Total articole: 46

de T&T 31 august 2023

România are potenţial de dezvoltare economică în condiţii de predictibilitate legislativă

În perioada 3-4 iulie, la București a avut loc FORUMUL de Afaceri Franco-Român „Împreună, pentru o Europă mai puternică, mai verde și mai sigură”, fiind cel mai mare eveniment al CCIFER din acest an, organizat în parteneriat cu Ambasada Franței, Business France, Secția română a Consilierilor pentru Comerț exterior ai Franței și La French Tech Bucarest.

de T&T 31 august 2023

Producţia locală de mașini, în scădere

Producția locală de mașini, în scădere. Conform raportului PwC Autofacts, vânzările de autoturisme și vehicule comerciale ușoare noi din România vor încheia anul 2023 pe creștere, estimată la circa 7% comparativ 2022, însă producția auto locală va fi pe minus, singura scădere dintre cele cinci piețe* din Europa Centrală analizate în raport.

de Florin Moraru 31 august 2023

Reducerea urmelor pe piese la îndoirea pe abkant: tehnici şi soluţii eficiente

Presele de îndoit tablă tip abkant joacă un rol esențial în fluxul de producție al firmelor din domeniul prelucrării tablei. Flexibilitatea acestui gen de utilaje face ca aplicațiile să fie extrem de variate, iar gama de materiale ce pot fi îndoite este mare. Mulți utilizatori îndoaie pe abkant și materiale sensibile, precum inoxul, aluminiul, tabla pre-vopsită sau alte materiale care nu se mai vopsesc ulterior și pentru care urmele sau zgârieturile cauzate de procesul de îndoire nu sunt admise din considerente de calitate sau estetice. O provocare majoră în îndoirea acestor materiale o reprezintă reducerea sau eliminarea urmelor cauzate de umerii V-ului prismei (scula inferioară/matriţa abkantului), care vin în contact cu materialul și se imprimă pe acesta.

de Onut Iliescu 31 august 2023

Relaxarea

Vara este pe sfârșite. Calendaristic doar, pentru că, ajutată de căldură, atmosfera de vacanță persistă. În arșița sfârșitului de vară, totuși, unii se întorc la muncă. Relaxați. În timp ce alții abia acum pleacă în căutarea binecuvântării relaxării. Cei mai mulți dintre noi, plecăm în vacanță și ne dorim în primul rând detașarea de problemele curente și relaxarea. Abia apoi restul beneficiilor aduse de timpul liber 24/7 la discreția noastră.

de Corneliu Gornic 31 august 2023

Transformarea digitală: Introducere - Schimbarea mentalității

În viața oamenilor s-au instalat întrebări al căror răspuns nu a fost aflat nici până acum: de unde venim; care este rostul nostru pe Pământ; încotro...după? S-au emis ipoteze religioase, științifice, evoluționiste, dar căutăm în continuare. Omenirea s-a aflat, adeseori, în fața multor provocări/pericole, pe care fie le-a trecut cu succes, fie le-a ocolit, fie a suportat consecințele, fie le-a folosit pentru trecerea la alte niveluri de organizare, al relațiilor etc.

de Iscar Tools 31 august 2023

Segmentul promițător

Prelucrarea în cinci axe a devenit din ce în ce mai populară în lumea modernă a prelucrărilor prin așchiere. Această metodă furnizează multiple avantaje precum: prelucrarea suprafețelor complexe prin utilizarea unei singure setări și fără nicio modificare a locației piesei; prelucrare de mare precizie; timp de ciclu redus.

de Guhring 31 august 2023

Freză G-Mold μ — pentru cerințe de înaltă precizie în fabricarea matrițelor

Fabricarea matrițelor joacă un rol cheie în multe industrii. Producătorii de matrițe impun cerințe mari la sculele de tăiere – la urma urmei, acestea sunt o componentă cheie în asigurarea calității produselor. Acesta este motivul pentru care Gühring a prezentat o nouă gamă de freze pentru cerințele de finisare de înaltă precizie la AMB 2022.

Vezi toate editiile