O nouă ediţie a raportului "Energia eoliană şi alte surse regenerabile de energie în România"

Eficienta Energetica

de T&T

O nouă ediţie a raportului

TPA Horwath România şi Schoenherr şi Asociaţii SCA a lansat cea mai recentă ediţie a raportului „Energia eoliană şi alte surse regenerabile de energie în România”, analiza exhaustivă şi actualizată a sectorului de energie eoliană din România. Raportul situează România pe locul 5 în Europa în ceea ce priveşte capacitatea instalată în 2013, indicând o creştere de 36,5% a capacităţii de energie eoliană instalate în ţara noastră faţă de anul precedent.

Conform Consiliului Global pentru Energie Eoliană (CGEE), sectorul energiei eoliene şi-a continuat expansiunea la nivel mondial în 2013, fiind totuşi mai redus faţă de anul precedent. În Europa, Germania şi Marea Britanie sunt lideri de piaţă. România, Portugalia, Polonia şi Suedia sunt pieţele emergente, care au adus o contribuţie semnificativă în 2013.

România a ocupat locul cinci în Europa în 2013, instalând 695 MW de noi capacităţi şi înregistrând astfel o capacitate cumulată de 2.599 MW la sfârşitul anului 2013, ceea ce reprezintă o creştere de 36, 48% faţă de 2012.

Producţia de electricitate generată în anul 2013 de turbinele eoliene a acoperit 8% din totalul consumului brut de energie din România.

În anul 2014 se estimează că acest procent va fi de aproximativ 9% din totalul consumului brut de electricitate, iar în 2015 de 10%, ca urmare a faptului că centralele eoliene puse în funcţiune în 2014 vor funcţiona pe tot parcursul anului 2015.

La sfârşitul lunii octombrie 2014, totalul puterii instalate în România era de 2.967 MW. Pe ansamblu, industria eoliană a încheiat anul cu o putere instalată de circa 3.000 MW, marcând o creştere de circa 400 de MW faţă de anul anterior.

Raportul „Energia eoliană şi alte surse regenerabile de energie în România” reprezintă un instrument eficient de business intelligence pentru investitorii şi analiştii de profil, furnizând informaţiile cheie despre sectorul energiei regenerabile din România, în contextul european şi la nivel global, atât din perspectiva legală şi fiscală, cât şi din cea a cadrului operaţional. Sursa: www.tpa-horwath.ro