Total articole: 53

de Iscar Tools 17 mai 2021

Continuare logică

Cu câțiva ani în urmă, ISCAR a lansat pe piață linia unică de produse inovatoare LOGIQ. A fost o campanie de mare succes, care a adus noi familii de scule în lumea prelucrătorilor prin așchiere. Concepute în mod special pentru rezolvarea multor provocări, acestea aduceau soluții extrem de eficiente, de la mărirea productivității și până la găsirea unor alternative mai economice (spre exemplu de înlocuire a sculelor monobloc cu variante indexabile).

de Onut Iliescu 15 mai 2021

Agenda comună

Problemele şi provocările complexe la nivel de societate pot fi rezolvate, sau se poate începe lucrul la rezolvarea lor, dacă ele ajung pe o agendă comună. Agendă în spatele căreia să stea perseverent, tenace, neclintit - fără rezerve - grupul care doreşte rezolvarea problemelor respective.

de Normandia 15 mai 2021

Yaskawa: 500.000 de roboţi industriali vânduţi

În luna februarie a acestui an, Yaskawa a atins pragul de 500.000 de roboți industriali vânduți. Acest lucru certifică faptul că Yaskawa este unul dintre cei mai mari producători la nivel mondial în domeniul roboților industriali și al automatizării. Fondată în anul 1915, Yaskawa s-a extins permanent pe plan internațional, prin know-how de vârf și expertiză în producție, din Asia până în Europa.

de Chorus Engineering 15 mai 2021

Reproiectarea gamei SUCCESS de la SEPRO - Trei modele oferă funcţionare opţională pe cinci axe

După ce a prezentat un nou prototip de robot cu 5 axe de uz general (Success 22X) în cadrul târgului comercial K 2019, Sepro Group a finalizat acum reproiectarea întregii game. Aceasta poate deservi mașini de turnare prin injecție de la 20 la 700 tone. Trei dintre unități pot fi echipate opțional cu o servoarticulație pe 2 axe dezvoltată împreună cu Yaskawa Motoman, în scopul de a crea o construcție carteziană pe 5 axe care aduce pe piață atât flexibilitate cât și economii.

de T&T 15 mai 2021

Soluţie de curăţare a matriţelor

La mijlocul procesului de producţie, la sfârșitul ciclului semi-manual, s-a făcut o încercare iniţială prin pulverizarea de Lusin® MC1718 direct pe partea mobilă a matriţei (jumătate vizuală). După un timp de reacţie de aproximativ 30 de secunde, mașina a fost pornită din nou în modul semi-automat. Următoarele cinci piese injectate au evacuat toate depunerile din cavitate. Aceste piese rebutate aveau un strat suplimentar de aditivi îndepărtaţi pe suprafaţa lor. Metoda permite utilizarea unui agent de curăţare fără a atinge suprafaţa cavităţii. Acesta a fost un aspect foarte important pentru directorul de producţie și directorul general, care au cheltuit deja mulţi bani pentru remedierea daunelor sau repararea sculelor zgâriate.

de T&T 15 mai 2021

Comunicarea defectuoasă

Indiferent de domeniul în care lucrăm, toţi trebuie să știm cum să comunicăm eficient. Această carte ne deschide ochii asupra lucrurilor care ne îngreunează une­ori comunicarea, împiedicându-ne să avem anumite conversaţii și să le gestionăm cum se cuvine.

de T&T 15 mai 2021

Company of One. De ce vor revoluţiona piaţa afacerile mici

Ce-ar fi dacă adevăratul secret pentru o carieră mai bogată și mai împlinită nu ar fi să creezi și să dezvolţi un startup nou, ci să poţi lucra pe cont propriu, să-ţi faci singur programul și să devii o companie minimalistă sustenabilă și foarte profitabilă? Ce-ar fi dacă soluţia mai bună - și mai inteligentă - ar fi pur și simplu să rămâi mic? Această carte îţi arată cum să faci exact acest lucru.

Vezi toate editiile