Mahr - Măsurarea simultană a profilului şi a rugozităţii

Calitate & Control

de Ro-Mega Trade

Mahr - Măsurarea simultană a profilului şi a rugozităţii

Pentru măsurarea simultană a profilului şi a rugozităţii, specialiştii în aplicaţii Mahr au dezvoltat noile staţii de măsurare ultraperformante, MarSurf LD 130 şi LD 260, prezentate în premieră mondială în cadrul expoziției Control 2012, Stuttgart.Vitezele ridicate de măsurare şi de poziţionare, precum şi tehnologia inovatoare a palpatoarelor sunt excelente. Staţiile de măsurare oferă posibilitatea procesării unui volum mare de date de măsurare, distanţe şi curse mari de măsurare. Utilizatorii beneficiază de precizie de măsurare nanometrică şi de economii semnificative de timp datorită vitezelor de măsurare.

Pentru activităţile de măsurare din multe sectoare industriale este tot mai necesară măsurarea simultană a profilului cu măsurarea rugozităţii. Pentru aceasta sunt necesare dispozitive de măsurare cu performanţe metrologice excepţionale: rezoluţiile subnanometrice şi valorile reziduale <20 nm Rz sunt doar câteva dintre condiţiile necesare. În acest domeniu, Mahr stabileşte noi nivele tehnicecu noile instrumente de măsurareMarSurf LD 130 şi LD 260 – şi se bazează pe succesele obţinute la fabricarea  produsului de top MarSurf LD 120.

Ambele staţii de măsurare prezintă avantajele verificateale MarSurf LD 120, care garantează succesul: de exemplu, suportul magnetic al braţului palpatorului, modululautomat de schimbare a braţului palpatorului, reglarea dinamică a forţei de la 0,5 mN la 30 mN, precum şi platforma software MarWin, care este lider pe piaţa produselor hibrid. Cele două staţii de măsurare noi se disting, de asemenea, prin realizărilesemnificative care demonstrează potenţialul imens de îmbunătăţirea activităţii în laboratorul de metrologie, în producţie şi în procesul de măsurare automată cu maşina-unealtă CNC.

Rugozitatea şi profilulpot fi înregistrate acum în cadrul unui singur proces de măsurare. Viteza de măsurare ridicată, de 10 mm/s şi viteza de avans de 200 mm/s reduc la minimum timpii de măsurare, în funcţie de programulde măsurare, putându-se realiza economii de timp de 50%.

Palpatoarele cu design bionic, realizate din materiale noi, asigură o rigiditate sporită, un comportament mai bun la vibraţii şi o dinamică superioară. Datorită suportului magnetic şi tehnologiei cipurilor, acestea pot fi schimbate rapid şi sigur, concomitent cu identificarea braţului palpatorului.

În cadrul controlului calităţii, utilizatorii sistemelor de măsurarebeneficiază de economii de timp, putând astfel verifica un număr semnificativ mai mare de piese. Datorită volumului marede procesare a datelorde măsurare, se pot efectua acum măsurări careînainte nu erau posibile. Graţie preciziei de măsurare, calitatea producţiei va creşte şi se va menţine la un nivel ridicat pe termen îndelungat.