Graifărele magnetice SMC. Seria MHM-X6400

Automatizari

de Smc Romania

Graifărele magnetice SMC. Seria MHM-X6400

Compania SMC, lider mondial în automatizări pneumatice, a lansat recent un graifăr magnetic, acționat pneumatic, care vine în ajutorul utilizatorilor pentru a transfera obiecte cu suprafețe neregulate sau perforate, lucru dificil de realizat până acum prin folosirea tehnicii vacuumului.

Cu o forță de prindere dezvoltată de până la 120 N, noul model de graifăr MHM-X6400 poate susține obiectele chiar și în situația în care este oprită alimentarea cu aer comprimat, oferind astfel siguranță în ceea ce privește manipularea.

Datorită strânsei colaborări pe care o avem cu clienții noștri, respectiv a atenției pe care o acordăm cerințelor pieței, s-a ajuns la concluzia că este necesară dezvoltarea unui graifăr pentru manipularea acelor obiecte la care adaptarea ventuzelor cu vacuum este destul de dificilă. Astfel, apariția modelului MHMX6400 a condus la rezolvarea acestei probleme, feedback-ul primit în urma implementării sale fiind unul extrem de pozitiv, datorat și design-ului inteligent ce oferă utilizatorului flexibilitate, reduceri de costuri și fiabilitate.

Graifărul magnetic MHM-X6400 este potrivit pentru o gamă largă de aplicații de transfer, forța de prindere putând fi ajustată în funcție de cerințe prin înlocuirea amortizorului extern (interfaț a dintre magnet și obiect). Acesta din urmă este construit dintr-un cauciuc fluorurat și are ca scop prevenirea deteriorării obiectelor precum și a alunecării acestora în timpul operațiilor de manipulare, îmbunătățind astfel siguranța.

Având posibilitatea de a utiliza trei suprafețe pentru montaj, precum și opțiunea de a instala senzori magnetici, graifărul MHM-X6400 oferă flexibilitate și un mai mare control al procesului în care acesta este aplicat.