CENIT a sprijinit fabricarea torței olimpice

CAD/CAM/CAE/PDM/PLM/ERP

de T&T

CENIT a sprijinit fabricarea torței olimpice

Torța olimpică, purtată în acest an de Nadia Comăneci, a fost construită de ,,The Premier Group’’, cu ajutorul tăierii cu laser 3D, având la bază soluţia de programare și simulare FASTTRIM, oferită de CENIT, companie de marcă în consultanță și software industrial. Echipa de programatori CENIT România este implicată direct în dezvoltarea soluției FASTTRIM. 

În 2011, ,,The Premier Group”, a fost desemnat producător oficial al torței olimpice. ,,De la început am folosit soluţia CENIT pentru programarea offline pe mașinile noastre 3D”, explică Gez Halton, Head of Manufacturing la TPG. ,,Acest sistem ne oferă posibilitatea de a produce rapid piese cu forme complexe pentru tăierea cu laser și ne ajută să obținem programe optimizate pentru întreg spectrul de piese cu care lucrăm. În cazul necesității unei schimbări de design, dispozitivele și programele existente  pot fi ajustate cu ușurinţă. Funcţiile de optimizare și simulare oferite de soft-ul CENIT ne oferă siguranţa că ne putem baza 100% pe programele generate’’. 

,,The Premier Group” a fost mândru să accepte provocarea fabricării torței olimpice, considerând flacăra și torța ca fiind pline de simbolism. Imaginea torței din acest an a fost una specială: cu învelișul din aliaj de aluminiu, torța olimpică are un numar de 8.000 de găuri decorative. Aliajul din care a fost construită fiind dezvoltat iniţial pentru industria auto și cea aeronautică, un aliaj ușor, dar în același timp având o excelentă rezistenţă la căldură. 

CENIT FASTTRIM este o parte integrată a familiei de produse FASTSUITE. Soluțiile specializate ajută companiile în programarea și simularea mașinilor cu comandă numerică și roboților industriali. Indiferent de materialele utilizate (metal, plastic sau material compozit), FASTTRIM completează soluțiile standard de proiectare și programare de la Dassault Systemes, CATIA și DELMIA, susținând și optimizând procesele de fabricație. 

CENIT activează cu succes de peste 20 de ani ca specialist de marcă în consultanță și software pentru optimizarea proceselor operaționale în domeniile Product Lifecycle Management (PLM), Enterprise Information Management (EIM), Business Optimization & Analytics (BOA) şi Application Management Services (AMS). Organizația se concentrează pe dezvoltarea de software proprietar și comercializarea soluțiilor standard aparținând liderilor în domeniu precum Dassault Systèmes, SAP şi IBM. CENIT are în prezent peste 700 angajați în întreaga lume. Aceștia deservesc, printre altele, clienți din industria auto, industria aerospațială, construcția de mașini, unelte şi matrițe, servicii financiare, comerț și bunuri de larg consum.