Total articole: 60

de T&T 9 iulie 2021

Emo Milano 2021, 4-9 octombrie - The magic world of metalworking

Promovat de CECIMO, Asociația Europeană a Producătorilor de Mașini-Unelte, și organizat de structurile operaționale ale UCIMU-SISTEMI PER PRODURRE, Asociația producătorilor italieni de mașini-unelte, roboți și automatizări, EMO MILANO 2021 este cel mai important eveniment expozițional pentru operatorii din industria prelucrătoare mondială.

de Leonard Rizoiu 9 iulie 2021

Reîntoarcerea la normalitate: Continuarea sau stoparea digitalizării companiilor?

Deși tendințele de digitalizare și muncă hibrid au început cu mult înainte de pandemie, erau lente, anevoioase și problematice. Astfel, criza pe care am traversat-o le-a accelerat vizibil, oferind noi oportunități extinse pentru creștere economică în anumite industrii, pentru recrutare globală, pentru reconversie profesională și pentru modificarea felului în care vedem lumea din jurul nostru.

de T&T 9 iulie 2021

Proiectul european LITHME - Limbajul în era om-maşină

Institutul de Cercetări pentru Inteligență Artificială „Mihai Drăgănescu“ al Academiei Române anunță participarea sa, începând cu luna octombrie 2020, în proiectul european „Limbajul în era om-mașină“ – LITHME și face publice câteva dintre concluziile primului raport de prognoză emis de echipa de proiect.

de Asociatia Europeana a Producatorilor de Masini-unelte (Cecimo) 9 iulie 2021

Optimism în rândul producătorilor din industria de mașini – unelte

Adunarea generală a Asociației Producătorilor Europeni de Mașini-Unelte și Tehnologii de fabricație conexe, desfășurată pe 8 iunie la Bruxelles, a prognozat o revenire a cererii de mașini-unelte, pe fondul unei creșteri a investițiilor bazată pe implicarea UE (prin programele postpandemie de susținere a economiilor țărilor membre). Astfel, putem spune că perspectivele industriei de mașini-unelte în perioada următoare sunt optimiste.

de T&T 9 iulie 2021

Parteneriat strategic în electronica de putere

Pe 25 iunie 2021, Renault Group și STMicroelectronics au anunțat încheierea unui acord de cooperare strategică în domeniul concepției, dezvoltării, fabricării și furnizării către Renault Group a unor produse și soluții adaptate pentru sistemele de electronică de putere instalate pe vehiculele cu baterie și hibride.

Vezi toate editiile