VDMA: Sistemele europene de prelucrare a imaginii au avut un an record

20.03.2017 | AUTOMATIZARI | VDMA
VDMA: Sistemele europene de prelucrare a imaginii au avut un an record

Industria europeană de echipamente de prelucrare a imaginii rămâne pe un curs robust de creștere. Conform rezultatelor VDMA despre comenzile primite și statistica cifrei de afaceri, industria europeană de echipamente de prelucrare a imaginii a crescut cu 10 procente în 2016, în comparație cu anul precedent. Numărul de comenzi primite a crescut semnificativ spre finalul anului 2016. Astfel, industria a putut avea un start de succes în 2017, fără a ține seama de multele incertitudini din lumea politică.

„Ani la rând, industria europeană de echipamente de prelucrare a imaginii a cucerit noi piețe și aplicații. Multe oportunități deosebite, precum fabrica inteligentă sau vehiculul viitorului, pot fi obținute doar cu ajutorul echipamentelor de prelucrare a imaginii drept tehnologie esențială. Și noile tendințe, precum prelucrarea imaginii înglobate, se deschid către domenii suplimentare de aplicații“, a declarat Olaf Munkelt, Președintele Consiliului de la VDMA Machine Vision, cu ocazia prezentării noilor date legate de activitatea VDMA.

Industria echipamentelor de prelucrare a ima­ginii din Germania, dar și din Europa a raportat cifre mari de creștere și cifre record la vânzări ani la rând. Vânzările din industrie au fost mai mult decât duble între anii 2005 – 2015. Numai industria echipamentelor de prelucrare a imaginii din Germania a atins o cifră de afaceri record de 2,3 miliarde de euro în 2016 (+11%). Motivul creșterii: echipate cu sisteme de prelucrare a imaginii, mașinile și roboții învață să ,,vadă”. În cadrul cursei globale spre un nivel și mai \nalt de automatizare, această tehnologie cheie nu se găsește doar în sectoarele industriei tradiționale, ci, de asemenea, cucerește noi domenii. Calitatea îmbunătățită, fiabilitatea sporită, siguranța crescută și eficacitatea costurilor reprezintă beneficii la fel de importante în contextele de non-fabricație ca și în sfera producției industriale.

Pentru 2017 este prognozată o creștere de 8%, adică ceva mai mică decât în 2016.

Mai multe detalii despre produse, piețe și aplicații și o previziune mai exactă de creștere vor urma în iunie 2017, când rezultatele finale ale raportului anual de piață despre echipamentele de prelucrare a imaginii vor fi disponibile.


Despre VDMA Vision

VDMA (Verband Deutscher Maschinen-und Anlagenbau) reprezintă mai mult de 3.200 de companii, în principal de mărime medie, din industria bunurilor de investiții, conferindu-i astfel statutul de cea mai mare asociație industrială din Europa. Ca parte a VDMA Robotics + Automation Association, VDMA Machine Vision are mai mult de 115 membri: producători de sisteme de prelucrare a imaginii și componente, dar și companii integratoare. Obiectivul acestei platforme este acela de a veni în sprijinul echipamentelor de prelucrare a imaginii, care creează o gamă largă de activități și servicii. Activitățile VDMA Machine Vision includ analize statistice și rapoarte anuale de piață din industria echipamentelor de prelucrare a imaginii, activități de marketing și de standardizare, relații cu publicul, politici de târguri, precum și evenimente inter-relaționare și conferințe.


1402 vizualizari

Galerie foto

Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.

Cere Detalii sau Oferta

Completati cu numele dvs.

Completati cu denumirea companiei pe care o reprezentati.

Adresa dvs. de e-mail.

Numarul dvs. de contact.

Mesajul dvs.

Pentru abonare (la revista sau newsletter), postare comentarii sau participare la discutiile din forum, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator. Daca nu aveti cont, click pe [creeaza un cont nou]
CAPTCHA

Introduceţi codul numeric din imaginea de mai jos.

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.