Total articole: 74

de Diana Popescu 23 mai 2013

România, pe harta SolidWorks

Cu ocazia participării la SolidWorks World 2013, l-am cunoscut pe Marco Gazzetto de la SolidWorks Corporation, care până anul trecut a fost responsabil cu ceea ce noi numim regiunea Balcanilor, adică România, Bulgaria, Macedonia, fostele ţări Iugoslave, Grecia, Turcia, Israel, ţările din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord. Începând cu luna ianuarie a acestui an, este Area Manager pe zona Balcanilor, Italiei şi Israelului.

de Radu Canarache Florea-Dorel Anania 23 mai 2013

GIBBSCAM, soluţie CAM

GIBBSCAM este un program modular de fabricaţie asistată, dedicat aplicaţiilor generale de prelucrări prin aşchiere. Soluţiile de fabricaţie asistată, implementate în acest software, vin în sprijinul utilizatorilor în sensul creşterii productivităţii, prin diminuarea atât a timpilor de prelucrare, cât şi a celor necesari realizării programelor NC.

de Comisia Europeana 23 mai 2013

Finanţarea pe termen lung a economiei europene

Comisia Europeană a adoptat o carte verde prin care lansează o consultare publică de trei luni privind modalităţile de promovare a furnizării de finanţare pe termen lung şi de îmbunătăţire şi diversificare a sistemului de intermediere financiară pentru investiţiile pe termen lung în Europa. Investiţiile pe termen lung reprezintă cheltuieli care consolidează capacitatea de producţie a economiei.

de Jeni Toma 23 mai 2013

InfoStandard WEB

Informarea exactă şi corectă este baza luării unor decizii inteligente, care conduc la creşterea competitivităţii. Informarea rapidă economiseşte timp şi reduce cheltuieli. Aceste adevăruri sunt valabile în toate domeniile care sunt în proces continuu de transformare, care au o evoluţie permanentă. Un astfel de domeniu este cel al standardizării, unde există o permanentă evoluţie a standardelor, care urmăreşte îndeaproape progresul tehnic şi cerinţele pieţei.

 

de T&T 16 mai 2013

Măsuri de siguranţă la utilizarea propilenei

Specialistul în siguranţa utilizării gazului, WITT, oferă o gamă largă de dispozitive speciale pentru siguranţa utilizării acestuia, realizate din oţel inoxidabil şi alamă, pentru procesele tehnologice în care se foloseşte, în mod normal, propilenă. Utilizarea acestui tip de echipament de siguranţă la furnizarea gazului este astfel concepută, încât să reducă la minimum riscul, deoarece utilizarea gazelor combustibile este asociată întotdeauna cu posibile pericole.

de Crina Macovei 15 mai 2013

Conferinţa Naţională PLM, un eveniment de referinţă pentru industria producătoare din România

Cea de-a patra ediţie a Conferinţei Naţionale dedicată tehnologiei software pentru gestiunea ciclului de viaţa a produsului, organizată de companiile ADA şi Siemens Industry Software, a avut loc anul acesta în Bucureşti şi Timişoara, două dintre cele mai importante centre pentru dezvoltarea industriei moderne şi, cu precădere, pentru utilizarea tehnologiei software în acest scop.

 

de Mircea Badut 15 mai 2013

O mişcare ,,nucleică’’ în piaţa CAD/CAM/CAE

Pe 19 martie o companie renumită pe segmentul „computer-aided engineering” – MSC Software Corp. – anunţa licenţierea şi încoporarea componentelor D-Cubed de la Siemens PLM Software. Deşi aparent discretă, această alianţă tehnologică spune multe.

 

Componentele D-Cubed

Vezi toate editiile