Un sistem de comandă flexibil face atelierele mai profitabile

Un sistem de comandă flexibil face atelierele mai profitabile

Hurco actualizează caracteristicile tehnice ale sistemului de comandă

Conform celor declarate de companie, când inginerii de software de la Hurco dezvoltă caracteristici pentru sistemul de comandă Hurco controlat prin programul WinMax®, aceștia își îndreaptă atenția asupra caracteristicilor care vor conferi mai multă  profitabilitate clienților. În plus, flexibilitatea echipamentelor de comandă Hurco este importantă în special pentru atelierele ce au o mare varietate de piese, deoarece aceasta este la fel de puternică pentru programarea standard NC, cum este pentru programarea conversațională.

Pentru a găzdui programe mai mari ce devin din ce în ce mai utilizate cu sistemele CAD/CAM și cu standardele industriale NC, Hurco a actualizat recent caracteristicile tehnice ale părții hardware cu o memorie de stocare tip SSD de 128 GB, 4 GB de RAM și un procesor a cărui viteză de procesare atinge 3.000 bps.

În ceea ce privește programarea conversațională, Gerald Roch, cofondator Hurco, a inventat această metodă de programare în 1974, iar echipa de proiectare tehnică o îmbunătățește continuu, dezvoltând noi caracteristici și îmbunătățind interfața de utilizare.

De exemplu, Hurco a introdus multe configu­rații conversaționale „5-sided”, care fac posibilă programarea unui centru de prelucrare în 5 axe direct la panoul de comandă, fără a fi necesar un sistem CAM.

Planul de transformare face parte din carac­te­risticile cheie ce înlesnește tranziția de la un centru de prelucrare în 3 axe la un centru de prelucrare în 5 axe, pentru prelucrarea pieselor cu 5 fețe, deoarece, în esență, schimbă programarea pe un centru de prelucrare în 5 axe, înapoi la programarea în 2.5D, care se folosește la prelucrarea în 3 axe.

Operatorul stabilește originea piesei inițiale și programează prima față a piesei. Apoi, acesta introduce unghiul/unghiurile axei către următoa­rea față, programează caracteristicile acestei fețe a piesei și comunică sistemului de comandă unghiul/unghiurile axei pentru următoarea față. După parcurgerea acestor pași pentru fiecare față, Planul de transformare face restul, calculând înclinarea și rotirea necesară.

Inginerii de la Hurco și-au îndreptat atenția asupra dezvoltării caracteristicilor de programare „5-sided”, precum Planul de transformare, deoa­rece calea cea mai rapidă pentru ateliere de a-și crește rapid marja de profit la piesele existente este tranziția de la procesul de prelucrare în 3 axe la cel de prelucrare „5-sided” pe un centru de prelucrare în 5 axe (VMC). „În încercarea de a ajuta clienții să fie mult mai profitabili, inițiativa majoră a celor de la Hurco este, încă din 2008, aceea de a se asigura că sistemul de comandă Hurco face ca trecerea industriei la prelucrarea „5-sided” să fie cât mai ușoară,” a declarat un purtător de cuvânt din partea companiei.

O altă caracteristică a sistemului de comandă pe care atelierele de toate mărimile o găsesc foarte utilă este îmbinarea programării NC cu cea conversațională. Cu ajutorul acestei caracteristici, operatorul poate apela un program NC și să aplice elemente folosite în programarea conversațională cum ar fi operațiile de tip șablon, scalare, verificarea sculei și a pieselor, în programe Cod G. 


1906 vizualizari

Galerie foto

Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.

Cere Detalii sau Oferta

Completati cu numele dvs.

Completati cu denumirea companiei pe care o reprezentati.

Adresa dvs. de e-mail.

Numarul dvs. de contact.

Mesajul dvs.

Pentru abonare (la revista sau newsletter), postare comentarii sau participare la discutiile din forum, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator. Daca nu aveti cont, click pe [creeaza un cont nou]
CAPTCHA

Introduceţi codul numeric din imaginea de mai jos.

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.