Total articole: 44

de Anca Murar 16 iulie 2014

Industria auto prezintă Mobilitatea Viitorului

Automechanika este cel mai important eveniment pentru furnizorii industriei auto: 4.600 de expozanţi şi 148.000 de vizitatori se reunesc din doi în doi ani la Frankfurt, la jumătatea lunii septembrie, pentru a avea acces la cele mai noi informaţii şi prezentări din domeniile: piese, componente şi subansambluri, sisteme electronice, telematică, reparaţii şi întreţinere, accesorii şi tuning, service, spălătorii şi alimentare cu car

de Mircea Badut 16 iulie 2014

Paradigma 3DExperience: CATIA V6

Pentru marii producători din industriile automobilelor, aviatică şi navală, trecerea platformei informatice PLM de la o versiune la alta este o chestiune utilă dar şi complicată (implementările de soluţii CAD/CAE/CAM/PDM întinzându-se pe zeci/sute de staţii de lucru).

de Bosch Rexroth Sales 16 iulie 2014

Sistem transportor cu emisii reduse de zgomot şi asamblare rapidă

Liniile de producţie, de asamblare şi ambalare de durată trebuie să fie capabile să se ocupe de loturi tot mai mici, de mai multe schimbări frecvente de produse, precum şi de o gamă largă de produse. Prin urmare, sistemele transportoare cu lanţ utilizate în producţie trebuie să fie uşor de configurat şi de asamblat. Timpii de răspuns rapizi şi momentul de apariţie pe piaţă oferă un avantaj competitiv important pentru producătorii şi utilizatorii de maşini.

de Marius Dan 16 iulie 2014

Lean 6 Sigma, leadership, bune practici, problem solving (III)

În cadrul acestui articol continuăm cu cele mai importante bune practici şi metodologii prin prisma înţelegerii greşelilor pe care le fac cei ce abordează metodologia DMAIC. După cum spuneam, greşelile pot fi atribuite atât lectorilor, cât şi cursanţilor (dar mai puţin celor din urmă, pentru că ei nu au, încă, formată acea viziune pe care se presupune că o au consultanţii). Cursanţii nu pot avea viziunea, fiind, de regulă, la primul proiect.

de Asociatia Europeana a Producatorilor de Masini-unelte (Cecimo) 16 iulie 2014

Stimulentele creşterii în industria europeană de maşini-unelte (III). Inovarea şi dezvoltarea produselor

Industria europeană de maşini-unelte este dominată de IMM-uri care funcţionează într-un domeniu foarte larg de tehnologii şi sunt competitive, la nivel global, în domeniul lor de activitate. Inovarea, atât la nivelul produselor, cât şi la cel organizaţional, este factorul cheie în menţinerea competitivităţii lor şi le sprijină să se adapteze condiţiilor într-o foarte rapidă schimbare.

de Chorus Engineering 16 iulie 2014

Mai rapidă şi mai performantă, maşina complet electrică de turnat prin injecţie câştigă cursa

Clăparii de schi de la Rossignol sau Lange sunt cunoscuţi de toţi schiorii. Jucăriile Chicco, produse de Artsana sunt un reper pentru părinţii care au copii mici. Telefoane mari care scot sunete amuzante, inele şi cuburi colorate. Toate aceste produse, atât de diferite între ele, au un lucru în comun: ele sunt fabricate în aceeaşi companie de procesare a materialelor plastice, la S.C. Omnia Plast s.r.l. din Bucureşti, România.

de Mioara Sapasu 16 iulie 2014

Bugetul Naţional în sprijinul investiţiilor în mediul privat

Bugetul naţional sprijină realizarea de investiţii în mediul economic privat, prin intermediul mai multor tipuri de instrumente, unul dintre aceste instrumente fiind sche­mele de AJUTOR DE STAT. De aceea, vă pre­zentăm, în continuare, aplicaţiile şi caracteristicile principale a două dintre schemele de ajutor de stat derulate în prezent.

de Octavian Andritoiu 16 iulie 2014

Prelucrare verticală cu rigiditate superioară

Cu seria NVX 5000II, DMG MORI a dezvoltat seria de succes NVX5000 a centrelor de prelucrare verticale. Bazându-se pe o rigiditate excelentă şi pe o performanţă de amortizare a vibraţiilor a modelelor precedente – obţinută prin structura maşinii şi prin ghidajele plane, productivitatea şi gradul de utilizare au fost îmbunătăţite.

Vezi toate editiile