Total articole: 45

de Chem-Trend 26 august 2022

Cum se evită petele negre în producția de preforme PET

Producerea preformelor PET este bazată pe un proces de formare în mai multe etape. Exemplul unei companii producătoare de ambalaje alimentare, ilustrat în continuare, prezintă problemele apărute. Cum a reușit producătorul să identifice și să rezolve problemele asociate cu carbonizarea și modificarea de culoare și de ce a fost esențială cooperarea cu Chem-Trend?

de Elmas 26 august 2022

Utilizarea energiei verzi pe fluxul de producție al instalațiilor de ridicat ELMAS

Compania Elmas, producător autohton de instalații de ridicat (ascensoare, macarale industriale, platforme de materiale etc.), a investit în urmă cu 4 ani în propriul sistem fotovoltaic. Pentru asigurarea cu energie electrică necesară derulării procesului de producție au fost montate panouri fotovoltaice pe acoperișul halei cu o suprafață de 5.000 mp și o putere instalată de 312 Kwp.

de Mihaela Iliescu 8 iulie 2022

Un eveniment pentru viitorul industriei: T&T Connect & InnoTech 2022

Oportunitățile nu sunt vizibile fără un context favorabil. Fără îndrumare și apropiere, în lipsa informațiilor utile, tinerii studenți pot lua decizii pripite de orientare în carieră, pentru care să sufere apoi ei și chiar companiile care vor rămâne fără viitori angajați valoroși cu care să-și continue proiectele de dezvoltare.

de T&T 8 iulie 2022

În premieră în România, prima maşină autonomă de la Continental

Pe 23 iunie, în cadrul evenimentului „Smart & Sustainable Urban Mobility powered by Continental”, compania Continental a prezentat, pentru prima dată în România, o mașină autonomă, o platformă de dezvoltare pentru o gamă largă de tehnologii Continental care sunt necesare pentru funcționarea sistemelor de mobilitate fără șofer în viitor.

de T&T 8 iulie 2022

Finanțări de până la 300 milioane euro pentru firmele din industria prelucrătoare

Firmele din industria prelucrătoare pot spera la ajutor de stat, în contextul crizei provocate de conflictul din Ucraina. Ministerul Economiei a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre de guvern pentru instituirea unei scheme de finanțare prin care firmele din România, inclusiv IMM-uri, care activează în industria prelucrătoare vor putea obține noi ajutoare de stat în valoare totală maximă de 300 de milioane de euro.

de T&T 8 iulie 2022

Daniel Barciuc, noul CEO al Siemens România

Începând cu data de 1 aprilie 2022, Daniel Barciuc este noul CEO al Siemens România, îndeplinind în continuare și rolul său anterior de Head of Digital Industries în România.

de Onut Iliescu 8 iulie 2022

După trei ani, din nou împreună - Demo Metal Vest revine la Arad, între 13 şi 15 septembrie 2022

Așa cum obișnuim de fiecare dată când organizăm un eveniment, încercăm să oferim comunității din industrie nu doar o activitate de bifat formal în agendă, ci una care să ofere companiilor oportunități și să le stimuleze evoluția prin contactele valoroase inițiate în aceste ocazii. Încercăm să construim evenimentele pe cele mai importante teme ale momentului și adaptate evoluției industriei în contextul internațional. Facem efort să motivăm companiile participante să-și adapteze permanent prezența nevoilor pieței, pentru o eficiență mai mare a participării tuturor la eveniment.

de Laurentiu Mihail 8 iulie 2022

Lamiera 2022 se reconfirmă ca eveniment de referință pentru sectorul prelucrării tablei

După 3 ani de întrerupere în organizarea târgurilor de profil, UCIMU - Sistemi per produrre (Asociația constructorilor italieni de mașini-unelte, roboți și automatizare) a revenit pe prima scenă cu o nouă ediție Lamiera de înalt impact în lumea afacerilor industriale de profil, dedicate deformării tablelor și tehnologiilor aferente, industrie care rulează în Italia peste 3 miliarde de euro anual.

Vezi toate editiile