Hervex 2011

Automatizari

de T&T

Hervex 2011
Timp de două zile, în perioada 9 - 11 noiembrie, Hotel Cozia, din staţiunea Călimăneşti Căciulata, a găzduit cea de-a XIX-a ediţie a ,,Salonului Internaţional de hidraulică şi pneumatică, sisteme de etanşare, mecanică fină, scule, dispozitive şi echipamente electronice specifice, mecatronică’’. Acesta a reunit, alături de reprezentanţi ai unor prestigioase Universităţi tehnice şi Institute din România şi reprezentanţi din 9 ţări europene cu tradiţie în domeniul hidraulicii şi pneumaticii. Pe lângă specialiştii români şi europeni invitaţi la eveniment, o noutate cu care au venit organizatorii a fost invitaţia lansată către generaţia de mâine a hidraulicii. Astfel, în mijlocul specialistilor din domeniu şi-au găsit loc şi câteva zeci de elevi fascinaţi de universul şi potenţialul hidraulicii şi pneumaticii.
 
HERVEX, cea mai importantă reuniune ştiinţifică internaţională în domeniul Fluid Power din România, oferă o platformă comună pentru prezentarea şi discutarea tendinţelor de inovare în Fluid Power, pentru producători, comercianţi, utilizatori şi oamenii de ştiinţă. Tema celei de-a 19-a ediţii a HERVEX 2011 a fost „Eficienţa energetică în Fluid Power”.
Evenimentul a fost organizat de Institutul de Cercetări pentru Hidraulică şi Pneumatică din Bucureşti – INOE 2000-IHP şi Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea, România – CCIVL, în parteneriat cu:
  • Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti;
  • Universitatea Tehnică ,,Gh. Asachi”din Iaşi; 
  • Institutul PIA din Aachen - Germania;
  • Universitatea din Wroclaw – Polonia.
Tot în cadrul Hervex este organizat şi Salonul Regional al Cercetării, ajuns anul acesta la cea de-a 4 ediţie, organizat cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Cercetare ştiinţifică, cu care Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea a avut o colaborare excelentă de-a lungul anilor şi care susţine financiar organizarea părţii de expoziţie a firmelor inovative, a institutelor de cercetare, a centrelor de cercetare din cadrul Universităţilor Politehnice din România. În 2012, la cea de a XX-a ediţie a HERVEX, după cum au precizat organizatorii, se doreşte organizarea unei ediţii jubliare deosebite, la care să participe un număr mult mai mare de specialişti.
__________________________________________________________