ABB achiziţionează GE Industrial Solutions

Energie

de ABB Romania

ABB achiziţionează GE Industrial Solutions

Compania ABB a anunțat achiziția GE Industrial Solutions, business-ul global pentru soluții de electrificare a GE. GE Industrial Solutions are relații aprofundate cu clienții în peste 100 de țări și o bază instalată, cu rădăcini puternice în America de Nord, cea mai mare piață a ABB. GE Industrial Solutions are sediul în Atlanta, Georgia și are aproximativ 13,500 de angajați în întreaga lume.

ABB va achiziționa GE Industrial Solutions pentru 2,6 miliarde dolari; tranzacția va fi în creștere din punct de vedere operațional în primul an. ABB se așteaptă să realizeze sinergii de costuri anuale de aproximativ 200 milioane USD în anul cinci, ceea ce va fi esențial pentru recuperarea nivelului echivalent de productivitate și eficiență în GE Industrial Solutions. În cadrul tranzacției și a creării valorii, ABB și GE au convenit să stabilească o relație de aprovizionare strategică pe termen lung pentru produsele GE Industrial Solutions și produsele ABB pe care GE le procură astăzi.

,,Cu GE Industrial Solutions, ne întărim poziția numărul 2 în domeniul electrificării la nivel global și ne extindem accesul spre piața atrăgătoare din America de Nord”, a declarat CEO al ABB, Ulrich Spiesshofer. ,,Combinată cu relația de furnizare strategică pe termen lung cu GE, această tranzacție creează o valoare semnificativă pentru acționarii noștri. Împreună cu echipa GE Industrial Solutions, vom executa planurile noastre bine stabilite, într-un mod disciplinat, pentru a aduce această afacere, în cadrul familiei ABB globale, înapoi la performanțele de la egal la egal. Cu acest pas următor de gestionare a portofoliului activ, continuăm să schimbăm centrul de greutate al ABB, în concordanță cu strategia noastră de Nivel Următor, prin consolidarea competitivității, în special pe piața nord-americană și prin reducerea riscului.”

„Această combinație reunește două afaceri globale cu o gamă largă de active pentru protecție electrică și distribuție”, a declarat John Flannery, CEO al GE. „ABB apreciază oamenii noștri, expertiza domeniului și capacitatea noastră de a opera în segmentele unde avem profunzime și experiență. GE va beneficia de asemenea, printr-o relație strategică extinsă de aprovizionare cu ABB, deoarece cele două companii lucrează împreună.“ Se așteaptă ca tranzacția să se închidă în semestrul I al anului 2018, sub rezerva autorizațiilor obișnuite de reglementare. Credit Suisse și Dyal Co. au acționat în calitate de consilieri financiari pentru ABB, iar Davis Polk & Wardwell a oferit consultanța juridică.