Soluţii pentru creşterea competitivităţii producătorilor de componente pentru industria auto

CAD/CAM/CAE/PDM/PLM/ERP

de Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania (Acarom)

Soluţii pentru creşterea competitivităţii producătorilor de componente pentru industria auto

Compania ADA Computers şi Asociaţia Constructorilor de Automobile din România au organizat la Piteşti pe data de 26 noiembrie 2013, evenimentul ,,Simularea digitală a fabricaţiei şi robotizarea – soluţii pentru creşterea competitivităţii producătorilor de componente pentru industria auto”.

ACAROM s-a alăturat iniţiativei ADA Computers, membră a asociaţiei, de a organiza la Piteşti un seminar de prezentare a ultimelor soluţii în domeniul simulării digitale a fabricaţiei şi  cel al robotizării ca soluţii de creştere a productivităţii.

 

Evenimentul a fost deschis de expunerea domnului Constantin STROE – Preşedinte ACAROM,  care a prezentat atât ultimele evoluţii din industria auto din România, cât şi cerinţele şi direcţiile de evoluţie ale sectorului de componente în această etapă în care competitivitatea  globală  pune tot mai acut în fata fabricanţilor de componente problemele de productivitate, costuri şi calitate. Robotica este unul dintre răspunsurile posibile ale industriei de componente auto din România.

 

Beneficiind de suportul SIEMENS Industry Software, specialiştii ADA Computers, tineri, dinamici şi foarte competenţi, au prezentat responsabililor tehnici şi de producţie din firmele membre ACAROM, care au răspuns invitaţiei de participare, tehnologiile inteligente care facilitează conectivitatea şi integrabilitatea, interoperabilitatea şi vizibilitatea proceselor şi fluxurilor de lucru din fabricaţiile de componente, tehnologii pe care compania le oferă furnizorilor de componente auto. Ei au demonstrat convingător cum aceste tehnologii permit optimizarea resurselor implicate şi favorizează luarea celor mai bune decizii la nivel de management.

Simularea digitală a fabricaţiei, aplicată în prezent de toţi constructorii de automobile din lume, dar şi de numeroşi furnizori de componente auto, reprezintă la ora actuală, alături de producţia semi-robotizată, soluţii eficiente şi viabile atât pentru eficientizarea producţiei cât şi pentru  diminuarea costurilor şi limitarea duratei fazei de dezvoltare a produselor.

Participanţii, între care cadre didactice universitare de profil din universităţile din Piteşti, Bucureşti, Galaţi, Constanţa, Brăila, Baia Mare, au apreciat în mod deosebit calitatea, claritatea şi utilitatea prezentărilor.

 

Evenimentul a dat ocazia unor discuţii interesante, centrate pe proble­matica roboticii în industria de componente auto din ţară, fiind stabilite numeroase contacte de lucru (comunicat ACAROM).