Simplifică procesul de producţie prin platforma ActiveCockpit

Simplifică procesul de producţie prin platforma ActiveCockpit

Industry 4.0 reprezintă un pas important în eficientizarea proceselor de producţie. Comunicarea între utilizatori, maşini şi produse joacă un rol din ce în ce mai important în implementările de ordin tehnic. Procesele de fabricaţie eficiente şi orientate spre client sunt favorizate de fuziunea dintre sistemele de fabricaţie şi IT, de sincronizarea proceselor, dar şi de maşinile ce, autonom, iau decizii în timp real.

Ca furnizor de top de soluții Industry 4.0, Bosch Rexroth s-a bazat pe propriile experiențe pentru a realiza platforme de viitor menite a crea medii de producție inteligente. Acela[i principiu se aplică și în utilizarea ecranului interactiv dotat cu soluția – software industrial ActiveCockpit.Ca platformă industrială orientată spre viitor, această soluție furnizează toate datele relevante direct la locul producției.

O singură privire asupra unui proces industrial obișnuit scoate la iveală numeroasele surse de informații pe care utilizatorii trebuie să le ia în calcul, precum cele privind stocul și comenzile, ce se găsesc în computerele departamentului de planificare a producției. Condițiile și informațiile privind calitatea sunt documentate manual și afișate pe diferite panouri. Utilizatorii mențin calendare personale, individual. Operatorii trebuie să fie în măsură să opereze interfețele de control al liniei, precum și diferite mașini, dar și să pornească procesul manual. Pentru a îmbunătăți considerabil managementul acestei diversități de informații, în 2014, Bosch Rexroth a echipat o linie de asamblare cu ecrane tactile interactive, dar și cu software-ul ActiveCockpit.

Prin interfețele sale deschise, ActiveCockpit colectează continuu, procesează și filtrează toate datele referitoare la procesul de fabricație din sistemele existente, precum și din alte câteva surse de informații. Pe ecran sunt afișate cele mai recente cifre referitoare la calitate și producție, în timp real, putând fi analizate direct, la fața locului. Astfel, toți membrii echipei implicați în proces au mereu disponibile cele mai recente cifre ce stau la baza luării măsurilor de optimizare a producției. Abaterile de la parametrii predefiniți ai producției sunt vizualizate în termeni de cifre, astfel se poate începe pe loc procesul de ameliorare.

Sistemul poate furniza oricând toate informațiile relevante pentru producție, de la disponibilitate și timpi de fabricație, până la cantități. Toate informațiile pot fi utilizate direct, chiar lângă linia de producție, prin capacitatea de afișaj și interacțiune a ActiveCockpit.

 

Beneficii

Ședinţe de echipă rapid documentate:

 • Informațiile despre producție sunt colectate și vizualizate direct, de către toți membrii echipei
 • Optimizarea poate fi rapid discutată cu echipa
 • Identificarea clară a abaterilor în procesul de fabricație permite luarea rapidă a deciziilor

 

Abateri înregistrate în timp real:

 • Orice eroare în proces poate fi vizualizată printr-o interfață intuitivă
 • Transmiterea informațiilor către responsabili facilitează imediata inițiere a procesului de perfecționare
 • Defecțiunile sunt înregistrate imediat, apoi transmise echipei prin ActiveCockpit (ex. imagine a componentei defecte)

 

Verificări, direct în timpul procesului:

 • Membrii echipei accesează lista comenzilor și actualizează statusul producției direct, la linia de asamblare
 • Anulările și prioritizările sunt transmise responsabililor de departamente cu un singur click
 • Neconformitățile calitative, dar și standardele de siguranță, sunt vizua­lizate instant

 

Pentru a rămâne eficiente, procesele de fabricație trebuie atent monitorizate, iar defectele și abaterile gestionate cu precauție. ActiveCockpit este parte a gamei de produse, software-uri și soluții Industry 4.0 prin care datele sunt colectate, filtrate și vizualizate continuu, permițând operatorilor să acționeze prompt în funcție de schimbările ce intervin în procesul de producție.

Transparența este un element cheie al platformei ActiveCockpit. Acest software asigură o conexiune digitală între operator, produs, stația de lucru și proces, afișând toate informațiile pe un ecran tactil, plasat în apropierea procesului de producție. Pe ecran se afișează live informații cheie, integrând perfect planificarea comenzilor și controlul producției. 


 • Articol selectat în secțiunea specială Industry 4.0

1661 vizualizari

Galerie foto

Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.

Cere Detalii sau Oferta

Completati cu numele dvs.

Completati cu denumirea companiei pe care o reprezentati.

Adresa dvs. de e-mail.

Numarul dvs. de contact.

Mesajul dvs.

Pentru abonare (la revista sau newsletter), postare comentarii sau participare la discutiile din forum, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator. Daca nu aveti cont, click pe [creeaza un cont nou]
CAPTCHA

Introduceţi codul numeric din imaginea de mai jos.

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.