CSD/CSDX: Economii de energie datorită motoarelor IE4

CSD/CSDX: Economii de energie datorită motoarelor IE4

Performanţă şi fiabilitate crescute în contextul unui necesar redus de spaţiu şi de energie - acestea sunt cele mai importante caracteristici ale compresoarelor cu şurub CSD şi CSDX răcite cu fluid. Iar acum acestea sunt echipate cu motoare IE4, fiind astfel mai eficiente şi mai potrivite pentru viitor.

Kaeser se află cu un pas înaintea normelor aplicabile și echipează deja aceste compresoare cu motoare IE4 în versiunea de serie standard. Astfel, nu doar se garantează faptul că stațiile de aer comprimat vor corespunde cerințelor legale și pe viitor, ci se generează și economii suplimentare de aproape un procent la costurile cu energia.

Așadar, instalațiile CSD și CSDX economisesc de patru ori mai multă energie:

1. Rotoarele cu șurub ale blocurilor de compresoare sunt echipate cu profilul „Sigma Profile“ cu flux optimizat, îmbunătățit. Prin aceste măsuri și prin alte măsuri de optimizare, cum ar fi reducerea pierderilor interne de presiune, performanța specifică a putut fi îmbunătățită față de modelele anterioare cu 3-6%.

2. Se utilizează așa-numitele motoare IE4 („Super Premium Efficiency“), care reprezintă eficiența energetică maximă.

3.O transmisie 1:1 servește pentru transmiterea economică a puterii, evitând astfel pierderile de transmisie asociate transmisiilor prin roți dințate sau curele.

4.Controlerul intern„Sigma Control 2“ bazat pe un PC industrial, cu cinci moduri de control gata programate, permite adaptarea optimă a debitului la consumul de aer comprimat și generarea de economii suplimentare cu energia.

Cu o putere a motorului de la 45 până la 90 kW, cele cinci modele din ambele serii constructive asigură debite de aer de la 8,3 până la 16,1 m³/min (la 8,5 bar) și sunt proiectate pentru presiuni de până la 15 bar.

De asemenea „Sigma Control 2“noferă și alte avantaje: diversele sale interfețe și module de comunicare - pentru prima oară interschimbabile - sporesc flexibilitatea la conectarea cu rețelele de calculatoare și cu sistemele de management ale aerului comprimat, cum ar fi de exemplu Sigma Air Manager 4.0,nrespectiv la sisteme de diagnosticare de la distanță și de supraveghere de la distanță, precum Sigma Smart Air.nUn afișaj mare simplifică de asemenea comunicarea locală cu echipamentul. Un slot pentru card de memorie SD accelerează citirea datelor din memorie și actualizările de software. În plus, un cititor RFID asigură standardizarea, profesionalismul și îmbunătățirea semnificativă a calității activităților de service. „Sigma Control 2“ este adecvat și pentru monitorizarea compresorului și a uscătorului cu refrigerare sau a convertizorului de frecvență (dacă există).

Sistemul de răcire extrem de eficient al noii instalații facilitează temperaturi de ieșire a aerului comprimat extrem de reduse. Include și un separator de condens cu purjare monitorizată automată. Astfel, peste 95% din condensul acumulat poate fi separat de fluxul de aer. Răcitoarele sunt amplasate la partea din spate a echipamentului, unde este disponibilă o deschidere de admisie generoasă pentru aerul de răcire. Datorită acestui sistem și efectului său termic îmbunătățit, eficiența și fiabilitatea instalației de tratare a aerului comprimat conectată în aval sunt sporite semnificativ.

Și elementul de filtrare al fluidului corespunde conceptului ecologic al instalației: acesta nu conține metal și poate fi incinerat după utilizare, fără alte tratamente.

În afară de versiunile standard, sunt disponibile versiuni cu modul integrat de uscător cu refrigerare, care asigură producerea și uscarea aerului comprimat pe o suprafață mică de amplasare. Uscătorul cu refrigerare este dimensionat pentru temperaturi ambientale ridicate și funcționează cu pierderi de presiune foarte reduse. Spre deosebire de versiunea anterioară, acesta se remarcă prin necesarul de energie semnificativ mai redus și o cantitate de agent frigorific mai mică cu aproape 50%. Uscătorul este integrat într-o carcasă separată și, din acest motiv, nu poate fi influențat termic de compresor.

Compresoarele CSD și CSDX pot fi livrate și cu turație variabilă și, la fel ca instalațiile standard, sunt proiectate pentru randament optim, siguranță în exploatare și ușurință în întreținere. 

Vă așteptăm la TIT 2017 Cluj-Napoca, 21-24 martie, stand 21!


1661 vizualizari

Galerie foto

Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.

Cere Detalii sau Oferta

Completati cu numele dvs.

Completati cu denumirea companiei pe care o reprezentati.

Adresa dvs. de e-mail.

Numarul dvs. de contact.

Mesajul dvs.

Pentru abonare (la revista sau newsletter), postare comentarii sau participare la discutiile din forum, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator. Daca nu aveti cont, click pe [creeaza un cont nou]
CAPTCHA

Introduceţi codul numeric din imaginea de mai jos.

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.