Companii românești la ENERGETIKA 2012 - Belgrad

Energie

de Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA)

Companii românești la ENERGETIKA 2012 - Belgrad

În perioada 10-12 octombrie, la Belgrad, în Complexul Expoziţional ,,Beogradski Sajam”, s-a desfăşurat, pe o suprafaţă expoziţională de peste 10.000 mp, a 8-a ediţie a expoziţiei Internaţionale ,,ENERGETIKA 2012” la care au participat peste 250 de expozanţi, din 18 ţări, printre care Belgia, Federaţia Rusă, Canada, Germania etc.

În paralel, sub auspiciile Ministerului Energiei, Dezvoltării şi Protecţiei Mediului din Republica Serbia, s-a desfăşurat, și Târgul Internaţional „ECOFAIR”, ţară parteneră fiind Republica Cehia.

În cadrul Programului de promovare a exporturilor româneşti, MECMA şi CRPCIS în colaborare cu APREL au organizat participarea cu pavilion naţional la această manifestare, unde au expus 8 firme din domeniu: UMEB Bucureşti, VIVERA Arad, SPECTRALINK Bucureşti, ELECTROTEL Alexandria, ICPE ACTEL Bucureşti, ICPE ECOENERG Bucureşti, ELECTROTOTAL Bucureşti, ZYRAXES Bucureşti. 

Încă de la deschiderea evenimentului, standul naţional al României s-a bucurat de un interes deosebit din partea vizitatorilor sârbi şi străini.

Oamenii de afaceri români prezenţi la târg au avut încă din prima zi întâlniri de lucru, creându-se astfel premizele pentru consolidarea exporturilor de servicii de consultanţă în industria energetică.

Astfel de manifestări pot impulsiona firmele româneşti de a stabili noi contacte cu potenţiali parteneri, precum şi în consolidarea relaţiilor comerciale existente cu societăţi de profil din Republica Serbia şi din alte ţări, cu efecte benefice asupra extinderii şi modernizării gamei de produse și servicii din industria energetică românească.

Biroul de Promovare Comercial - Economică Belgrad a acordat asistenţă pentru reuşita participării româneşti la acest eveniment şi a organizat întâlniri de lucru cu potențiali parteneri la standurile expozanţilor români. (MECMA)