Total articole: 37

de T&T 1 septembrie 2022

Mai mult decât profilul

BLECHA, angrosist de aluminiu din Neunkirchen, Austria, oferă de peste 35 de ani profile standard și speciale, plăci, sisteme de garduri și accesorii din aluminiu. În Neunkirchen deține în stoc peste 2800 de dimensiuni diferite, pe care le exportă în peste 60 de țări din întreaga lume.

de DMG MORI Romania 1 septembrie 2022

PH Cell 2000, soluție de automatizare compactă

Ca și modelul de succes PH Cell 300, noul PH Cell 2000 oferă o flexibilitate unică în manipularea paleților. Proiectat pentru centrele de prelucrare din seriile DMU/DMC H monoBLOCK și DMU/DMC duoBLOCK. Pentru modelele cu interfață de automatizare integrată, este o soluție de automatizare compactă și adaptabilă. Cu spațiu pentru până la 21 de paleți care pot fi montați în paralel în timpul producției, PH Cell 2000 crește productivitatea oricărei operațiuni de producție.

de Sandvik 1 septembrie 2022

Metoda ușoară de prelucrare digitală Sandvik Coromant explorează soluţii de prelucrare digitale

În domeniul prelucrării, chiar și cele mai mici greșeli pot genera costuri mari. Pentru a preveni în mod fiabil acest lucru, Sandvik Coromant, lider în domeniul așchierii metalului, pune la dispoziție soluții de prelucrare digitale care oferă atelierelor „ochi și urechi”. Cu ajutorul gamei CoroPlus®, care constă în software inovator și scule conectate, este posibilă optimizarea și prevenirea deteriorării mașinii, sculelor și componentelor — punând în același timp capăt întreruperilor nedorite ale producției.

de UE Systems Europe 1 septembrie 2022

Lubrifiere manuală sau automată? Cum să decideți

Lubrifierea este o parte esențială a întreținerii utilajelor pentru aproape toate unitățile de producție. În medie, achizițiile de lubrifianți reprezintă doar 3% din bugetul de mentenanță, dar activitățile legate de lubrifiere pot influența aproximativ 40% din costurile totale de mentenanță.

de Herrmann Ultraschall 1 septembrie 2022

Sudarea în loturi de dimensiuni mici prin utilizarea economică a ultrasunetelor

Pentru producători, introducerea manuală a 18 bucșe într-un cadru de plastic pentru un element de operare a constituit un proces laborios și cu costuri mari. Sudarea cu ultrasunete oferă o alternativă excelentă, ceea ce a redus considerabil duratele ciclurilor și a fost rentabilă și din punct de vedere financiar – în ciuda unui număr mai mic de unități. În acest caz, versatilitatea sonotrode și HERRMANN ENGINEERING au jucat un rol esențial.

de Enel X 1 septembrie 2022

Soluţii pentru creșterea eficienţei energetice a companiilor din industrie

Reducerea consumului de energie electrică nu mai este de mult o temă de gândire. Este o măsură pe care companiile trebuie să o implementeze cât mai repede. Începând cu a doua jumătate a anului 2021, prețurile la energia electrică au crescut brusc, la valori fără precedent, în întreaga lume. Numai în perioada decembrie 2020 - decembrie 2021, importurile de energie au costat mai mult decât dublu față de anul precedent. Volatilitatea este foarte mare, iar premisele nu sunt deloc optimiste. Agresiunea militară a Rusiei asupra Ucrainei a perturbat și mai mult piețele energetice, adăugând presiune asupra prețurilor.

de Leonard Rizoiu 1 septembrie 2022

Trenduri de recrutare în IT — 2022

2020 – 2022. Pandemie. Digitalizare forțată de împrejurări. Remote work. Acesta ar fi cel mai pe scurt rezumat posibil despre perioada pe care am traversat-o în ultimii doi ani, în raport cu piața muncii. Mare parte din viețile noastre personale și profesionale au fost forțate să se mute în online.

de T&T 1 septembrie 2022

Ce ne datorăm unii altora. Un nou contract social pentru o lume mai bună

Ce ne datorează societatea? Și ce-i datorăm noi în schimb? De-a lungul isto­riei, răspunsul nostru la această întrebare inevitabilă a fost poate cel mai important factor determinant al experienţei umane. Cunoscut sub numele de contract social, aces­ta ne modelează instituţiile politice, sistemele juridice și condiţiile materiale, dar și orga­nizarea familiei și a comunităţii, bunăstarea noastră, relaţiile și perspectivele de viaţă.

Vezi toate editiile