Total articole: 26

de Alexandru Iliescu 17 martie 2023

Top 5 tendinţe în robotică pentru 2023

Conform datelor furnizate de Federația Internațională de Robotică (IFR), stocul de roboți operaționali din întreaga lume a atins un nou record de aproximativ 3,5 milioane de unități - valoarea instalărilor ajungând la o valoare estimată de 15,7 miliarde USD. Pe 16 februarie IFR a dat publicității un raport în care analizează cele mai importante 5 tendințe care vor modela robotica și automatizarea în 2023.

de T&T 17 martie 2023

Cum va arăta domeniul automatizării în 2023?

În ultimii câțiva ani, multe organizații au implementat într-un ritm alert schimbări bazate pe dezvoltarea tehnologică. Pe măsură ce societatea este într-o continuă digitalizare, integrarea tehnologiei și gestionarea eficientă a noilor procese reprezintă cheia succesului.

de T&T 17 martie 2023

Securitatea cibernetică, în topul îngrijorărilor CEO la nivel global

Aproape jumătate dintre directorii generali de la nivel global sunt foarte îngrijorați că un potențial atac cibernetic le va submina atingerea obiectivelor financiare și de dezvoltare în următoarele 12 luni, riscurile de securitate cibernetică devansând anul acesta situația sanitară și volatilitatea macroeconomică (inclusiv inflația, șomajul și fluctuația PIB), arată cea de-a 25-a ediție a PwC CEO Survey 2022.

de Ravenna Stroe 17 martie 2023

Accelerarea trecerii la o industrie sustenabilă prin fabricaţia aditivă

Într-unul dintre comunicatele de presă publicate la începutul lunii februarie de către CECIMO, se arată că fabricația aditivă oferă o întreagă gamă de beneficii în ceea ce privește o producție mai eficientă din punct de vedere al costurilor și al resurselor, rezultată din noile oportunități de proiectare, producție și modele de afaceri. Tema a fost preluată dintr-un articol scris de Thorsten Bell, de la VDW, din care redăm mai jos câteva argumente.

de Paul Harfaș 17 martie 2023

De ce deciziile bazate pe date sunt cruciale pentru eficiența producției

Pe măsură ce producătorii se străduiesc să îmbunătățească eficiența și competitivitatea, deciziile bazate pe date devin tot mai relevante. În mediul alert de afaceri din zilele noastre, intuiția sau metodele tradiționale nu mai sunt suficiente. Pentru a crește productivitatea, a reduce risipa și a menține un avantaj competitiv, producătorii trebuie să aibă mijloacele de a lua decizii pe baza datelor în timp real.

de UE Systems Europe 17 martie 2023

Ultrasunete: economisirea energiei prin detectarea scurgerilor de aer comprimat

Odată cu creșterea prețurilor la energie la cel mai înalt nivel din toate timpurile, este mai important ca niciodată ca echipele să se concentreze pe detectarea scurgerilor de aer comprimat în cadrul unităților industriale. Din moment ce prețurile la electricitate continuă să crească, generarea de aer comprimat devine din ce în ce mai costisitoare – detectarea și remedierea scurgerilor devine acum o prioritate.

de T&T 17 martie 2023

Materiale sustenabile în producţia de anvelope: cauciuc reciclat, orez şi sticle de plastic

De ceva timp, experții în materiale și inginerii de la Continental au inițiat o tranziție discretă. Nu mai târziu de anul 2050, toate anvelopele vor fi fabricate din materiale sustenabile. Până atunci mai este totuși un drum lung de parcurs. Dar, pas cu pas, se observă deja care sunt materiile prime ce vor fi folosite în viitor în fabricarea de anvelope. Printre acestea se numără deșeurile din agricultură - cum ar fi cenușa din coji de orez -, cauciucul din păpădie, cauciucul reciclat sau sticlele PET.

Vezi toate editiile