Total articole: 46

de Eduard Lazea 6 august 2012

Conceptul IN- LINE recycling

De ce ,,IN-LINE recycling” ?

Cu excepția matrițelor cu sistem cald (duze calde) din procesul de injecție rezultă la fi ecare ciclu o culee (rețea) (traseul de injecție). Aceasta generează costuri suplimentare și riscuri, în sensul că acel material care urmează să fi e refolosit se poate contamina cu corpuri străine sau de alte culori.

de T&T 6 august 2012

Grand Opening DMG / MORI SEIKI. Primul eveniment comun în România

În vederea prezentării organizaţiei DMG/MORI SEIKI România, în perioada 23 – 25 mai, 2012, la showroom-ul de la Piteşti-Ştefăneşti, a avut loc Grand Opening DMG/MORI SEIKI România – primul eveniment comun în România. Partener al evenimentului a fost renumitul producător de scule aşchietoare Sandvik Coromant.

  

de Dragos Cirtu 6 august 2012

Importul României de maşini-unelte în 2011. Semnal al unei perioade de progres sau doar o întâmplare fericită?

 

Prezentul articol a fost elaborat  pe baza datelor obţinute de la Institutul Naţional de Statistică, date referitoare la importul României de maşini-unelte în anul 2011. Aceasta ne-a permis să facem o analiză privind structura, volumul valoric, greutatea,și  preţurile pe tonă , cât şi sursele geografice ale importurilor de maşini-unelte ale României din  2010 și 2011.

de Corneliu Gornic 6 august 2012

Verificarea maşinilor-unelte (XV). Efectuarea măsurărilor şi interpretarea rezultatelor

În interiorul oricărei companii nu se aplică regulile democraţiei: trebuie să existe doar „disciplină tehnologică”. Aceasta se materializează prin proceduri şi instrucţiuni de lucru, procedee/procese tehnologice şi reguli, regulamente, etc. Ele se aplică nu numai pe teritoriul firmei, ci oriunde îşi desfăşoară activitatea specifică angajaţii acesteia.

 

de Roxana Popescu 6 august 2012

Soluții de backup

Atât datele personale colectate în laptopuri sau calculatoare, cât și informațiile profesionale de pe stațiile de lucru, pot fi în pericol. Într-un singur moment, le putem pierde pe toate fără posibilitatea de a le mai recupera integral sau parțial.

de Mircea Badut 6 august 2012

CAD în cloud – virtualizarea proiectării tehnice continuă

Dacă în urmă cu doi ani prezentam „PLM via cloud-computing” ca o alternativă posibilă de evoluţie a aplicaţiilor CAD/CAM/CAE/PDM („T&T” nr.4/2010), astăzi deja trebuie să vedem abordarea „cloud” ca pe o tendinţă clară, şi chiar să ne pregătim pentru acest viitor probabil.

de Festo 6 august 2012

Soluţii mecatronice complete de poziţionare şi manipulare

Sistemele de automatizare cu acţionări electrice create de Festo,  reprezintă un domeniu de excelenţă intens şi succes atât pentru Festo cât mai ales pentru beneficiarii acestor soluţii.  

Experienţa noastră pentru succesul Dumneavoastră!

Vezi toate editiile