Total articole: 42

de Spectromas 1 septembrie 2014

Sisteme optice de scanare 3D pentru industria maselor plastice

Cei peste 20 de ani de experienţă, dedicaţi dezvoltării, fabricaţiei şi vânzării de sisteme optice, cele peste 10 000 de sisteme instalate în întreaga lume, în companii din industria auto, aerospaţială şi a bunurilor de larg consum, califică compania GOM Germania alături de SPECTROMAS – distribuitor autorizat în România, drept parteneri ideali în domeniul metrologiei optice.

de Seco Tools 1 septembrie 2014

Noi scule şi strategii pentru prelucrarea materialelor ISO S

Clasificarea ISO S a semifabricatelor include superaliaje rezistente la căldură (HRSA - heat resistant superalloys) şi aliaje ale titanului. Duritatea şi rezistenţa la rupere mare la temperaturi înalte permit utilizarea acestor materiale în industria aeronautică, producţia de energie electrică şi alte diferite aplicaţii.

de Constantin Stefan Doru Bardac 1 septembrie 2014

Şcoala de Studii avansate în Fabricaţia pe Maşini CNC mai-iulie 2014

Susţinută de Academia de Aşchiere Sandvik Coromant - Centrul de productivitate Sandvik–Timişoara. Şcoala de Studii Avansate în Fabricaţia pe Maşini CNC organizată de Universitatea POLITEHNICĂ Bucureşti, Fac. IMST, Dep. TCM, Lab. Tehnologii Avansate de Fabricaţie pe Maşini CNC, face parte din programul CNC ACADEMY – iniţiat şi coordonat de conf. Univ. Dr. ing.

de Sandvik 1 septembrie 2014

Noua gamă de freze pentru filete mici, lansată de Sandvik Coromant

La prelucrarea pieselor complexe, fabricate din materiale scumpe, performanţa în condiţii de securitate este evident  vitală. Având în vedere acest lucru, firma specializată în scule aşchietoare Sandvik Coromant a lansat o gamă de freze pentru filete mici, CoroMill® Plura, concepută să înlăture pericolul ruperii sculei şi deteriorării piesei cu tarozii tradiţionali.

de Sandvik 1 septembrie 2014

Freze cilindro-frontale Tailor Made disponibile acum pentru piese din aluminiu

Producătorii sau atelierele mecanice care necesită o rază de curbură specifică sau o freză cu o lungime specială pentru a menţine lungimea în consolă la minim, pot beneficia acum de noua gamă de freze cilindro-frontale Tailor Made CoroMill® Plura de la Sandvik Coromant. Orice atelier care prelucrează piese ISO N (aluminiu) poate achiziţiona cu uşurinţă freze monobloc adaptate la cerinţele specifice ale aplicaţiilor.

de Leonard Rizoiu 1 septembrie 2014

Ce tipuri de ingineri se caută în România?

În general, în economia unei ţări sănătoase există o tehnică ce a dat roade şi anume: „school to business”, prin care mediul de învăţământ a analizat cerinţele pieţei şi s-a mulat pe nevoile ei privind dezvoltarea de specialişti. Este un sistem bine dezvoltat, bazat pe cercetare şi pe urmărirea tendinţelor reale din piaţa muncii, corelate cu tendinţele economice şi trendurile pieţei de producţie.

de Mihai Gheorghe 1 septembrie 2014

Ghid pentru realizarea unei metodologii de analiză a riscului

Acest ghid oferă indicaţii pentru realizarea unei metodologii în vederea gestionării riscurilor de securitate a informaţiei. Metodologia aleasă se bazează pe determinarea incertitudinii de realizare a obiectivelor, a ameninţărilor ce pot exploata vulnerabilităţile organizaţiei în raport cu aceste obiective.

 

de Catalin Apostol 1 septembrie 2014

Dispozitive de scanare cu laser

Noua generaţie de dispozitive de scanare, purtând numele de scanare non-contact, se află în continuă expansiune. Această categorie cuprinde atât dispozitive de scanare punct cu punct, cât şi cu scanare liniară. Dispozitivele optice de scanare sunt mult mai eficiente decât cele mai avansate dispozitive cu palpare, fiind capabile să creeze seturi mari de date, ce poartă numele de „nor de puncte”.

de Diana Popescu 1 septembrie 2014

Fabricaţia aditivă prin depunere de filamente de material. Aspecte generale (I)

Articolul de faţă este primul dintr-o serie consacrată procedeului de fabricaţie aditivă (FA) cu depunere de filamente de material cunoscut ca FDM (Fused Deposition Modeling – denumire proprietară a firmei americane Stratasys, www.stratasys.com, principalul producător de maşini bazate pe acest principiu de formare a straturilor de material) sau FFF (Fused Filament Fabrication – denumire a procedeului dată de dezvoltatorii de maşini concepute ca iniţiativă a RepRap, www.reprap.org).

Vezi toate editiile