplicare civilă

Deşi la prima vedere legătura dintre spectacolul muzical şi lumea tehnologiei nu sare în ochi, prin implicaţiile tehnico-ştiinţifice şi prin necesitatea abordării profesioniste, iterarea aspectelor propuse aici, deşi într-o prezentare „ne... mai mult »

Turbine eoliene plutitoare

20.03.2017 | ENERGIE | Mircea Badut
Turbine eoliene plutitoare

Energia eoliană este privită tot mai mult ca o resursă ce trebuie obligatoriu exploatată, astfel că eforturile de extindere şi de optimizare a soluţiilor se intensifică. Pentru Europa ea este văzută şi ca o cheie pentru independenţa ener... mai mult »

MicroStation CONNECT Edition

MicroStation CONNECT Edition

Deşi MicroStation-ul este cunoscut ca fiind cea mai serioasă alternativă la AutoCAD (fiindu-i acestuia un etern challenger), îndelungata lor concurenţă a făcut cele două platforme CAD să se stimuleze reciproc. Recent am aflat despre o nouă ... mai mult »

SolidWorks 2017

SolidWorks 2017

Lansat în toamna 2016, ,,SolidWorks 2017’’ reuşeşte să aducă şi anul acesta o serie de îmbunătăţiri apte de a fi apreciate de către specialiştii ce lucrează în domeniul proiectării. Gestionând lansarea noii ediţii, managerii lui SolidWo... mai mult »

Asistenţă cu MathCAD

Asistenţă cu MathCAD

Au trecut opt ani de la ultimul articol pe care l-am scris pe această temă pentru revista T&T, aşa încât revenirea nu poate fi incriminată de redundanţă. Cu atât mai mult cu cât ne tot sosesc semnale privind aplicabilitatea software-urilor de ... mai mult »

Abordări inovatoare în domeniul turbinelor eoliene

Abordări inovatoare în domeniul turbinelor eoliene

Uneori ajung la noi informaţii despre soluţii inovative privind construcţia turbinelor eoliene, soluţii apărute fie din eforturile firmelor producătoare de echipamente energetice, fie din încercările unor echipe de cercetare academică. De ex... mai mult »

DELCAM - consecvenţa necesară

DELCAM - consecvenţa necesară

La data preluării de către Autodesk (februarie 2014), soluţiile din familia DELCAM erau renumite pentru abilităţile de proiectare a formelor 3D şi pentru componenta de fabricaţie. Firma britanică avea filiale în mai toate continentele (Ameri... mai mult »

AutoCAD 2017 – noutăţi

AutoCAD 2017 – noutăţi

Pe lângă premisele inerente, care de obicei motivează din interior evoluţia soluţiilor CAD (precum creşterea performanţei de procesare, optimizări şi rafinări ale comenzilor de lucru, exploatarea facilităţilor CPU şi GPU), putem identifi... mai mult »