Total articole: 47

de T&T 6 septembrie 2012

Energii neconvenționale

CNR-CME și Universitatea Maritimă din Constanța organizează pe 27 septembrie, între orele 10.00-13.00, simpozionul ,,Energii neconvenționale”. Evenimentul se va desfășura în cadrul Universității Maritime din Constanța.

de T&T 6 septembrie 2012

Evaluarea problemelor energetice ale mediului rural

CNR-CME împreună cu societatea Electrica de Distribuţie a Energiei Electrice a organizat conferinţa „Evaluarea problemelor energetice ale mediului rural", cu tema „Alimentarea cu energie a localităţilor mediului rural".

de T&T 4 septembrie 2012

Oportunități de cooperare

La hotelul RADISSON BLU din București, a avut loc prezentarea MESSE FRANKFURT, cel mai important organizator german de târguri și expoziții, cu un portofoliu de peste 200 de manifestări expoziționale în întreaga lume, în diverse domenii: auto; construcții și instalații; obiecte decorative, accesorii pentru locuit și cadouri promoționale; industria cărnii; organizare de evenimente și divertisment; industria de înfrumusețare, etc.

de Sorin Udrea 4 septembrie 2012

Facilități ale mașinilor automate de debitare

Productivitatea unui sistem de control al înălțimii torței de debitare în timpul operației de tăiere depinde de câțiva factori. Unul dintre acești factori este setarea și păstrarea unei distanțe corecte între duză și piesa de debitat. Pentru a obține o distanță corectă, echipamentul automat de debitare cu plasmă și/sau oxigaz are nevoie de un sistem foarte precis pentru controlul înălțimii torței.

de Sorin Udrea 31 august 2012

Automatizarea graduală a aplicațiilor de sudare

În cadrul acestui articol ne propunem ilustrarea modului în care automatizarea proceselor de sudare poate îmbunătăți productivitatea unei firme, prin prezentarea unui studiu de caz cu privire la trecerea de la sudarea manuală la cea automată.

de Onut Iliescu 31 august 2012

Competitivitatea companiilor românești din industrie

Cuvântul competitivitate adună la un loc multe dintre calităţile unei afaceri. Pe noi ne interesează afacerile din industrie. Se aplică şi aici. Într-o abordare jurnalistică, competitivitatea este o sumă de calităţi (ale produselor), însuşiri (ale proceselor), abilităţi (ale angajaţilor) unei companii.

de GreenBau Tehnologie 31 august 2012

OKUMA: Cum să CÂŞTIGI cât mai MULT

Analizând nevoile clienţilor din domeniul prelucrărilor mecanice, am constatat că aceştia îşi doresc: o producţie de piese stabile, fără rebuturi; ca maşina să producătot timpul;  să reducă bugetul de scule aşchietoare; să reducă timpul de ciclu, să micșorezecosturile forţei de muncă asociate unei sarcini specifice de producţie; să folosească funcţii adaptate specific tipului de producţie; să reducă costurile de operare ale maşinii cât mai mult posibil.

de Corneliu Gornic 31 august 2012

Verificarea mașinilor-unelte (XVI). Efectuarea măsurărilor și interpretarea rezultatelor

În interiorul companiilor „disciplina tehnologică” se materializează prin proceduri şi instrucţiuni de lucru, procedee/procese tehnologice și reguli, regulamente, etc. Ele se aplică nu numai pe teritoriul firmei, ci oriunde îşi desfăşoară activitatea specifică angajaţii acesteia. Măsurarea şi interpretarea rezultatelor măsurării reprezintă fazele de evaluare (cantitativă) a calităţii pieselor prelucrate, a ansamblurilor şi a maşinii-unelte, ca întreg.

Vezi toate editiile