Total articole: 54

de Top Metrology 4 octombrie 2021

Mașini optice pentru analiza 2D a pieselor axiale expuse la EMO Milano 2021

Vicivision va expune mai multe modele de sisteme optice pentru analiza pieselor axiale. Printre aceste modele se regăsesc și MTL M1 și MTL M2, care au un domeniu de măsurare mai larg (300×60 mm respectiv 600×140 mm), fiind folosite cu succes în analiza și măsurarea pieselor turnate. Designul unic facilitează accesul direct la piesă, asigurând o încărcare ușoară atât pentru piese mici cât și pentru componente de dimensiuni mari.

de Corneliu Gornic 27 august 2021

Maşini-unelte azi...mâine (VI): Şase tendinţe de urmat pentru a creşte în 2021

Ținând cont de efectele negative ale pandemiei, mulți factori de decizie s-au pregătit pentru un mediu de afaceri complet diferit pentru 2021 și pentru ce urmează. Urmare a unei ample anchete (peste 100 producători de frunte și peste 60 interviuri ale unor cadre de conducere) s-au evidențiat mai multe tendințe privind modele de afaceri în industriile prelucrătoare.

de Radu Canarache Florea-Dorel Anania 27 august 2021

Optimizarea prelucrărilor prin frezare şi electroeroziune utilizând sisteme modulare de prindere FCS

În domeniul prelucrărilor prin așchiere cerințele sunt din ce în ce mai ridicate în ceea ce privește calitatea pieselor și timpii de livrare. Aceste două condiții la o primă vedere par opuse. În prelucrările clasice câștigul de timp provine din vitezele de avans ridicate împreună cu timpii auxiliari de pregătire a fabricație - așa zis-ul timp de „set-up”.

de Hofmann & Vratny 27 august 2021

Prelucrarea aluminiului nu a fost niciodată mai rentabilă ca în prezent

Compania Hofmann & Vratny prezintă în România împreună cu partenerul său Productivity Machining SRL, noua sa serie EXN1 - inovația pentru prelucrarea aluminiului, materialelor plastice și a altor metale neferoase. „EX” înseamnă expert, cel mai înalt nivel de calitate al companiei, „N” este codul ISO pentru materiale neferoase și „1” înseamnă versiunea 1.0.

de Sandvik 27 august 2021

Performanţă fiabilă şi rezistenţă la uzură la strunjirea oţelului

Ce au în comun o strategie de război din Roma antică şi calităţile pentru strunjirea oţelului ISO P de la Sandvik Coromant, şi cum poate ajuta acest lucru la creșterea randamentului atelierului mecanic? În cele ce urmează, Rolf Olofsson, Manager de produs în cadrul companiei Sandvik Coromant, liderul global în domeniul aşchierii metalului, analizează modul în care stratul de acoperire şi substratul calităţilor din carbură pot face o diferenţă enormă în ceea ce priveşte eficienţa şi productivitatea proceselor de strunjire a oţelului.

de Seco Tools 27 august 2021

Seco ajută clienţii să îşi reducă emisiile de carbon

Compania Seco are deja metode bine stabilite pentru analiza ciclului de viață al propriilor produse și pentru maparea proceselor de producție ca parte a obiectivului său de a reduce impactul companiei asupra climatului. Următorul pas este de a ajuta și la reducerea amprentei de carbon a clienților.

de Gabriela Georgescu 27 august 2021

Scanare portabilă fără limite

Compania Hexagon a lansat de curând primul scanner 3D cross-platform disponibil atât pentru brațe de măsură portabile Absolute Arm cât și pentru laser trackere Absolute Tracker de la Hexagon. Absolute Scanner AS1 asociază cea mai bună precizie și calitate a datelor cu o viteză de colectare a datelor capabilă de automatizare de 1,2 milioane de puncte pe secundă și o interoperabilitate, prima de acest tip, între brațele portabile și sistemele de tip laser tracker. AS1 poate fi montat rapid pe AP21 utilizând ansamblul cinematic de cuplare patentat de Hexagon – același sistem de montare repetabil care există deja la sistemele braț Absolute Arm.

de NSK 27 august 2021

Constructorii de maşini-unelte beneficiază de soluţiile NSK de control al mişcării

Compania Euromac, specialist global în designul și fabricarea de utilaje de poansonat și îndoit, folosește șuruburile cu bile, ghidajele liniare și rulmenții NSK în două proiecte recente de mare importanță. De fapt, Euromac se bazează pe avantajele tehnologiilor de control al mișcării NSK din 1995, ca parte a unui parteneriat de durată și de mare succes.

Vezi toate editiile