Rulmenţii NSK pentru sisteme de acţionare cu şuruburi cu bile oferă coeficienţi de încărcare mai ridicaţi

20.03.2017 | TRANSMISII MECANICE | NSK
Rulmenţii NSK pentru sisteme de acţionare cu şuruburi cu bile oferă coeficienţi de încărcare mai ridicaţi

Compania NSK fabrică acum seria BSBD consacrată de rulmenți axiali-radiali cu bile la standardul HPS - patentul companiei - pentru rulmenți de înaltă precizie. HPS, abrevierea pentru «High-Performance Standard» (standard de înaltă performanță), înseamnă că acești rulmenți noi oferă coeficienți de încărcare mai ridicați și sunt deosebit de utili ca rulmenți de sprijin pentru sisteme de acționare cu șuruburi cu bile. Sub numele de produs NSKHPS BSBD, compania estimează că principalele domenii de aplicare vor fi în mașini-unelte și sisteme automatizate de manipulare.

Sistemele de acționare cu șuruburi cu bile de la NSK execută mișcări liniare de înaltă precizie - cum ar fi poziționarea pieselor de prelucrat sau mișcarea axelor uneltelor - pentru numeroși producători importanți de mașini-unelte. În aceste cazuri, rulmenții axiali-radiali cu bile BSBD sunt ideali ca rulmenți de rotire ai sistemului de acționare cu șuruburi cu bile. Aceasta se datorează configurației pe două rânduri și unghiului de contact de 60°, ceea ce înseamnă că pot susține sarcini axiale mari în ambele sensuri. În același timp, rulmenții BSBD oferă rigiditatea și precizia necesare pentru utilajele moderne de precizie.

În prezent, prin introducerea rulmenților NSKHPS BSBD, coeficienții de încărcare au crescut semnificativ față de rulmenții BSBD standard, ceea ce îi face chiar mai durabili decât până acum. De asemenea, au fost adăugate dimensiuni suplimentare în serie, care include acum diametre interioare de la 12 la 60 mm în două variante diferite: cu găuri de montare pentru asamblare cu flanșă (BSF) sau fără găuri de montare (BSN, de utilizat împreună cu o componentă separată de carcasă).

Noii rulmenți sunt lubrifiați pe viață și etanșați eficient, prin etanșări cu contact cu frecare redusă într-o structură cu muchii multiple. Aceasta asigură proprietăți excelente de reținere a lubrifiantului și rezistență ridicată la pătrunderea prafului, precum și posibilitatea de acționare la viteze înalte. În vreme ce utilizatorii de rulmenți ai concurenților trebuie să selecteze între diferite opțiuni de etanșare pentru a asigura acționarea la viteze înalte, NSK îndeplinește toate cerințele într-o singură versiune. Dacă aplicații speciale necesită rulmenți cu sarcini axiale mai ridicate și/sau rigiditate mai mare, pot fi selectate perechi de rulmenți corespunzători.


Despre NSK

Înființată acum 100 de ani, NSK (Nippon Seiko Kabushiki Kaisha) este o companie japoneză listată la bursă, care a evoluat de la un furnizor regional de rulmenți cu bile la o companie specializată în rulmenți cu role și furnizoare pentru industria auto, cu prezență pe piața mondială. Astăzi, NSK are peste 31.500 de angajați în 30 de țări. În martie 2016 NSK a realizat o cifră de afaceri anuală de 975 de miliarde de yeni. Acest rezultat a fost obținut în urma investițiilor în cercetare și dezvoltare, care au permis companiei să îmbunătățească continuu calitatea produselor și serviciilor sale.  Pe lângă un portofoliu complet în domeniul rulmenților, NSK dezvoltă și produce componente de precizie și produse mecatronice, precum și sisteme și componente pentru industria auto, inclusiv rulmenți pentru roți și sisteme electrice de direcție.


1743 vizualizari

Galerie foto

Pentru a putea posta comentarii, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator.

Cere Detalii sau Oferta

Completati cu numele dvs.

Completati cu denumirea companiei pe care o reprezentati.

Adresa dvs. de e-mail.

Numarul dvs. de contact.

Mesajul dvs.

Pentru abonare (la revista sau newsletter), postare comentarii sau participare la discutiile din forum, trebuie sa fiti logat in contul dvs. de utilizator. Daca nu aveti cont, click pe [creeaza un cont nou]
CAPTCHA

Introduceţi codul numeric din imaginea de mai jos.

Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.