Total articole: 57

de Sandvik 15 decembrie 2020

Cea mai bună sculă din gamă: Recondiţionarea eficientă şi sustenabilă a sculei

Când vine vorba de producţie, timpul înseamnă bani. Toate procesele de găurire, frezare şi finisare solicită intens sculele. Aici, Jill Glynn, managerul de servicii comerciale în cadrul companiei Sandvik Coromant, liderul global în aşchierea metalului, explică modul în care recondiţionarea sculei poate prelungi durata de viaţă a acesteia — în mod rentabil şi sustenabil.

de Corneliu Gornic 14 decembrie 2020

Maşinile-unelte azi, mâine şi...în viitor (III)

Dintotdeauna oamenii au încercat să întrezărească viitorul, soarta care-i așteaptă. Pentru aceasta, se pune mereu întrebarea (de către cei care vor să știe care sunt argumentele prognozelor) pe ce te bazezi (Marin Preda – Moromeții).

de Asociatia Europeana a Producatorilor de Masini-unelte (Cecimo) 14 decembrie 2020

Sectorul maşinilor-unelte, pus la încercare - Un exemplu de rezilienţă care aduce oportunităţi de afaceri profitabile

În timpul Adunării Generale virtuale, CECIMO a prezentat o perspectivă economică negativă pentru performanța industriei de mașini-unelte (MU) în timpul pandemiei. Cifrele economice estimative indică faptul că piața de MU va suferi un ciclu de redresare în două faze, a cărui structură tinde să varieze în funcție de regiuni și sectoare industriale.

de T&T 14 decembrie 2020

Singura platformă de comunicare dedicată industriei din România, Demo Metal Virtual schimbă perspectiva

Am încheiat anul acesta primul eveniment online, o ediție specială care s-a desfășurat între 23 și 27 noiembrie 2020, alături de 35 de companii expozante, 25 de speakeri care au susținut prezentări live la Forumul Smart Factory & Safe Business, 826 de vizitatori înregistrați și 153 participanți la workshopurile live organizate în cadrul evenimentului.

de Alexandru Dobre 14 decembrie 2020

Lansare imprimantă 3D - Ultimaker 2+ Connect la Demo Metal Virtual 2020

Anul 2020 a fost unul plin de efervescență în zona de Additive Manufacturing sau a imprimării 3D. În contextul noului virus COVID-19 lumea din diverse industrii, dar și din zona de consumatori a observat că este un avantaj dacă nu depinde foarte mult de terți producători și distribuitori. Cei care au avut disponibile diverse echipamente cu care au putut produce in-house cele necesare au simțit avantajul acestora în situația de criză din anul 2020.

de Pacosar Services 14 decembrie 2020

Maşini de injecție - BOLE

Mașinile de injecție BOLE sunt concepute și dezvoltate de experți germani. Compania are echipe de service pentru a acoperi întregul teritoriu al României și un centru de servicii în Polonia, cu un stoc de mașini și piese de schimb.

de Murrelektronik 14 decembrie 2020

Instalaţii de reţea eficiente

Mașinile și instalațiile devin tot mai interconectate. Soluțiile de automatizare bazate pe Ethernet câștigă în acest mod mai multă importanță. Un aspect important este trecerea de la PROFIBUS la PROFINET, deoarece cu ajutorul comutatoarelor se pot realiza structuri flexibile.

de World Economic Forum 14 decembrie 2020

Recesiunea și automatizarea schimbă viitorul muncii

Raportul The Future of Jobs 2020, prezentat la finalul lunii octombrie în cadrul Forumului Economic Mondial, a constatat că pandemia COVID-19 a făcut ca piața forței de muncă să se schimbe mai repede decât se aștepta. Rezultatele studiilor indică faptul că ceea ce era considerat ca fiind „viitorul muncii” este deja actual.

de Onut Iliescu 14 decembrie 2020

Ecosisteme concentrice

Noi ecosisteme vor apărea în urma modificărilor de azimut economic generate la scară largă. Actorii mari, corporaţii sau naţiuni, vor redesena trasee de abordare a obiectivelor lor, dar şi acestea recorelate cu misiuni „updatate sau upgradate” cu focusul integrării unor noi idei pentru fundamentul business-urilor.

Vezi toate editiile