Soluţie de acţionare servo-pneumatică pentru cleşti de sudură

Automatizari

de Festo

Soluţie de acţionare servo-pneumatică pentru cleşti de sudură

Noua generaţie de cleşti de sudură înseamnă beneficii pentru dumneavoastră! Sudură de cea mai înaltă calitate!

În industria automotive, secţiile unde se realizează sudura şasiului sau elementelor de caroserie necesită echipamente de acţionare precise şi robuste. Soluţiile servo-pneumatice propuse de Festo pentru acţionarea cleştilor de sudură sunt special proiectate pentru respectarea acestor cerinţe. Prin utilizarea gamei de produse servo-pneumatice Festo, operaţiunile de sudură în puncte se pot implementa facil.

Cum se poate eficientiza şi îmbunătăţi procesul de sudură în puncte?

Pentru această aplicaţie, sunt esenţiale următoarele criterii: repetabilitatea punctelor de sudură, flexibilitatea şi timpul de ciclu. Acestea sunt determinante în obţinerea unui proces optim din punct de vedere economic şi calitativ. Echipamentele de acţionare şi control de la Festo oferă precizie ridicată (obţinută printr-un control în buclă închisă optimizat) şi o dinamică excelentă.

PROFINET/PROFIBUS/INTERBUS/DeviceNet/IP

Electrovalvele localizate intern ajuta la eliminarea interferențelor cauzate de mediul de lucru

→Echipamentul de control al cleștelui de sudura este bazat pe tehnologia terminalului CPX. Astfel, se poate realiza o conexiune cu nivelul superior de comanda prin intermediul diferitelor protocoale de comunicație industrială suportate. Deschiderea cleștelui de sudura, forțele de avans și logica de proces pot fi programate prin intermediul controller-ului.

Bloc de control

→Blocul de control este format dintr-o sub-baza, ventile proporționale și diferite variante de placi de baza oferind urmatoarele funcții:

• control în bucla închisa pentru deplasare în regim de poziționare sau control în forță în cadrul elementului de acționare principal;

• control în bucla închisa a presiunii diferențiale pentru cilindrul compensator;

• funcții opționale: blocare cilindru, sistem economisire aer comprimat, filtru 5µm.

 

Accesorii compatibile, precum cablaje și furtunuri rezistente la sudura.

Structura modulară: componentele pot fi utilizate sub forma unui ansamblu sau individual

Amprenta de montaj redusa cu 40%: funcționalitatea crescută se traduce printr-un spațiu de montaj și o greutate mult redusă.

→Cilindrul pneumatic cu dubla actiune are integrat un senzor absolut de poziție (fara uzura), precum și senzori de presiune. Este disponibil în
variante de diametre variind între 63 și 200 mm și curse între 90 și 300 mm.

→Cilindrul compensator este un cilindru cu dubla-acțiune, de dimensiuni reduse, bazat pe standardul ISO 15552. Este disponibil în 5 variante cu diametre între 40 și 100 mm și diferite curse.

→Soluție Software
WINSPAS este un mediu de parametrizare accesibil prin web-browser cu o interfață ce facilitează diagnosticarea echipamentului în timp ce acesta funcționează.
Avantaje:
• parametrizare rapida și intuitiva în locul unei programari clasice;
• diagnoza orientata pe module;
• interfață intuitivă;
• texte de suport integrate;
• poate fi folosit pe PC, laptop sau dispozitive mobile.

Componente digitale inteligente: datele de proces relevante sunt stocate permanent pe chip

Calitate de top, repetabilitate crescută

Controlul, atât în forţă, cât şi în poziţie, asigură creşterea calităţii şi a repetabilităţii proceselor de sudură în puncte prin anularea influenţei reculului rezultat din operaţiunea de sudură.

Sudura în puncte se poate astfel realiza cu un control precis al forţei de avans. Conceptul inovativ de control în forţă garantează performanţe înalte la forţe de până la 24 kN.

Spre deosebire de sistemele de acţionare electrică, prin utilizarea soluţiilor servo-pneumatice se pot obţine performanţe echivalente la un cost mult mai scăzut!

Timp de ciclu redus

Atunci când lucraţi în jurul marginilor proeminente, cleştele de sudură nu mai trebuie să fi e complet deschis, datorită curbelor de poziţionare flexibile ce garantează astfel reducerea considerabilă a timpului de ciclu.

Beneficii

 • timp de ciclu redus;
 • sudură în puncte cu repetabilitate şi calitate crescută;
 • raport bun calitate/cost;
 • componente modulare compatibile Industry 4.0;
 • efort de cablare redus;
 • nu necesită cabinet de comandă;
 • soluţii soft ware pentru parametrizare şi diagnoză.

Integrarea soluţiilor servo-pneumatice Festo pentru aplicaţiile de sudură nu este completă fără un sistem de manipulare adecvat...

Sisteme standard de manipulare

Sistemele standard de manipulare reprezintă o soluţie uşor de integrat şi durabilă pentru marea majoritate a aplicaţiilor standard. Sistemul oferă următoarele avantaje: este complet asamblat şi testat, include lanţ port-cablu, tehnologie de interconectare şi elemente de acţionare. Componentele individuale sunt perfect interconectate pentru a forma ansambluri stabile şi durabile, care să garanteze o durată de viaţă optimă.

Sisteme cu o singură axă YXCS: destinate mişcării de translaţie pe o singură axă

Sistemele cu o singură axă oferă o rigiditate mecanică crescută şi un design solid, ideal pentru sisteme unidimensionale cu curse lungi şi sarcini ridicate. Împreună cu un motor compatibil şi cu un controller de motor de la Festo (disponibil cu o gamă variată de accesorii), obţineţi un sistem complet, fiabil, gata de a fi instalat.

Beneficiile acestor sisteme sunt:

 •  se livrează complet asamblate şi testate;
 •  conţin lanţ port-cablu pentru protecţie şi durabilitate;
 •  interfeţe standardizate pentru o conexiune facilă între componentele individuale.

Sistem liniar YXCL: pentru mişcări liniare pe axa Y-Z

Rigiditatea mecanică ridicată conferă acestui sistem o precizie şi o dinamică ridicate, chiar şi în cazul curselor de până la 3.000 mm pe axa Y. Prezenţa lanţului port-cablu conferă sistemului o fiabilitate crescută. 

Beneficiile acestor sisteme sunt:

 • se livrează complet asamblate şi testate;
 • montaj facil, mentenanţă simplă, durabilitate crescută.

Portal planar YXCF: pentru mişcări liniare în plan 2D (X-Y)
Datorită rigidităţii crescute şi designului solid, acest portal planar se poate integra cu uşurinţă în majoritatea sistemelor, chiar şi în cadrul celor cu sarcini ridicate. În acelaşi timp, precizia sistemului este păstrată şi în cazul unor lungimi de curse ridicate.
Beneficiile acestor sisteme sunt:

 • disponibilitatea într-o multitudine de configuraţii şi opţiuni
 • interfeţe standardizate pentru o conexiune facilă între componentele individuale.

Portal cu trei axe YXCR: pentru sisteme ce necesită trei grade de libertate

Acest tip de portal Festo livrează performanţe de top chiar şi în cazul unor curse de până la 3.000 mm pe axa X şi sarcini mari. Festo reuşeşte să îmbine cu succes module versatile de axe ce pot fi integrate în orice mediu, capabile să manevreze o gamă largă de piese de sarcini diverse. Rigiditatea mecanică crescută conferă acestui sistem precizie şi dinamică ridicate.

 •  echipamentele pneumatice şi electrice pot fi configurate şi comandate individual;
 •  interfeţe standardizate pentru o conexiune facilă între componentele individuale.

Componente proiectate individual

Pe lângă produsele standard, Festo dezvoltă şi sisteme de manipulare bazate în totalitate atât pe cerinţele individuale ale clienţilor, cât şi pe cele specifice industriilor din care aceştia fac parte. Spre exemplu, este posibilă o proiectare personalizată a sistemelor de manipulare pentru a permite reducerea timpilor de ciclu şi optimizarea spaţiului de instalare necesar acestor sisteme.

Servicii de dimensionare, configurare şi asistenţă la punerea în funcţiune

 •  Suport în alegerea, dimensionarea (bazată pe simulări) şi interconectarea echipamentelor Festo, în funcţie de cerinţele specifice ale aplicaţiei sau industriei.
 •  Verificarea cablajelor electrice, a montajului mecanic şi a parametrizării.
 •  Optimizarea şi testarea parametrilor de control ai sistemului de comandă.
 •  Arhivarea datelor de proces şi realizarea documentaţiei pentru operatori.

Beneficiile dumneavoastră:

 • Servicii rapide: reduceţi timpul de punere în funcţiune, prin intrarea cât mai rapidă în regim de producţie eficientă.
 •  Componente şi servicii de calitate: echipa Festo lucrează constant pentru a asigura un standard de calitate înalt, la nivelul tuturor echipamentelor şi serviciilor oferite.
 •  Echipamente optimizate: se asigură un raport optim preţ/calitate/performanţe, prin simulări software încă din faza de proiectare, iar mai apoi se asigură o optimizare suplimentară a parametrilor de proces, în funcţie de aplicaţie.

Echipa Festo vă asigură suport şi consiliere, atât tehnică, cât şi comercială, în toate fazele de derulare ale unui proiect, oferindu-vă astfel siguranţa unui rezultat de succes. Fie că este vorba de servicii de consultanţă, de suport tehnic hardware sau de software, experţii Festo reuşesc cu succes să livreze servicii de cea mai înaltă calitate, asigurându-vă astfel economii considerabile de timp şi reduceri de costuri în proiectele dumneavoastră. Având în vedere proiectele de succes realizate până în acest moment cu parteneri importanţi din industria automotive, putem garanta viabilitatea produselor şi soluţiilor Festo. Clienţii Festo reuşesc astfel să îşi optimizeze procesele interne, să degreveze propriii angajaţi de stresul unor proiecte complexe, având garanţia unor soluţii profesionale ce livrează cea mai bună performanţă posibilă.

 


Accept cookie

www.ttonline.ro utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru.

Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a www.ttonline.ro cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera
circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru, te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Îți mulțumim pentru acest accept și nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.