ABB îşi vinde business-ul de cabluri la NKT Cables

Automatizari

de ABB Romania

ABB îşi vinde business-ul de cabluri la NKT Cables

Compania NKT Cables achiziționează business-ul ABB de cabluri de înaltă tensiune la nivel mondial, cu o valoare totală de 836 milioane euro (US$934 milioane).

Cablurile de înaltă tensiune sunt componente cheie în cadrul rețelelor de energie dezvoltate durabil, utilizate pentru transmiterea unor cantități mari de energie electrică pe distanțe lungi. Business-ul face parte din cadrul diviziei ABB de

Rețele Energetice, care trece actualmente printr-o transformare strategică.

NKT Cables proiectează, produce și furnizează cabluri pentru soluții de joasă, medie și înaltă tensiune, în special în domeniul curentului alternativ (AC). Compania are unități de producție majore în Europa și China, precum și birouri de vânzări în întreaga lume și are un număr de aproximativ  3200 angajați. În 2015 veniturile companiei au fost de 1,2 miliarde euro.

,,Combinăm două portofolii puternice de cabluri puternic înrădăcinate într-un patrimoniu nordic comun, care vor deveni mai competitive pe o scară mai largă aflându-se în portofoliul NKT Cables, menținând în același timp accesul la aprovizionare printr-un parteneriat strategic pe termen lung,” a spus Ulrich Spiesshofer, CEO al ABB.

,,Combinația dintre sistemul nostru de business de nișă în domeniul cablurilor și puterea NKT Cables demonstrează angajamentul nostru în managementul unui portofoliu activ, un element cheie al Strategiei noastre pentru Nivelul Următor.”

,,Business-ul ABB de cabluri de înaltă tensiune va conferi maximă competitivitate portofoliului nostru și ne va aduce un mod de operare de nivel mondial. Vom utiliza tehnologia, competența în domeniu, precum și forța de muncă înalt calificată pentru a crește acest business.”, a spus Michael Hedegaard Lyng, Președinte și CEO pentru NKT Cables. ,,Așteptăm cu nerăbdare să dezvoltăm parteneriatul nostru pe termen lung care va deservi proiecte viitoare în toată lumea.“

Tranzacția este preconizată a se finaliza în Q1 2017, în funcție de obținerea tuturor documentelor legale necesare pentru finalizare. Goldman Sachs a acționat în calitate de consultant financiar exclusiv pentru ABB, iar Freshfields Bruckhaus Deringer în calitate de consilier legal.