Total articole: 35

de Mircea Badut 17 martie 2011

Soluţiile Proficy de la General Electric

M-am oprit asupra acestei familii de produse software aflând că în portofoliul „General Electric” există şi soluţii destinate asistenţei în producţie (inclusiv pentru construcţia de maşini), pe lângă cele deja consacrate pentru administrarea reţelelor de utilităţi şi a facilităţilor civile. E adevărat că în materie de MPM (Manufacturing Process Management) nu se compară cu DELMIA, Windchill sau Tecnomatix, însă anumite capabilităţi – precum SCADA – aduc atuuri importante.

de Florin Moraru 17 martie 2011

Scule de prelucrare cu role pentru centre de ştanţat CNC

O perioadă îndelungată, prelucrările pe centre de ştanţat CNC s-au rezumat la ştanţat găuri şi mici ambutisări/deformări. Dezvoltarea sculelor de prelucrare cu role a însemnat un important pas înainte pe scara productivităţii şi a dat naştere unor noi aplicaţii pentru aceste maşini.

de Onut Iliescu 17 martie 2011

Noutăţi

Mă întrebam în editorial, la sfârșitul anului trecut, cum oare trebuie să privim spre anul 2011. Întrebarea chiar mă preocupa pe jumătate, pe jumătate era retorică (trucuri de editorialist). Jumătatea preocupantă venea din faptul că nu știam ce ne va oferi anul acesta. Cine putea face asta atunci, cine ar putea-o face acum? Chiar dacă nu știam ce ne va rezerva, știam, în schimb, foarte bine ce vom face noi anul acesta.

de Trumpf Laser+Machinery 17 martie 2011

Abkanturi Trumpf de mare putere

Pentru a acoperi o zona de interes tot mai mare în ultimii ani, prelucrarea tablelor groase, de lungimi mari sau a cutiilor adânci,firma TRUMPF, în colaborare cu firma EHT (Germania), produce mașini abkant cu forță ridicată de presare și de dimensiuni mari. Pentru a le deosebi de mașinile din fabricația tradițională a TRUMPF (seriile 3000 și 5000) și de mașinile mici, electrice (seria 7000), nou apărute, abkanturile de putere mare au fost denumite « seria 8000 ».

de T&T 17 martie 2011

Maşini-unelte CNC, accesorii şi sisteme de control pentru prelucrarea şi controlul suprafeţelor complexe

Universitatea ,,Politehnica” Timişoara, Facultatea de Mecanică, şi CISIMPEX SRL Bucureşti, au organizat pe 14 ianuarie 2011, conferinţa„Maşini-unelte CNC, accesorii şi sisteme de control pentru prelucrarea şi controlul suprafeţelor complexe”. FIDIA Italia, a prezentat prin dl. Roland Farant ,,Prelucrarea cu regimuri intense de aşchiere (HSC), în 3, 4, 5 şi 6 axe; cerinţe funcţionale pentru maşini-unelte şi comandă numerică”. FIDIA colaborează cu firme din domeniul auto, aeronautic, al maselor plastice, încălţămintei şi matriţelor, fiind lider în domeniul maşinilor-unelte şi comenzilor numerice dedicate prelucrării diverselor materiale (aluminiu, oţel 68-70HRC, titan) cu turaţii mari 36.000rpm), avansuri mari şi puteri de 55kW. 

de Virgil Caramidaru Aurel Bara 17 martie 2011

Prelucrarea danturilor conice curbe pe mașinile KLINGELNBERG (I)

Roţile dinţate sunt organe de maşini ce intră în componenţa marii majorităţi a maşinilor şi a aparatelor. Au ridicat întotdeauna o serie de probleme în ceea ce priveşte confecţionarea şi utilizarea lor, din cauza faptului că aceste organe de maşini au dimensiuni din cele mai variate, de la minuscule rotiţe de ceasornic până la imensele roţi şi coroane dinţate din industria grea, iar pe de altă parte, trebuie să transmită puteri foarte variate şi turaţii din game foa

de T&T 17 martie 2011

HURCO - centru de instruire şi prezentare

Începând cu luna decembrie 2010 a devenit operaţional Centrul de Instruire şi Prezentare HURCO din cadrul Facultăţii de Mecanică a Universităţii POLITEHNICA Timişoara. Conceput ca o celulă de educaţie tehnologică acest centru este rezultatul colaborării dintre HURCO GmbH Germania, Universitatea POLITEHNICA Timişoara şi HNP Group Timişoara.

Vezi toate editiile