Semifabricate din aluminiu

Semifabricatele din aluminiu sunt de mai multe feluri: table subțiri, plăci, benzi, bare, țevi și profile.

Opinia clientilor:  

Share:
  • Descriere Produs
  • Producator/Brand
  • Reprezentant/Dealer
  • Reviewuri

Descriere

Semifabricatele din aluminiu sunt de mai multe feluri: table subțiri, plăci, benzi, bare, țevi și profile.

Tablele subțiri de aluminiu (table lisă, table striate, stuco, perforate) sunt utilizate în diverse domenii, datorită proprietăților mecanice excelente, greutate specifică scăzută (o treime față de oțel), proprietăți de sudare foarte bune, proprietăți anticorozive și nu în ultimul rând datorită proprietății sale de reciclare.

În funcție de tipul tablei acesta se poate utiliza în construcția de mașini, industria auto, industria alimentară, industria chimică, în construcții civile, construcții industriale, industria navală şi aeronautică, în industria transporturilor feroviare, industria publicitară, industria producătoare de recipienți sau cutii, industria frigorifică, pentru podele și suprafețe plane, rampe de acces, decorațiuni de trepte și scări, amenajări interioare și exterioare, fabricare cutii pentru unelte, porţi şi garduri, suport balustrade, grilaje pentru balcoane, schele, amenajări spaţii comerciale şi pereţi despărţitori, tavane false, placări de protecţie, placări podele, pereţi antifonici, panouri antizgomot şi protecţii împotriva căldurii, suport pentru lămpi, filtre şi sisteme de aerisire, convectoare, sisteme de eșapament.

Plăcile de aluminiu constituie un material foarte utilizat datorită caracteristicilor fizico mecanice foarte bune. Faptul că pentru anumite aliaje, aceste plăci pot fi găsite și în varianta cu frezare de precizie pe ambele fețe, în toleranțe de grosime și planeitate foarte bune, este încă un avantaj pentru utilizarea lor în aplicații unde toleranțele dimensionale și păstrarea acestor toleranțe este importantă, atât în timpul prelucrării plăcilor cât și în timpul exploatării lor.

Plăcile de aluminiu sunt obținute prin laminare la cald a slab-urilor de aluminiu, sau debitarea slab-urilor de aluminiu turnate continuu.

Plăcile din aluminiu cel mai des se folosesc în industria constructoare de maşini, în special la ansamble şi subansamble special concepute, în industria chimică pentru execuţia de matriţe speciale pentru producerea de anvelope şi material de bază în producerea de matriţe, în industria de prelucrare a materialelor plastice.

Benzile și foliile din aluminiu sunt semifabricate obținute prin laminare la rece. Aplicațiile din industia izolațiilor termice, lucrări de tinichigerie, construcții, industria auto, industria alimentară etc, necesită astfel de semifabricate. Din aluminiu aliat sau nealiat, pe diferite grosimi și lățimi, benzile de aluminiu sunt varianta optimă de reducere a costurilor de pierderi tehnologice și/sau de creștere a productivității în aplicațiile în care se utilizează.

Produsele extrudate din aluminiu, barele rotunde, pătrate, rectangulare și hexagonale, reprezintă mai mult de jumătate din piața pentru produsele din aluminiu din Europa. Industria de construcții este unul din consumătorii principali.

În urma proceselor de extrudare și a celor de tratare termică, barele de aluminiu capătă proprietăți fizico- mecanice superioare. Rezistența mecanică a acestora crește, fiind astfel recomandate în multe domenii de utilizare (prelucrare prin așchiere, îndoire, sudură, deformare plastică la cald sau rece).

Profilele L, T, U și țevile din aluminiu sunt utilizate în confecții metalice ușoare, industria publicitară, construcţii uşi şi ferestre, industria auto, în producția de mobilier. Profilele și țevile sunt realizate în general din aliaj 6060 T6 și dispun de caracteristici și proprietăți pretabile pentru aceste industrii.

Cu o sudabilitate bună și proprietăți de anodizare excelente, aceste materiale pot intra în compoziția unor subansamble, ușoare, rezistente din punct de vedere mecanic, rezistente în mediu coroziv, cu aspect estetic și vizual plăcut.

Profilele după desen, sunt repere speciale, cu proiectare individuală, unde forma este special concepută conform cerinţei clienţilor, și sunt recomandate pentru instalații, galerii pentru perdele, publicitate, acoperirea piscinelor, unelte de zidărie, presă pentru sticlă, pentru policarbonaţi.

Producator:   Color Metal

Produs vandut de:  

Color Metal  

Review-uri

Fii primul care scrie un review

Acorda o nota

Produse de acelasi brand/producator