Total articole: 58

de T&T 3 iulie 2023

Economic Policy Survey 2023: mediul de afaceri rămâne prudent în ceea ce privește climatul economic general

La începutul lunii iunie, Business at OECD (BIAC) a publicat o parte dintre rezultatele obținute în urma sondajului Economic Policy Survey 2023. Această publicație emblematică anuală a adunat informații valoroase de la 33 de organizații naționale, reprezentând 97% din PIB-ul tuturor țărilor OCDE. Deși încrederea mediului de afaceri s-a îmbunătățit față de primăvara trecută, la scurt timp după izbucnirea războiului împotriva Ucrainei, respondenții din mediul de afaceri rămân prudenți în ceea ce privește climatul economic general.

de T&T 3 iulie 2023

2023 — anul parteneriatelor extinse la AHK România

Îndrăgitul eveniment estival al comunității de business româno-germane, Sărbătoarea Verii, a adus laolaltă în grădina hotelului Crowne Plaza din București peste 600 de invitați, din zona politică și guvernamentală, de business, din partea asociațiilor profesionale și non profit, a administrației publice și mass-media. Prin aceasta, Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană dovedește încă o dată că este un liant între mediile economic, social și politic din România. AHK pune astfel bazele construirii de parteneriate puternice și își respectă promisiunea făcută la începutul anului, prin motto-ul ales: „Strengthening Partnerships – Turn Challenges into Opportunities”.

de T&T 3 iulie 2023

Wallachia eHub, centru dedicat transformării şi inovării digitale a IMM-urilor

Centrele europene de inovare digitală (EDIH) sunt, în accepțiunea finanțatorilor programului european, acele zone referențiale de gen ghișeu unic (one-stop-shop) care sprijină întreprinderile și organizațiile din sectorul public să răspundă provocărilor digitale și să devină mai competitive (https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/activities/edihs).

de ANCA CNC MACHINES 3 iulie 2023

ANCA la EMO 2023: Premiere mondiale, Întâlniri perfecte şi Câştigători

Pionierul în tehnologia CNC de reascuțire ANCA își va prezenta la EMO Hanovra, între 18-23 septembrie, cele mai recente produse, soluții de reascuțire și automatizare specifice industriei, la standul F52 din Hala 6. De asemenea, câștigătorul renumitului concurs Scula așchietoare pentru Anul 2023, va fi anunțat în direct în cadrul expoziției, și toți sunt invitați să se alăture ceremoniei festive de la standul ANCA, să vadă ei înșiși gama supremă de scule de tăiere.

de Yamazaki Mazak 3 iulie 2023

Mazak va prezenta la EMO 2023 o perspectivă completă asupra fabricării avansate

Standul Yamazaki Mazak de la EMO 2023 va prezenta o viziune totală asupra prelucrării moderne care va permite operatorilor de mașini din întreaga Europă să crească producția și profitabilitatea. La standul B14 din hala 15, Mazak va prezenta un total de 19 utilaje și 12 sisteme de automatizare care vor include atât mașini-unelte, cât și tehnologii laser, demonstrații în timp real, soluții software avansate și cele mai recente evoluții ale software-ului de comandă Smooth Ai.

de Corneliu Gornic 3 iulie 2023

Trecerea la transformarea digitală (9)

Fabricația inteligentă este un proces care optimizează procedurile de prelucrare prin automatizare, analiza volumelor mari de date (Big Data) și comanda computerizată, care diminuează costurile și maximizează productivitatea. Prin combinarea datelor de la sistemele IT și sistemele operaționale (administrarea duratei de viață a produsului și sistemele ERP) permite producătorilor să răspundă rapid și eficient schimbărilor la nivelul secției și în întregul lanț de valori.

Vezi toate editiile