Total articole: 61

de T&T 30 septembrie 2015

Fakuma 2015 - Mai internaţional ca oricând!

Cu un centru expoziţional ocupat la capacitate maximă în Friedrichshafen pe Lacul Constance, cea de-a 24-a ediţie a târgului Fakuma (13–17 octombrie) se apropie de un record în materie de cifre! Astfel, târgul internaţional Fakuma privind procesarea materialelor plastice îşi consolidează renumele câştigat, acela de evenimentul european de top în domeniu, în ceea ce priveşte tehnologiile de injecţie în matriţe, extrudare şi termoformare.

de Iscar Tools 30 septembrie 2015

Freze cilindro-frontale monobloc din carbură

ISCAR este la curent cu permanenta creştere a cererilor pentru freze cilindro-frontale monobloc realizate din carburi, care să asi gure o rată cât mai înaltă de îndepărtare a adaosurilor de prelucrare. De asemenea, ISCAR a realizat progrese impresionante în acest domeniu, în ultima perioadă.

de Mazarom Impex 30 septembrie 2015

SMOOTH Techonology, cap de afiş pentru Mazak la EMO Milano 2015

Cea mai mare lansare de produse noi organizată de Yamazaki Mazak cu ocazia EMO 2015, va avea în rolul principal noua „familie” de Tehnologii CNC Smooth. În standul Mazak vor fi prezentate două noi produse care completează familia CNC SMOOTH, împreună cu 18 modele noi de mașini-unelte prezentate în premieră. În total, vor fi expuse 22 de maşini-unelte Mazak, toate cu demonstraţii live pe toată durată expoziţiei.

de Chorus Engineering 30 septembrie 2015

O piaţă în plină expansiune

Deși pasionații de mașini nu sunt tocmai fermecați de pompele de combustibil, acestea sunt o componentă indispensabilă oricărui autovehicul. Această componentă esențială este răspunzătoare de transportul combustibilului de la rezervor la motor - chiar și atunci când nivelul de combustibil este scăzut sau când vehiculul rulează pe suprafețe în pantă sau când se angajează în viraje.

de Festo 30 septembrie 2015

Detectarea si identificarea scurt-circuitelor si a cablurilor rupte prin semnale NAMUR

Un senzor NAMUR este un dispozitiv de detecție cu două fire, utilizat, de obicei, cu ajutorul unui amplificator de semnal. Datorită energiei foarte mici necesare funcționării, acești senzori se pretează aplicațiilor cu protecție intrinsecă. Un semnal digital NAMUR permite distingerea a patru stări – circuit închis sau deschis, cablu întrerupt sau scurt-circuit.

de T&T 30 septembrie 2015

Demo Metal 2015, în cifre

Dacă în numărul trecut al revistei am prezentat opinii ale expozanților și vizitatorilor Demo Metal 2015, pentru acest număr, cu intenția de a oferi un tablou complet asupra evenimentului, alegem să prezentăm câteva cifre reprezentative care demonstrează încă o dată că Demo Metal este cel mai important eveniment al industriei românești de profil.

de Peter Mapleston 30 septembrie 2015

Injecţia automată în matriţe dă roade (I)

Specialiștii în injecția în matrițe din întreaga lume găsesc că automatizarea, fi e ea în producția simplă pick-and-place sau în fabricația complexă bazată pe celule, poate oferi reduceri de costuri și câștiguri din punct de vedere calitativ.

de Spectromas 30 septembrie 2015

Gama ATOS - scanere 3D optice marca GOM, destinate controlului dimensional industrial

Scanarea 3D a devenit un standard industrial în procesele de reverse engineering şi controlul calităţii. Sistemele optice de scanare marca GOM, permit controlul dimensional în diferite etape ale proceselor de producţie pentru piese obţinute prin turnare, forjare sau injecţie, controlul elementelor de tablă ambutisată, controlul fabricării ştanţelor şi matriţelor, paletelor de turbină şi rotorilor paletaţi.

de Teximp International 30 septembrie 2015

Compania NEXX a ales centrul de prelucrare verticală VF-2 de la Haas

NEXX a fost primul producător portughez de căști de motocicletă, realizate din fibră de carbon – un material extrem de rigid, rezistent și, cu toate acestea, ușor. În prezent, toate produsele finite ale firmei utilizează un amestec de fibră de sticlă, carbon și Kevlar, pentru a asigura un nivel suplimentar de amortizare a șocului și de rezistență la impact.

Vezi toate editiile