Total articole: 50

de T&T 20 iulie 2017

Fakuma 2017: ,,Casă plină” la a 25-a aniversare! Târgul internaţional pentru procesarea maselor plastice

În toamna acestui an, între 17-21 octombrie, Fakuma va sărbători cea de a 25-a aniversare! Și la această ediție aniversară, centrul expozițional din Friedrichshafen, de pe malul Lacului Constanz, va fi din nou complet ocupat. În acest an, vor fi ocupate și spațiile care până acum nu au mai fost folosite, respectiv cele două foaiere de la intrările de est și de vest, pentru a răspunde solicitărilor expozanților, atât celor deja bine cunoscuți, cât și a celor nou veniți, dar și pentru a reduce semnificativ lista de așteptare.

de T&T 20 iulie 2017

Eplan Cogineer, Automatizarea simplă a proiectării

Eplan Cogineer, un produs inovator nou dezvoltat pen­tru generarea automată a schemelor, a fost prezentat în premieră la Hannover Messe. Dieter Pesch, Prim-vicepreședinte al Departamentului de Management și Dezvoltare a produselor, de la Eplan explică: ,,Am dezvoltat o soluție ușor de utilizat și totuși foarte inovatoare în privința funcționalității.’’ 

de Leonard Rizoiu 20 iulie 2017

Recrutarea … pe repede înainte

Așa este, dacă tot căutăm ca totul să se întâmple repede, iată că și în procesele în care sunt implicați oamenii s-a simțit nevoia eficientizării și optimizării și chiar și aici, rapiditatea a intervenit. De ce?

de Mircea Badut 20 iulie 2017

O perspectivă tehnică asupra binoclurilor

Chiar şi un obiect aparent banal, precum binoclul, poartă cu el – la proiectare, la fabricare, la achiziţionare şi la folosire – o mulţime de aspecte interesante. Vă propun să ne apropiem de el, deopotrivă obiectiv (tehnic) şi subiectiv (uman).

de Jeni Toma 20 iulie 2017

MITA, unul dintre marile flageluri ale omenirii

Dacă vrem să combatem mita, acum o putem face mai mult ca niciodată deoarece ISO a elaborat un standard internaţional care a fost adoptat şi ca standard român: SR ISO 37001:2017, Sisteme de management anti-mită. Cerinţe cu ghid de utilizare.

de Ion Potarniche 20 iulie 2017

Eficienţa energetică – caracteristică principală a produselor dezvoltate de ICPE ACTEL S.A. (XLV)

În ultimul număr s-au evidențiat câteva din preocupările ICPE ACTEL de eficientizare a propriilor produse și soluții eficiente din punct de vedere energetic, insistând pe soluția folosită în tandemul redresor baterie de acumulatori și punctând atât aspectele privind cerințele și managementul bateriei, cât și cele referitoare la redresoarele executate de firma amintită. 

de Nicolae Golovanov 20 iulie 2017

Dezvoltarea SRE nu este posibilă fără o piaţă de stocare a energiei electrice, tema Conferinţei STUDIUL CME RENEWABLE ENERGY SYSTEM INTEGRATION

Tema analizată în cadrul conferinței face parte din preocupările CME în studiile privind „Renewable Electricity System Integration”. Lucrările conferinţei au fost moderate de: ing. Rodica Popa, Director Direcţia Tranzacţii la Termen şi Certificate OPCOM S.A., dr. ing. Sergiu Nicolae, Director General ICPE-CA, dr. ing. Dumitru Federenciuc, Șef Serviciu ELECTRICA, prof. dr. ing. Nicolae Golovanov din partea CNR-CME.

de Virgil Musatescu 20 iulie 2017

Conferinţa „Studiul CME: Finanţarea rezilienţei sporite a sistemului energetic” cu tema: „Provocări şi soluţii”. Sinteza evenimentului

Evenimentul cu titlul de mai sus a avut loc pe data de 11 mai a.c. la sediul Bibliotecii Centrale a Universităţii Politehnica Bucureşti sub forma unui atelier şi a avut ca scop principal diseminarea în România a raportului finanţat de Consiliul Mondial al Energiei (CME) în cadrul programului de studii pentru anul 2016. 

Vezi toate editiile