De ce SOLIDWORKS? ,,Pentru că îţi doreşti cel mai bun produs de proiectare 3D!"

CAD/CAM/CAE/PDM/PLM/ERP

de Vegra Info

De ce SOLIDWORKS? ,,Pentru că îţi doreşti cel mai bun produs de proiectare 3D!

Cu peste 20 de ani de experienţă ca furnizor de servicii profesionale în domenii precum CAD (Computer Aided Design), inginerie 3D, GIS (Geographic Information System) şi CAFM (Computer Aided Facility Management), lucrând în special pen­tru clienţi din Franţa, Germania, Olanda, Belgia, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii, compania VEGRA anunţă aniversarea a cinci ani de când a devenit Value Added Reseller în România pentru SOLIDWORKS, cel mai răspândit soft de pro­iectare 3D asistată de calculator. Ca Reseller Autorizat, compania VEGRA distribuie pachetele software SOLIDWORKS (3D Design, Product Data Management, Technical Communication şi Simulation), oferind în acelaşi timp suport tehnic, cursuri, certificări şi servicii cu valoare adăugată pentru SOLIDWORKS în România.

În interviul de mai jos, domnul Cătălin Safta, Business Developer VEGRA, prezintă pe scurt avantajele si benefici­ile SolidWorks 2017, versiune lansată pe piaţă în luna  septembrie.

Interviu cu Cătălin Safta, Business Developer Vegra Info SRL - Reseller Autorizat SOLIDWORKS & CAMWORKS

În septembrie s-a lansat SOLIDWORKS Premium 2017. Ce ne puteţi spune despre îmbunătăţirile aduse?

Cătălin Safta: SOLIDWORKS PREMIUM 2017 aduce mai multă putere şi performanţă pentru o proiectare mai rapidă. SOLIDWORKS Premium este o soluţie de proiectare 3D completă ce îţi permite să generezi, să validezi, să transmiţi şi să administrezi proiectele produselor tale. Integrând instrumente puternice de design care includ modelarea pieselor, ansamblurilor şi realizarea desenelor de execuţie pentru industria de top, cu unelte ca simularea compor­tamentului sub acţiunea încărcărilor, predicţia costurilor, generarea imaginilor, animaţia şi managementul datelor de produs, SOLIDWORKS Premium face ca dezvoltarea şi comunicarea ideilor să fie simplă, rapidă şi mai inteligentă, în consecinţă rezultând o experienţă mai productivă de proiectare 3D. Având capacităţi inovative, SOLIDWORKS Premium, te canalizează cu uşurinţă printre fazele de creaţie ale produsului (Proiectează, Validează, Colaborează, Construieşte) pentru a obţine o experienţă 3D mult mai productivă.

 

Care sunt aspectele din procesul de dezvoltare a unui produs pe care le acoperă soluţiile SOLIDWORKS?

C.S.: SOLIDWORKS acoperă toate aspectele legate de procesul de dezvoltare a unui produs, de la început până la sfârşit, prin proiectare integrată, simulare, comunicare tehnică şi management de date. Inginerii de produs pot lucra la mai multe proiecte uşurând procesul de dezvoltare, crescând astfel productivitatea şi aducând pe piaţă produse inovative într-un timp mai scurt.

Ce arii acoperă suita de soluţii SOLIDWORKS?

C.S.: Ariile, pe care suita de soluţii SOLIDWORKS le acoperă, sunt: proiectarea modelelor 3D şi generarea dese­nelor de execuţie; proiectare electrică şi electromecanică integrată - scheme şi model 3D, rutare, proiectare PCB; simulări pentru analiza structurală, CFD, injecţie materiale plastice, impact asupra mediului înconjurător şi pentru mişcare; managementul datelor pentru o stocare sigură şi eficientă şi căutare; comunicarea datelor tehnice cu ajutorul instrumentelor dedicate, crearea de conţinut grafic dinamic, documentaţie şi rapoarte pentru inspecţie, documentaţie pentru comunicarea informaţiilor de producţie (Product Manufacturing Information) în format 3DPDF etc.

Care sunt cele mai importante îmbunătăţiri aduse de softul din 2017? Să zicem un top 10 al acestora.

C.S.: Cele mai importante 10 îmbunătăţiri din SOLIDWORKS 2017 sunt:

1. SOLIDWORKS 3D interconnect OLIDWORKS 3D interconnect

Deschide direct în SolidWorks fișiere de tip 3D non-SolidWorks, inclusiv din Creo®, CATIA® V5, SolidEdge®, NX ™ și din Inventor, iar asociativitatea cu fișierul original se păstrează.

Beneficii: Lucrezi fără întrerupere cu orice colaborator și introduci schimbări de proiectare mult mai rapid.

2. Performanță îmbunătățită pentru ansambluri mari

Noile capabilități Asset Publisher, Ground Mates și Magnetic Mates conferă viteză sporită în crearea layout-urilor. Înlocuiește subansamblul cu o piesă multi-corp și se mențin legăturile în aval. Înlocuiește legăturile care lipsesc dintr-o singură acțiune.

Beneficii: Viteza de lucru mult mai mare pentru ansambluri mari, layout-uri de mașini și echipamente.

3. Tehnologii de modelare mai puternice

Noul instrument Advanced Hole Wizard creează / refolosește găuri personalizate.

Comanda WRAP funcționează acum pentru orice suprafață. Offset posibil acum pentru curbe 3D pe o suprafață cu mai multe fețe. Suport pentru colțuri cu trei îndoiri în modulul de sheet metal.

Beneficii: Modelare mai rapidă, mai ușoară, cu mai puține selectări și click-uri.

4. Randări și animații îmbunătățite cu SOLIDWORKS visualize

Noul ,,Visualize Boost": Rulare în rețea simplificată pentru randări rapide și aprinse.

Importă animațiile și studiile de mișcare. Suport pentru HTC® Vive ™, Oculus, Google® Carton, Samsung®.

Beneficii: Îmbunătățire excepțională a vitezei de randare și îmbunătățirea fluxului de lucru între modelare, randare și vizualizare.

5. Crearea mai rapidă a desenelor 2D

Legați notele de celulele tabelului de componenta BOM. Oglindiți în mod parametric vederile din desen fără model. Layere predefinite.

Beneficii: Crearea mai rapidă și mai simplă a desenelor.

6. Capacități extinse pentru model based definition

Comparați geometria și informațiile 3D PMI dintre două revizii.

Definiți mai ușor informațiile DimXpert PMI 3D pentru piese elaborate.

Exportați STEP 242 cu PMI 3D pentru a automatiza proce­sele CAM și CMM.

Atașati fișiere multiple la fișierul PDF 3D pentru a construi pachete de date tehnice (TDP).

Beneficii: Facilitați trecerea de la desene 2D la MBD pen­tru o tranziție către o companie bazată pe modele Model Based Enterprises (MBE).

7. SOLIDWORKS electrical ,,electrizant'' / proiectare electronică

Electrical: Crearea automată a schemei electrice pornind de la un spreadsheet.

PCB: mediu de proiectare unificat între editare schematică, layout-ul PCB și layout-ul 3D.

Beneficii: Capabilitățile extinse înseamnă o productivitate îmbunătățită pentru proiectarea electrică.

8. Simplificarea validării în proiectare

Simulation: Afișarea rezultatelor simulării în modelul SOLIDWORKS; Controlul lungimii arcului pentru contact nonliniar.

Plastics: Pe lângă temperatura duzei de injecție poate fi utilizată și masa piesei, pentru determinarea solidificării în punctul de injecție și a timpului de menținere.

Flow: Studiul parametric permite acum optimizarea multi-parametrică.

Beneficii: Simulare extinsă pentru a gestiona mai multe cazuri de utilizare - capacități extinse pentru a aborda mai multe scenarii de proiectare.

9. Integrarea proiectare - fabricație

Imprimare 3D: Import / Export 3MF. Import mesh data.

Inspecție: Crearea manuală și selectivă a baloanelor.

Costing: estimări instantanee de la producători prin inter­mediul rețelei My.SolidWorks Manufacturing Network.

Beneficii: Extinderea capabilităților SOLIDWORKS pentru ecosistemul de fabricație.

10. Gestionare îmbunătățită a datelor și a colaborării

SOLIDWORKS PDM: Suprascriere versiune; Rollback cu referințe; Vizualizare îmbunătățită.

SOLIDWORKS PDM Professional: Replicarea bazei de date. eDrawings®: Augmented Reality (AR) pentru Android™; Vederi 3D și vizualizări de note pentru ansambluri; Descrierea componentelor; Cordon de sudură; Undo / redo.

Beneficii: Colaborare pe mai multe niveluri și gestionare a datelor mai eficientă.

Cum veniți în întâmpinarea celor care doresc să se spe­cializeze sau să învețe SOLIDWORKS?

C.S.: Îi așteptăm la cursurile acreditate SOLIDWORKS pe toți cei care doresc să învețe sau să se perfecționeze în SOLIDWORKS. Acestea sunt susținute de trainerii autorizați SOLIDWORKS ai companiei Vegra Info – Reseller Autorizat SOLIDWORKS în România, la Centrul de Training SOLIDWORKS din București.

Cursurile SOLIDWORKS de formare profesională se concentrează asupra competenţelor fundamentale, precum şi asupra conceptelor-cheie care îți asigură succesul cu acest pachet software. Pe lângă suportul complet de curs și diploma de absolvire, participanții au posibilitatea de a intra în baza de date a absolvenților SOLIDWORKS. Specializarea în SOLIDWORKS oferă oricărui participant un avantaj clar pe piaţa locurilor de muncă în domeniul ingineriei sau cel al designului industrial. Studenții beneficiază de 50% reducere la taxa de participare la cursurile SOLIDWORKS.

Și acum, la final: De ce SOLIDWORKS?

C.S.: Pentru că îți dorești cel mai bun produs pentru proiectarea 3D! Proiectarea 3D intuitivă te ajută să pui accentul pe inovaţie. Mai buna colaborare dintre utilizatori stimulează creativitatea pentru afacerea ta, iar calitatea superioară, performanţele înalte şi costurile de deţinere reduse într-un pachet flexibil și eficient.

Cu SOLIDWORKS creezi rapid desene 2D, actualizarea lor este automată iar acuratețea este de 100%. Reduci timpul de proiectare menținând precizia de proiectare prin utiliza­rea de instrumente dedicate diferitelor domenii industriale. Creezi prototipuri virtuale și poți simula fenomenele înainte ca produsul să fie implementat. Aceste facilități te ajută să economisești drastic. Cu SOLIDWORKS ești conectat și relaționezi cu o vastă comunitate activă în continuă creștere. Atragi profesioniști talentați și crești astfel nivelul de inovare în proiectare.Accept cookie

www.ttonline.ro utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru.

Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a www.ttonline.ro cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera
circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru, te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Îți mulțumim pentru acest accept și nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.