Total articole: 34

de GF Machining Solutions 19 mai 2023

Mikron MILL E, pentru piese de înaltă precizie

Centrul vertical cu trei axe, Mikron MILL E 800 și Mikron MILL E 1200 stabilește standarde în categoria VMC. Valoarea lor este robustețea, compactitatea și ușurința în utilizare. Armonizarea perfectă atât a performanțelor de prelucrare, cât și a stabilității este rodul experienței îndelungate de dezvoltare a inginerilor GF Machining Solutions. Rezultatul este un echipament de precizie eficient, cu o funcționare ireproșabilă în orice situație.

de Iscar Tools 19 mai 2023

Evoluţia soluţiilor de debitare

Cu câteva decenii în urmă, în anii 70, ISCAR a lansat pe piață soluția SELF-GRIP, denumirea comercială a produsului original, ultimativ de debitare. Acest concept inovator, surprinzător pentru acea perioadă, a prevăzut montarea și blocarea unei plăcuțe din carbură presată (foto 1) în buzunarul unei lame, utilizând în exclusivitate forțele elastice generate de aceasta, fără niciun alt element mecanic de securizare. Imediat după aceea și alți producători au încercat să folosească acest principiu inventat de ISCAR - foarte fiabil dacă este realizat corect - devenit un reper pentru aplicațiile de debitare.

de Heidenhain 19 mai 2023

Sculă aşchietoare monitorizată permanent, proces de prelucrare sigur

Pentru verificarea la rupere a sculelor cu un diametru minim de 0,4 mm, HEIDENHAIN are în portofoliu senzorul TD 110. Acesta detectează ruperea sculelor (de la o modificare a lungimii sculei cu 2 mm), fără contact, cu ajutorul unui senzor inductiv / direct în spațiul de lucru cu scula în turație de lucru. Prin economia de timp la schimbarea sculei rezultă avantaje de cost și de timp. Compactul și robustul TD 110 se poate monta în aproape orice mașină-unealtă în apropierea mesei. Prin interfața sistemului de tastare, semnalele corespunzătoare sunt transmise la comanda numerică. Comanda poate genera un mesaj, un NC Stop sau o reacție specifică aplicației / pentru o siguranță mai mare a procesului de prelucrare.

de T&T 19 mai 2023

Tamura Corporation anunţă o nouă fabrică în România

Compania japoneză Tamura Corporation, cu sediul central la Tokyo în Japonia, anunță o nouă companie în România, deținută integral, pentru a produce încărcătoare de baterii pentru sculele electrice, în cadrul Diviziei de Componente Electronice, ca răspuns la cererea în creștere din Europa.

de T&T 19 mai 2023

Mennekes Electric SRL construiește o nouă hală de producţie

Lider tehnologic pe piaţa soluţiilor de încărcare a maşinilor electrice, Mennekes Electric SRL își va extinde activitățile din parcul industrial Miroslava cu o nouă unitate care va avea drept consecință dublarea numărului actual de angajați. În prezent, Mennekes are 118 angajați, dar prin construirea noii fabrici va crea încă 110 locuri de muncă.

de Onut Iliescu 19 mai 2023

Yamazaki Mazak, evoluţie pozitivă și investiţii importante în uzina de la Worcester, post Brexit

Pe 28 martie, Yamazaki Mazak a organizat la Worcester evenimentul de presă EUROPEAN PRESS TRIP, în timpul căruia jurnaliștii au avut acces la una dintre cele mai avansate unități de producție CNC din Europa. Yamazaki Mazak a proiectat și produs mașini la uzina din Worcester timp de 35 de ani, având peste 30.000 de mașini operaționale în întreaga industrie.

de Vigra Marketing & Services 19 mai 2023

Kreon - soluţii pentru măsurarea 3D

Compania Kreon Technologies produce scanere laser 3D și brațe de măsurare. Kreon este un expert în soluții de măsurare pentru diverse aplicații, cum ar fi controlul calității, inspecția 3D, compararea CAD, prototiparea rapidă și reverse engineering (relevare).

de NSK 19 mai 2023

Rulmenţii NSK, economii de peste 1,2 milioane € pe an, la o fabrică de sârmă de oţel

Asistența NSK s-a dovedit esențială pentru o companie care se confrunta cu defecțiuni repetate ale rulmenților montați pe ansamblurile de role ale mașinilor sale de trefilare a sârmei de oțel. Datorită intervenției NSK, care a identificat problema și a recomandat soluția optimă, compania înregistrează economii ale costurilor de peste 1,2 milioane de euro pe an.

Vezi toate editiile