Total articole: 51

de T&T 31 octombrie 2023

Kronau Mașini Unelte, distribuitor de echipamente pentru prelucrari mecanice de precizie

Kronau Mașini Unelte distribuie mașini-unelte cu comanda numerica și echipamente destinate prelucrarilor mecanice de precizie: centre de frezare, centre de strunjire, mașini de rectificare plana cu comanda numerica sau semiautomate, mașini cu comanda numerica pentru gaurit adânc tip Gun-Drill, menghine de precizie, accesorii și scule speciale.

de Onut Iliescu 31 octombrie 2023

Toamna şi zona de confort

Ce stă la baza acţiunilor noastre? Ce sentimente, emoţii şi impulsuri urmăm? Acţionând în baza lor vom obţine ce ne dorim, dar şi efectele lor secundare.

de Leonard Rizoiu 31 octombrie 2023

Revoluția industrială 4.0: Cum pot angajatorii să se asigure că atrag ingineri de top

În era noastră, în plină evoluție tehnică și tehnologică, dezvoltarea industriei este mai dinamică decât oricând. Industriile moderne, precum cea a automatizării, a energiilor regenerabile și a inteligenței artificiale, își croiesc drum rapid în viitor. Dar de ce este nevoie pentru ca aceste industrii să prospere? Răspunsul este clar și la îndemâna noastră: de ingineri.

de Florea Dorel Anania Radu Canarache 31 octombrie 2023

CIMATRON 2024 Funcții noi şi optimizări pentru creşterea eficienței proceselor de proiectare şi fabricație

Noua versiune a Cimatron 2024 se concentrează pe optimizarea și eficientizarea proceselor de proiectare și fabricație. Cimatron este un software complex care s-a dezvoltat din nevoia de a răspunde unor cerințe foarte specifice din domeniul producției industriale. Astfel, structura este una modulară pe principiu piramidal. Aceasta pornește de la un modul de CAD general foarte puternic - Designer Solution care are la bază metoda de proiectare parametrică, dar și cu funcții de modelare directă.

de Mircea Badut 31 octombrie 2023

Scannare 3D

O dezvoltare cvasi-corelată în direcțiile hardware și software – adică în privința dispozitivelor destinate să capteze imagini (foto/video) laolaltă cu informații privind distanțele, și respectiv a aplicațiilor capabile să convertească astfel de informații în modele tridimensionale compatibile CAD – a dus, convergent, la ceea ce astăzi putem considera ca fiind scannarea 3D funcțională, aplicabilă fie în rezolvarea unor probleme dificile (angajând eventual un proces de inginerie inversă), fie la rezolvarea artizanală a unor cerințe particulare (precum crearea de proteze medicale prin tipărire 3D).

de Mihaela Iliescu 31 octombrie 2023

Combilift 25 de ani de inovație

Pe 25 septembrie 2023, Combilift, renumit producător irlandez de soluții de manipulare, a aniversat 25 de ani de existență în prezența a peste 130 de jurnaliști din întreaga lume – SUA, Brazilia, Peru, Australia, Noua Zeelandă, Bangladesh, Germania, Franța, Spania, Italia, Letonia, Ungaria, Cehia, Bulgaria, România etc., alături de clienți și colaboratori ai companiei.

de KNARR Vertriebs 31 octombrie 2023

Opritor bac cu rolă

Ca supliment la gama anterioară (Ø10 mm, Ø13 mm, Ø16 mm, Ø19 mm, Ø22 mm și Ø28 mm), KNARR oferă acum opritorul bac cu rolă în Ø42 mm. Arcurile de diferite rezistențe permit forțe de susținere de 80 kg, 120 kg sau chiar 160 kg și, prin urmare, sunt potrivite în special pentru sisteme de glisare mari și grele.

de Engel Injectie 31 octombrie 2023

ENGEL Part finder: căutarea pieselor de schimb

Aplicația inteligentă pentru identificarea pieselor de schimb, ENGEL part finder a fost lansată la FAKUMA 2023. Cu această aplicație ENGEL demonstrează cât de eficient poate fi acest nou instrument pentru procesatorii de materiale plastice în operațiunile de zi cu zi: o soluție simplă, care economisește timp pentru a îmbunătăți disponibilitatea mașinii și pentru a crește eficiența producției. Un smartphone este tot ce ai nevoie.

Vezi toate editiile