Prezenţă românească la Hannover Messe 2011

Automatizari

de T&T

Prezenţă românească la Hannover Messe 2011

Hannover Messe, cel mai important eveniment mondial dedicat tehnologiei, s-a desfășurat în perioada 4-8 aprilie 2011 și s-a dovedit a fi cea mai bună ediție din ultimii 10 ani. Peste 6500 de companii expozante, din 65 de țări, au prezentat ultimele noutăți celor peste 230 000 de vizitatori, numărul acestora fiind în creștere cu 10-15% față de 2009. Aproximativ 60 000 de vizitatori au venit din străinătate.

De asemenea, s-a observat o creștere cu 20% a vizitatorilor din top managementul companiilor. Peste 50% dintre companiile expozante au provenit din afara Germaniei, cei mai mulți provenind din China, Italia, Franța (care în acest an a avut statutul de țară parteneră), Turcia și Elveția. Importanța Hannover Messe a fost probată și de prezența a peste 120 de delegații oficiale.

Ca de obicei, în ultimii ani, la importantul eveniment au participat și companii românești, care și-au făcut cunoscute produsele și potențialul. Anul acesta, în pavilionul național al României au expus 41 de companii. Din dorința de a prezenta date cât mai concrete despre participarea românească am cerut sprijinul Federației Patronale din Industria Construcțiilor de Mașini (FEPA CM), co-organizator al participării românești, dar și al unor companii expozante. În continuare vom prezenta câteva declarații:

 

Marin Voinea, Director General FEPA CM - Despre companiile românești de la Hannover Messe

            ,,Pornind de la importanța deosebită a acestui eveniment expozițional și a impactului pe care îl are asupra principalelor decizii strategice din sectorul industrial, România a participat la Hannover Messe 2011 cu un pavilion național având o suprafață de peste 320 mp, organizat de Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri și Centrul Român de Promovarea Comerțului și Investițiilor Străine, în cooperare cu patronatul de ramură (FEPA CM – Federatia Patronală din Industria Construcțiilor de Mașini). În cele trei standuri ale pavilionului național al României au expus 41 de societăți românești care activează în domeniile: construcții de mașini, subcontractare industrială, electronică și electrotehnică, precum și hidraulică și aplicații conexe. În condițiile în care această participare realizată prin colaborarea între mediul public și cel privat a fost pregătită corespunzător, a rezultat un interes real din partea cercurilor de afaceri prezente la Hanovra, probat de numărul semnificativ de parteneri cu care firmele românești au demarat primele discuții atât în cadrul standurilor românești cât și printr-un marketing ofensiv practicat de delegații români în raportul cu potențiali parteneri de afaceri.

Tema centrală la Hannover Messe 2011 a fost eficiența inteligentă, idee fundamentală urmărită de o perioadă de timp în cadrul expozițiilor internaționale organizate la Hanovra. O conexiune a temei principale este reprezentată de mobilitate, cu aplicație directă în mobilitatea electrică și soluții „metropolitane”. O mare parte dintre expozanți  (peste 300 de firme, dintre care și unele din România), intenționează să obțină contracte în domeniul infrastructurii și soluțiilor urbane pentru marile metropole. Principalele domenii de interes din acest sector sunt: cererea crescută de utilități (energie electrică și apă), transportul și problemele de mobilitate, infrastructura construcțiilor.

Dintre firmele românești prezente la târg pot exemplifica:

IMA METAV - a prezentat o ofertă de piese turnate din oțeluri speciale: anozi pentru protecție catodică, superaliaje de Nichel - Cobalt, discuri pentru frâne de avion și tanc, dinți pentru excavatoare miniere. A semnat un contract important și de lungă durată cu firma Mercedes.

UZUC Ploiești - a ofertat utilaje sub presiune pentru rafinării, construcții metalice pentru combinate chimice și petrochimice, piese forjate.

GENERAL TURBO București - a prezentat capabilitățile tehnice și tehnologice în domeniul prelucrărilor mecanice de precizie, turbogeneratoare și componente ale acestora, palete pentru turbine, compresoare etc.

IMATEX Tg. Mureș - Prelucrări mecanice de precizie pe mașini cu comandă numerică, montaje mecanice și pneumatice dupa documentația clientului.

FORSEV Tr. Severin - piese liber forjate (de până la 800 kg) și în matrițe (de la 4 la 450 kg), din oțel carbon, oțeluri aliate și aluminiu, piese eboșate, cu tratamente termice, sablate și cu încercări mecanice efectuate în laboratoarele proprii.”

 

 Paul Pencioiu, Director Tehnic ICPE- Noul proiect ICPE a atras numeroși vizitatori

,,ICPE a lansat oficial proiectul ,, ICPE Solar Park - The European Hi-Tech Energy Park” în cadrul expoziției internaționale de la Hanovra. Ambițiosul proiect presupune inițierea unor parteneriate și reunirea într-un sistem integrat a sistemelor de producere sau economisire a energiei - electrice sau termice - bazate pe surse de energie regenerabilă.

În cei 40 000 mp de pe malul Mării Negre - Agigea - pe care ICPE îi dedică acestui proiect se vor regăsi funcționând diferite sisteme fotovoltaice, turbine eoliene, pompe de caldură, micro-hidro, sisteme biomasă, case ecologice sau orice alte soluții hi-tech bazate pe surse regenerabile, menite să economisească energie și să susțină o dezvoltare durabilă.

ICPE și-a redirecționat o parte din resurse spre oferirea de servicii tip Esco și a devenit implicit un integrator de sisteme în căutare de parteneri cu referințe internaționale ca furnizori de echipamente. Prin acest proiect, ICPE va conecta tehnologia cu utilizatorii prezentând ,,energiile verzi” într-o manieră inedită comparativ cu o clasică broșură tehnică. Se evidențiază atât caracteristicile tehnice cât și cele ce țin de percepția tehnologiilor în utilizare.

În standul ICPE, din hala 13 „Energie”, a fost prezentată oferta completă în domeniul energiilor regenerabile și servicii Esco dar și o parte din produsele și serviciile reprezentative: servomotoare, mașini electrice speciale, cabluri electrice speciale.

De asemenea, compania a fost prezentă și în standul României din hala 2 „Cercetare și Tehnologie”, stand organizat de către ANCS, unde au fost expuse rezultatele notabile ale activității de cercetare din ICPE: două produse (Rotary Intelligent Modular System, Type AER 100/50 și Linear Intelligent Modular System, Type AEL/R 50/100) și un proiect internațional.

Vizitatorii și-au exprimat entuziasmul cu privire la proiectul internațional RO 0054 al cărui scop este proiectarea unei metodologii pentru trigenerare prin sistem mCCHP-SE (micro Combined Cooling, Heating and Power generation based on Stirling Engine) necesară clădirilor rezidențiale fără conectare la rețea.”

 

Ion Potârniche, Director general ICPE ACTEL, Vicepreședinte APREL - ICPE ACTEL la Hannover Messe 2011

,,Deoarece ICPE ACTEL reprezintă chintesența unei sinergii între tradiție, cunoaștere, experiență, cercetare, producție, calitate și marketing, târgul de la Hanovra este mediul propice pentru a ne autoevalua, anual, soluțiile, tehnologiile și a ne stabili nivelul între firmele concurente. Seriozitatea cu care FEPA CM a privit organizarea acestui târg, faptul că a susținut prezenta României în saloanele Energie și Mecanică, alături de salonul Cercetare susținut de MECT, a amplificat șansa ICPE ACTEL de a comunica cu potențialii beneficiari și de a identifica cerințele pieței europene de profil.

Toate soluțiile și produsele prezentate de ICPE ACTEL la Hanovra anul acesta au un numitor comun: eficiența energetică, ca rezultat al activității proprii de inovare și creativitate în domeniul acționărilor electrice bazate pe electronică de putere. Redundanța, tehnicile de achiziție date (timpi, precizie), algoritmi specifici programelor de software optimizate conduc spre randamente dorite în aplicații deosebit de speciale. Este și motivul pentru care firme cu renume ca DRILLMEC - Italia, BENTEC - Germania, etc au căutat echipamentele de acționări electrice dedicate forajului marin și terestru, sau firme ca ELPROM ZEM - Bulgaria, etc. au apreciat echipamentele de excitații statice dedicate generatoarelor sincrone din centralele electrice.

De asemenea, noile redresoare pentru încărcat baterii staționare au suscitat interes din partea unor firme străine ca BENNING - Germania, EKITA - Bulgaria, etc.

Noutățile anului 2011 în vastul amfiteatru al celor mai înalte preocupări din lume au fost, printre altele, automobilul electric hibrid și all-electric și conversia energiei solare. Întâmplător sau nu, aceste preocupări s-au identificat și cu ultimele inițiative ale ICPE ACTEL în introducerea de noi domenii de activitate. În acest sens, discuțiile cu firme importante cum ar fi EVT ELECTRIC VEHICLE TECHNOLOGY – Germania, DUCATI ENERGIA - Italia au deschis noi oportunități de colaborare în domeniul infrastructurii de alimentare în curent continuu a bateriilor de acumulatori utilizate ca sursă principală pentru propulsia electrică a automobilelor viitorului.

De asemenea, interesul unor firme cu o bogată experiență în domeniul conversiei energiei fotovoltaice în energie electrică, KACO – Germania, VENSYS – Germania, în colaborări viitoare cu ICPE ACTEL ne îndreptățesc speranță că în curând societatea noastră va păși într-un domeniu pe care-l țintim de ceva vreme și pentru care ne pregătim cu multă perseverență.”

 

 

Valeriu Velciu, Director ELECTROTEL, Președinte APREL - Despre ELECTROTEL

,,În ultimii 6 ani, ELECTROTEL a participat la fiecare ediție a târgului de la Hanovra, considerându-l cea mai importantă manifestare internațională în domeniul electrotehnic/energetic, deplasând constant 15-20 specialiști, scopul acestei prezențe masive fiind nu numai promovarea, dar și, în primul rând, cunoașterea nivelului internațional, soluțiile și produsele/ materialele/ aparatele de ultimă oră.           

Hanovra reprezintă o sursă inegalabilă de documentare directă și multe idei și/sau cooperari s-au inițiat cu această ocazie.

ELECTROTEL are o experiență de 40 ani în proiectarea și fabricarea tablourilor electrice de joasă și medie tensiune (0,4-36kV), experiență care se reflectă și în capacitatea de proiectare și flexibilitatea de a lucra cu aparatele oferite de cei mai mari producători mondiali. 70-75% din producția anuală este exportată direct sau indirect ca subcontractor) pentru aplicații offshore sau onshore, situate în diferite zone geografice (din interiorul Cercului Polar până la Tropice). Livrări semnificative sunt destinate unor importante grupuri industriale internaționale: AREVA, ALSTOM, SIEMENS, EATON/ MOELLER, SCHNEIDER, GAZPROM, OMV, ENEL, DAEWOO, E-on, LAFARGE, HOLCIM, SAINT GOBAIN, AIR LIQUIDE, MITAL STEEL, etc.

Pe plan intern, printre principalii parteneri ai ELECTROTEL se găsesc ICPE-ACTEL/ UPETROM; ENERGOMONTAJ; CNE Cernavodă, ROMELECTRO; ROMENERGO; CONFIND; IMSAT, ELECTRICA/ HIDROELECTRICA / TERMOELECTRICA; OMV PETROM, DONAU CHEM, etc. Echipamentele produse de ELECTROTEL sunt destinate unor domenii speciale cum ar fi: nuclear, minerit, căi ferate, maritim, petrol și gaze, hidro-/ termo, industria cimentului, etc. Majoritatea produselor ELECTROTEL sunt certificate pentru încercări de tip (TTA – Type Tested Assembly) conform standardelor IEC 60439-1 și 62271-200.

Dintre produsele „forte” fabricate în ELECTROTEL, menționăm, în primul rând, seria nouă de celule de medie tensiune, compacte, SPECTRACELL (executate în 26 de variante constructive, echipate cu 6 tipuri diferite de întreruptoare: SIEMENS, AREVA, ABB, SCHENEIDER, ORMAZABAL, EATON). Aceste celule, în afara compactizării, au performanțe deosebite, acoperind plaja 7,2-36kV, după caz 630-2500A și curenți de stabilitate de până la 50kA. Încă de la lansarea acestei serii de celule, majoritatea producției a fost orientată către export.

O altă gamă de produse, pentru care ELECTROTEL este recunoscută internațional, în primul rând în Europa, este reprezentată de Sistemele Modulare de Distribuție și MCC în execuție fixă și debroșabilă, fabricate sub licența SIEMENS și/sau MOELLER/EATON, destinate unor aplicații industriale pretențioase. La acestea se adaugă alte sisteme de distribuție, de concepție proprie sau licențiate (LEGRAND, MOELLER/EATON, SCHNEIDER) destinate unor aplicații specifice, în special pentru clădiri.”



Accept cookie

www.ttonline.ro utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru.

Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a www.ttonline.ro cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera
circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru, te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Îți mulțumim pentru acest accept și nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.