Total articole: 46

de Sandvik 26 iunie 2011

GC1040 - sortul de frezare preferat pentru oţeluri inoxidabile

GC1040, un nou sort de plăcuţă de la firma specializată în scule aşchietoare şi sisteme de prelucrare, Sandvik Coromant, a fost conceput pentru a oferi siguranţă în funcţionare, cu muchii ascuţite şi durabile, pentru frezarea oţelurilor inoxidabile. Deşi conceput ca un sort cu largă aplicaţie în domeniul oţelurilor inoxidabile (ISO M), asigură o performanţă sigură şi optimizată chiar şi în situaţii extreme, cum ar fi prelucrarea materialelor austenitice sau duplex cu freze cilindro-frontale, cu timpi lungi de aşchiere.

de Felicia Stan Daniel Dobrea Dan Catalin Birsan Catalin Fetecau 26 iunie 2011

Caracteristici ce descriu comportamentul termic şi reologic al materialelor termoplastice (determinare experimentală) (II)

Este foarte dificil şi costisitor de a predicţiona dependenţa dintre condiţiile de prelucrare şi calitatea pieselor doar prin experienţă. Iată de ce a apărut necesitatea simulării procesului de injectare, interesant fiind faptul că, dintre toate procedeele de prelucrare a polimerilor, în injectare, CAE a avut parte de cel mai mare succes.
 

de Valerius Stanciu Gheorghe Stefanescu Florin Teodor Tanasescu Diana Badea 26 iunie 2011

Ce este Benchmarking-ul și cum poate deveni el un instrument în managementul unei firme? (I)

Unul din marile învăţăminte pe care le-au tras companiile europene în ultimele două decenii în întrecerea cu firmele japoneze şi americane, a fost şi acela al necesităţii de a-şi compara performanţele produselor realizate şi a proceselor utilizate, cu cele existente la firmele cele mai bine cotate din punct de vedere al managementului.

de Virgil Caramidaru Aurel Bara 26 iunie 2011

Maşini de danturat roţi conice cu dantură ciclopaloidală

Dintre maşinile de danturat roţi conice cu dantură ciclopaloidală Klingelnberg vom face o descriere a maşinii AMK 850. Părţile componente ale unei maşini AMK 850 sunt: batiul, carcasa maşinii (păpuşa planşaibei cu capul portcuţite), păpuşa cu axul portpiesă (Reitstock), traversa şi reductorul pentru avans de pătrundere.

de Ion Potarniche 26 iunie 2011

Eficienţa energetică în sistemele electrice (lX)

Episodul VIII şi-a propus evidenţierea aspectelor teoretice şi practice în proiectarea şi realizarea sistemelor de acţionări electrice cu turaţie variabilă şi cuplu controlat pentru pompele de noroi echipate cu motoare de c.c. utilizate în instalaţiile de foraj terestru şi marin, toate prin prisma eficientizării energetice a proceselor tehnologice utilizate. În episodul de faţă vom aborda utilizarea motorului asincron acţionat cu convertoare c.a./c.a pentru aceleaşi procese.

de T&T 26 iunie 2011

Misiune economică românească în Canada

În perioada 5-10 iunie 2011, o misiune economică reprezentând sectorul de producţie echipamente din industria petrolieră din România a fost prezentă în Canada, la târgul internaţional de profil ,,Gas & Oil Expo and Conference” din Calgary, în vederea promovării oportunităţilor de afaceri oferite de acest sector românesc, pe piaţa nord-americană şi în special pe cea canadiană.

de Onut Iliescu 26 iunie 2011

La vânătoare (câine surd)

Deoarece în ultimul timp am fost abordat pe tema Demo Metal (eveniment la care suntem coorganizatori), asta şi pentru că în numărul trecut nu am putut publica nimic despre eveniment, pentru că nu era luată încă nicio hotărâre - decizia amânării debutului Demo Metal pentru anul viitor fiind ulterioară apariţiei numărului - voi aborda acum subiectul pornind cu o constatare.

de T&T 26 iunie 2011

Pregătirea specialiştilor în domeniile mecanicii, hidraulicii şi pneumaticii în scopul promovării adaptabilităţii şi creşterii competitivităţii

Asociaţia Profesională de Hidraulică şi Pneumatică din România – FLUIDAS a anunţat în cadrul conferinţei de presă din 14 iunie a.c. lansarea proiectului ,,Pregătirea specialiştilor în domeniile mecanicii, hidraulicii şi pneumaticii în scopul promovării adaptabilităţii şi creşterii competitivităţii” proiect care se derulează în perioada aprilie 2011 – aprilie 2013.

Vezi toate editiile