Soluții optime pentru industria automotive

09.10.2017 | AUTOMATIZARI | Festo
Soluții optime pentru industria automotive

Sudarea caroseriei în industria automobilelor necesită viteză și precizie. Ușor de zis, greu de făcut, deoarece trebuie să se găsească o soluție optimă pentru satisfacerea cerințelor pentru diferite medii de producție. Alegerea perfectă este soluția completă specifică aplicației, pusă la dispoziție de Festo, pentru alimentarea cu aer comprimat și apă de răcire a pistoalelor de sudură. Această soluție oferă securitate și eficiență sporită.

Pe măsură ce crește complexitatea unui proces, cresc atât posibilitatea de eroare cât și costurile de operare aferente. Acest lucru este valabil în special pentru secțiile unde se utilizează elemente precum aerul comprimat și apa de răcire. Un număr ridicat de parametri sunt monitorizați în cele mai mici spații - de la dezvoltarea unității de producție și operarea eficientă din punct de vedere al costurilor, până la operațiunile uzuale de mentenanță.

Bazându-se pe experiența îndelungată în automatizarea de fabrică și de proces, Festo oferă soluții complete specifice aplicațiilor ce utilizează aer comprimat și apă de răcire pentru pistoale de sudură special destinate sudării caroseriei în industria automobilelor.

Fie că este vorba de roboți individuali sau de o întreagă linie de sudură, o structură compactă de servicii robuste crește fiabilitatea procesului și asigură o funcționalitate maximă a sistemului.

Reducerea complexității

Asocierea în paralel a diferitelor medii de lucru, va determina în general creșterea nivelului de complexitate al soluțiilor necesare. Vor fi astfel numeroși parametri de luat în considerare, începând cu dezvoltarea liniei de producție și finalizând cu mentenanța acesteia. Festo are o vastă experiență în producția și automatizarea proceselor. Rezultatul este crearea de soluții speciale pentru optimizarea ciclului, apreciziei și calității proceselor de sudare.

Dezvoltate, produse și furnizate de către compania Festo, aceste soluții reduc complexitatea sistemului la un nivel minim. Monitorizarea procesului, diagnoza și gestionarea erorilor sunt disponibile ca servicii opționale. Roboții de sudură necesită aer comprimat, printre altele, și pentru a deplasa pistoalele de sudură și pentru a fixa piesele metalice. Apa de răcire este necesară pentru a menține procesele în intervalul optim de temperatură. Soluțiile complete propuse de Festo, pot fi integrate în bariera de siguranță pentru a facilita operarea sau direct pe robot. Aceasta permite oprirea și repornirea liniilor întregi sau a roboților individuali. Beneficiile pe termen lung pentru operatorii din producție sunt flexibilitatea și disponibilitatea sporită a întregului sistem.

Durabilă şi precisă

De asemenea, Festo oferă sisteme servopneumatice de acționare și control pentru pistoale de sudură X sau C. Soluțiile pentru pistoale de sudură de la Festo produc îmbinări sudate durabile și precise, prin operare de mare viteză și acuratețe de repetare combinată cu o calitate constantă.

Cadru de montaj special proiectat

  • Respectă standardele și directivele, precum și produsele aprobate și cerințele specific liniilor de asamblare a caroseriei de tablă brută
  • Echipamente tehnice în funcție de aplicație: de la funcțiile de bază la integrarea funcțiilor cu monitorizare de proces, diagnoză și gestionare a erorilor
  • Design perfect adaptat spațiului de instalare
  • Interfețe mecanice, pneumatice și electrice definite
  • Nu există scurgeri de apă la înlocuirea capacelor electrozilor
  • Control și monitorizare continuă a alimentării cu aer comprimat și apă de răcire.

 

Aceste soluții, gata de instalare, asigură controlul perfect și monitorizarea continuă a alimentării cu aer comprimat și agent de răcire, la nivelul liniilor de sudură (HIP – Hall Installation plate) și al roboților individuali de sudură (RIP – Robot Installation Plate), pentru a asigura un proces fiabil și sigur.

168 vizualizari

Galerie foto

Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.

Cere Detalii sau Oferta

Completati cu numele dvs.

Completati cu denumirea companiei pe care o reprezentati.

Adresa dvs. de e-mail.

Numarul dvs. de contact.

Mesajul dvs.

Pentru abonare (la revista sau newsletter), postare comentarii sau participare la discutiile din forum, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator. Daca nu aveti cont, click pe [creeaza un cont nou]
CAPTCHA

Introduceţi codul numeric din imaginea de mai jos.

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.