Maşină de alezat şi frezat NC de mare putere şi capacitate de prelucrare ridicată

Maşină de alezat şi  frezat NC de mare putere şi capacitate de prelucrare ridicată

Mașina de alezat și frezat de capacitate ridicată DBC 160 cu montant mobil este echipată cu un arbore de alezare Ø160 mm și oferă cea mai mare putere și cel mai mare moment de torsiune din clasa sa. Conceptul mașinii este optimizat pentru prelucrarea unei mari varietăți de piese, incluzând vane utilizate în fabric industriale, nave și industria gazelor naturale.

Aşchie re cu regimuri grele

Arborele mașinii DBC 160 este echipat cu un motor de 45 kW, cu o cutie de viteze cu 3 trepte și un arbore de alezare cu diametrul de 160 mm, care este special conceput pentru prelucrări stabile atunci când axa W este extinsă la 800 mm. Dotată cu cea mai mare putere și cu cel mai mare moment de torsiune ale arborelui principal din clasa sa, mașina DBC 160 oferă performanțe ma xime pentru așchieri în regim greu, în timp ce distanța mărită dintre ghidajele sale oferă o creștere a stabilității structurale și minimizează vibrațiile, pentru a mări stabilitatea în timpul așchierilor în regim greu, iar adoptarea unui cilindru de echilibrare hidraulic a stabilizat sistemul de avans al axei Y. În timpul unui test de prelucrare cu axa W extinsă cu 800 mm, noul model de arbore de mare putere a realizat următoarele valori de așchiere: 1440 cm3/min la frezare frontală, 1016,3 cm3/ min la găurire și o filetare M16x5.

 

Prelucrare de precizie în cea mai mare zonă de lucru

Modelul DBC 160 este adaptat pieselor cu diametre de până la Ø3400 mm și cu o greutate de maxim 20 tone. Cu lungimi ale curselor pe axele X/Y/Z de, respectiv, 4000/2500/1600 mm, modelul oferă zona de lucru cea mai mare dintre toate mașinile Doosan din faimoasa serie DBC.

Masa sa rotativă asigură o comandă precisă a axei B, folosind un traductor de mare precizie și o forță de blocare mărită. În plus, pe toate axele se folosesc traductoare ca o caracteristică standard, mărind suplimentar precizia de prelucrare.

 

Avantajul echipamentului CNC şi al diferitelor capete de lucru

Avantajul operatorului a fost îmbunătățit suplimentar cu ajutorul panoului de operare, care are taste cu selectare rapidă unice ale seriei DBC și un design ergonomic prietenos. Standard, brațul înclinabil al panoului suspendat poate fi înclinat în plan orizontal și vertical pentru a asigura avantaje maxime pentru utilizator. Printre funcțiile tastelor cu selectare rapidă a fost adoptată Comanda Încărcării Piesei, pentru a permite stabilirea parametrilor optimizați în conformitate cu greutatea piesei – o funcție extrem de eficientă la prelucrarea pieselor mari.

Noul model oferă și opțiunea diferitelor capete de lucru pentru a satisface necesitățile specifice ale beneficiarilor, cum sunt capul de lucru pentru conturare CNC și capul de lucru unghiular, inclusive oferirea unei productivități mai mari și a unei flexibilități optime.

Materializând necesitățile beneficiarilor printr-o tehnologie superioară și cu o putere optimizată, noua mașină de alezat și frezare DBC 160 oferă o structură de înaltă rigiditate, așchieri cu regimuri grele și cu precizie maximă, obținând, astfel, o productivitate neegalată pentru piese de dimensiuni mari.

 

 

Caracteristica

Unitatea de

măsură

DBC 160

Diametrul arborelui de alezare

mm

160

Dimensiunile mesei

mm

2000x2200

Turația maximă a arborelui principal

rot/min

2000

Puterea motorului de acționare a arborelui

principal

kW

45/37

Momentul de torsiune maxim

Nm

3900

Lungimea curselor (axele X/Y/Z/W)

mm

4000/2500/1600/800

Capacitatea de stocare a sculelor (opțional)

nr.

40/60/90

Sistemul NC

-

FANUC 31i

799 vizualizari

Galerie foto

Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.

Cere Detalii sau Oferta

Completati cu numele dvs.

Completati cu denumirea companiei pe care o reprezentati.

Adresa dvs. de e-mail.

Numarul dvs. de contact.

Mesajul dvs.

Pentru abonare (la revista sau newsletter), postare comentarii sau participare la discutiile din forum, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator. Daca nu aveti cont, click pe [creeaza un cont nou]
CAPTCHA

Introduceţi codul numeric din imaginea de mai jos.

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.