Sistem de inspecţie vizuală şi măsurare - CheckBox VEA

Sistem de inspecţie vizuală şi măsurare - CheckBox VEA

Sistemul de inspecție vizuală și măsurare CheckBox este compus dintr-o serie de componente fabricate de VEA pentru inspecția 100% a pieselor direct pe linia de producție. CheckBox este ușor de programat și poate efectua inspecții pe orice tip de produs.

CheckBox este complet automatizat și poate analiza până la 2000 de piese pe oră. Tipul inspecției este personalizat în funcție de nevoia clientului, putând inspecta gabarite, analiza suprafețelor și a culorilor, precum și inspecția bavurilor etc. În funcție de necesitatea clientului, checkBox păstreză o evidență fotografică a pieselor.

 

 

Tipologii de inspecţie

 • Măsurători micrometrice– CheckBox poate analiza 100% din producție direct pe linia de producție. Precizia de măsurare este sub micron, în timp ce precizia și repetabilitatea sunt calculate în timp real pentru a compensa variațiile de mediu.
 • Analiza suprafeţelor– algoritmul este special gândit pentru inspecția defectelor de suprafață, cum ar fi: porozități, lovituri, fisuri, opacitate, zgârieturi, etc.
 • Inspecţia calităţii– CheckBox poate efectua analize multiple, cum ar fi: asamblare corectă, prezență de fire, marcaje lizibile, etc.
 • DataMatrix– CheckBox poate citi codurile imprimate pe produsele inspectate și poate stoca imaginile și informațiile legate de cod.

 

Funcţionalitate

Sistemul CheckBox are minim 2 benzi transportoare, un robot și un sistem video cu mai multe camere. Piesele care urmează să fie inspectate sunt plasate pe transportorul de intrare, și chiar dacă sunt dispuse aleator, sistemul video oferă îndrumare robotului, acesta fiind capabil să le ridice indiferent de poziționare. Această soluție face ca CheckBox să fie foarte adaptabil, nefiind nevoie de diferite sisteme de încărcare în funcție de piesele analizate.

Robotul mișcă piesele în diferite unghiuri, astfel încât sistemul să inspecteze întreaga piesă. Există 64 de poziții posibile pentru a realiza o fotografie, și 1000 de analize disponibile care se fac pe fiecare poză în parte, unde se adaugă până la 64000 de opțiuni de control. În plus, alte tipuri de tehnologii de control pot fi integrate în paralel cu sistemul de inspecție vizuală. Inspecția de piese circulare poate fi realizată mai rapid și mai eficient prin adăugarea de sisteme rotative.

După analiză, robotul va plasa piesele acceptate pe transportorul de ieșire și piesele neconforme pe transportorul de piese refuzate. Există posibilitatea instalării mai multor transportoare, în funcție de necesitatea clientului. Piesele acceptate pot fi marcate cu laser sau cu o altă tehnologie pentru a certifica inspecția.

 

Viteza de inspecţie – număr de piese pe oră

Timpul de inspecție depinde în principal de numărul de scanări ale piesei. Tabelul de mai jos oferă o idee aproximativă a modului în care depinde timpul de inspecție în funcție de numărul de posturi, având un singur robot integrat în Check Box.

Număr poziții

1

2

3

4

5

6

8

10

12

Producție maximă
[piese pe oră]

2000

1500

1200

1000

900

800

650

550

480

 

Materiale care se pot inspecta cu CheckBox:

 • piese turnate
 • tablă
 • materiale metalice imprimate
 • plastic
 • sticlă
 • componente electronice.

 

CheckBox robot – modele şi specificaţii

CheckBox se poate configura în funcție de nevoile clientului. Standard toate modelele au aceeași înălțime de 2.150 mm, variind dimensiunea robotului în funcție de greutatea pieselor inspectate. Standard există 4 modele de CheckBox:

CheckBox Model

S

M

L

XL

Dimensiuni [mm]

1164 x 804

1314 x 934

1414 x 1034

1614 x 1134

Greutate maximă piesă [kg]

1

3

3

5


1862 vizualizari

Galerie foto

Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.

Cere Detalii sau Oferta

Completati cu numele dvs.

Completati cu denumirea companiei pe care o reprezentati.

Adresa dvs. de e-mail.

Numarul dvs. de contact.

Mesajul dvs.

Pentru abonare (la revista sau newsletter), postare comentarii sau participare la discutiile din forum, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator. Daca nu aveti cont, click pe [creeaza un cont nou]
CAPTCHA

Introduceţi codul numeric din imaginea de mai jos.

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.