Total articole: 46

de Adrian Totu 5 mai 2011

Strungul Quick Turn Smart 200 de la Mazak - două axe comandate numeric

Strungurile din seria SMART sunt centre de strunjire CNC compacte, dezvoltate pentru prelucrări de înaltă performanţă. Echipamentul CNC conversaţional Mazatrol SMART este proiectat pentru a asigura programarea şi operarea uşoară şi fiabilitate ridicată. În plus, unitatea CNC poate utiliza ambele sisteme de programare prin coduri EIA/ ISO sau conversaţional.

 

de Color Metal 5 mai 2011

Color Metal investeşte într-un centru de servicii de debitare plăci şi bare

Pentru a putea reacţiona eficient la solicitările de plăci debitate ale clienţilor, COLOR-METAL îşi extinde paleta serviciilor oferite clienţilor săi, prin introducerea ultimelor tehnologii în domeniul debitării plăcilor de aluminiu. Începând cu 18 aprilie 2011, COLOR-METAL oferă servicii complete de debitare, nu numai pentru semifabricate extrudate (profile sau bare), dar şi pentru semifabricate laminate: table groase (plăci) până la grosimea de 120 mm.

de GreenBau Tehnologie 5 mai 2011

OKUMA - Tehnologii unice pentru centrele de prelucrare verticale

Centrele de prelucrare verticale OKUMA furnizează exact puterea şi precizia cerută pentru a îndeplini orice cerinţă de prelucrare, asigurând pe fiecare axă control absolut şi precizie maximă. Construcţia centrelor de prelucrare verticale se bazează pe design-ul centrelor de prelucrare tip portal OKUMA. Vitezele mai mari la arborele principal, stabilitatea termică, dinamică şi controlul toleranţelor fac din centrele de prelucrare verticale alegerea potrivită.

de Onut Iliescu 5 mai 2011

Hai să ne adaptăm!

Ştiu că timpul nu mai ajunge. Este insuficient. O simt. Avem multe de făcut. Şi el se scurge fără se ne dea șansa să terminam. Să reușim. Nu-i pasă. E impasibil. E insensibil și brutal chiar. Ne îmbrâncește, ne bruschează, ne angoasează. Este prea strict cu noi. Dar nu avem ce face, trebuie să ne adaptăm. Adaptarea! Cu asta se ocupă toate speciile pe această planetă.

de Florin Teodor Tanasescu 5 mai 2011

Carta Albă a CEI privind eficiența energetică: provocări si nevoia de a găsi rezolvări la acestea

Fondată în anul 1906, Comisia Electrotehnică Internațională (CEI), este un lider mondial în elaborarea politicilor ce vizează electrotehnologiile, noțiune care ascunde în ea tot ceea ce este produs sau tehnologie în domeniul electricității. Punând în discuția specialiștilor marile probleme care preocupă lumea, CEI pregătește prin participarea celor mai cunoscuți specialiști din țările lumii elaborarea și publicarea standardelor CEI, standarde care, dat fiind globalizarea activităților: tehnice, economice, de proprietate intelectuală, sunt valabile în toate țările lumii.

de Octavian Andritoiu 5 mai 2011

SUNCARRIER: montaj rapid + eficienţă + întreţinere uşoară

Așa cum deja am scris în paginile T&T, oferindu-vă astfel posibilitatea să faceți cunoștință cu o tehnologie de viitor în domeniul energiei solare, SunCarrier este sistemul de aliniere a modulelor fotovoltaice la poziția curentă a soarelui în scopul creşterii eficienței în exploatare a panourilor şi astfel realizându-se reducerea costului de producție per KWh.

de 3Dconnexion 5 mai 2011

De la mouse-ul 2D la cel 3D

Povestea mouse-ului 3D a început la sfârşitul anului 1970, la Centrul German de Cercetări Aerospaţiale (DLR), unde în cadrul Institutului de Robotică şi Mecatronică au fost depuse eforturi pentru a controla un braţ robotic în spaţiul cartezian. În 1981, după lungi experimente, un traductor de forţă/moment cu şase axe a fost integrat într-o minge de plastic. Mingea a înregistrat deplasări liniare şi de rotaţie, care au fost apoi transformate prin calcul în viteze de translaţie şi rotaţie.

de Ionel Barbu 5 mai 2011

Conferinţa Naţională "Product Lifecycle Management 2011"

Evenimentul a fost organizat în perioada 13-14 aprilie, la Poiana Braşov de ADA - The PLM Specialist, partenerul Siemens PLM Software de 17 ani şi liderul implementărilor soluţiilor Product Lifecycle Management pe piaţa românească. Top managerii din industria românească auto şi echipamente industriale au onorat invitaţia. Tema conferinţei a fost „Get Ready for integrated development”. 

Vezi toate editiile