Total articole: 59

de Institutul Fraunhofer pentru Tehnologia Laserului ILT 19 iulie 2018

Experimentarea valorii adăugate a producției interconectate. De la Machine 4.0 până la interacțiunea om - robot

Digitalizarea este introdusă în procesul de fabricare – mașinile vor deveni inteligente, vor fi conectate între ele și vor funcționa autonom. Totuși, mulți producători nu știu la ce să se aștepte: cum va funcționa această nouă conectivitate? Care vor fi beneficiile sale specifice? Cercetătorii de la Fraunhofer IWU răspund acestor întrebări folosind o presă de ștanțare în miniatură și replica sa digitală. La Hannover Messe, au demonstrat posibilitățile pe care le oferă digitalizarea în domeniul fabricației, sub titlul „Touching, Experiencing, Utilizing”: accentul fiind pus pe siguranța interacțiunii dintre om și robot, care a fost deja implementată la nivel industrial.

de Comisia Europeana 19 iulie 2018

Inteligență artificială – abordarea europeană pentru stimularea investițiilor și probleme de etică

Comisia Europeană a prezentat o serie de măsuri menite să pună inteligența artificială în slujba cetățenilor europeni și să stimuleze competitivitatea Europei în acest domeniu. Comisia propune o abordare tridirecțională care vizează să sporească investițiile publice și private, să realizeze pregătirea necesară pentru schimbările socio-economice și să asigure un cadru etic și juridic corespunzător. Inițiativa răspunde solicitării liderilor europeni de a concepe o abordare europeană privind inteligența artificială.

de T&T 19 iulie 2018

Inovaţii în domeniul roboticii pentru conceptele de producţie inteligentă

Industria de automatizare este în plin avânt, iar producătorii în domeniul roboticii merg și mai departe cu dezvoltările inovatoare. Acest lucru s-a reflectat și la târgul Automatica 2018, de la München, care a avut loc între 19 și 22 iunie. Roboți hibrizi, coboți, roboți cu două brațe, precum și cinematica nouă cu patru și șase axe deschid calea conceptelor de producție inteligentă.

de Mihaela Iliescu 19 iulie 2018

Demo Metal Vest 2018, surprinzător din nou!

Aflat la a doua ediție la Arad, Demo Metal Vest, evenimentul special dedicat industriei de prelucrare a metalelor, a atras și de această dată companii care își doresc să aducă în fața managerilor și specialiștilor din industrie cele mai noi echipamente și tehnologii, care să le poată oferi acestora soluții la problemele pe care le întâmpină în producție.

de T&T 19 iulie 2018

Megatendinţe în tehnologie, la IFA 2018

La finalul lunii aprilie, în cadrul conferinței de presă globale, organizată de Messe Berlin la Roma, au fost prezentate în avanpremieră noutățile și tendințele de la IFA Berlin, eveniment ce se va desfășura în perioada 31 august – 5 septembrie. Interesul mare pe care IFA îl trezește în rândul pasionaților de tehnologie a fost subliniat de numărul record (360) de jurnaliști și parteneri din industrie care au participat la eveniment.

de Alexandru Gavrilovici 19 iulie 2018

În avanpremieră, Automechanika Frankfurt 2018

Automechanika Frankfurt a fost prefațată prin conferința de presă ce a avut loc pe 14 iunie, la Muzeul Acropole din Atena. Olaf Mußhoff, Director Automechanika Frankfurt, și Gabriela Spanou, Director General Messe Frankfurt pe regiunea Grecia-Cipru, au adus în atenția jurnaliștilor din țările balcanice date și noutăți despre Automechanika 2018, ce se va desfășura în perioada 11-15 septembrie, la Frankfurt.

de Kluber Lubrication 19 iulie 2018

Hidro-lubrifianţi, o nouă clasă sustenabilă de lubrifianţi de specialitate

Cum ar fi dacă întreținerea transmisiilor de utilaje industriale sau a automobilelor ar putea pur și simplu să fie suplimentată cu apa de la robinet? Iar contaminările cu lubrifianți să fie eliminate, fără probleme, cu apă curată? Nu numai că acest lucru ar face ca munca în operațiunile industriale să fie mai sigură și mai curată, ci și toate preocupările legate de durabilitatea lubrifiantului utilizat ar fi rezolvate într-o clipă. Pe baza acestei considerații, Klüber Lubrication a dezvoltat un concept care are potențialul de a revoluționa viitorul lubrifianților de specialitate. Experții în tribologie au reușit să dezvolte lubrifianți omogeni cu conținut de apă funcțional: Hidro-lubrifianții.

de Quartz Matrix 19 iulie 2018

Integrarea activităţii de mentenanţă în contextul Industry 4.0

Companiile care și-au propus să ocupe primul loc în productivitate și care au înțeles că reducerea la zero a downtime-ului nu mai este demult un secret pentru succes au făcut deja primii pași către digitalizarea producției, către integrarea sistemelor cibernetice cu cele fizice într-un unic univers digital pentru controlul și interconectarea proceselor de producție, utilizând tehnologii Industry 4.0 și IoT.

Vezi toate editiile