Ecoflair Indirect Air Economizer, noua soluție de răcire pentru centrele de date

Energie

de T&T

Ecoflair Indirect Air Economizer, noua soluție de răcire pentru centrele de date

Compania Schneider Electric, specialistul global în transforma rea digital a managementului energiei și a automatizării, anunță soluția de răcire Ecoflair™ Indirect Air Economizer, pentru centre de date. Aceasta reduce costurile operaționale pentru răcire cu 60%, comparativ cu soluțiile tradiționale pe bază de apă rece sau tehnologiile de refrigerare. Proiectat pentru a fi instalat pe acoperișuri sau la sol, EcoFlair mută procesul de răcire de la nivelul podelei centrului de date în exteriorul clădirii, eliberând spațiu pentru alte echipamente IT.

Disponibilă în module de 250kW și 500 kW, soluția Ecoflair are un design flexibil:

• Opțiuni de personalizare în funcție de cerințele de răcire și de condițiile climatice/de mediu

• Construcția modulară simplifică amplasarea și instalarea, precum și service-ul, și are costuri mai scăzute de întreținere

• Design-ul tubular împiedică formarea mucegaiului cauzat de reziduuri, în procesul de răcire a apei prin sistemul de schimbătoare de căldură cu plăci, reducând eforturile de întreținere și impactul asupra funcționării

• Construcția schimbătorului de căldură realizată integral din polimeri elimină riscul de coroziune atunci când se udă sau intră în contact cu fenomenele naturale.

De asemenea, Ecoflair poate să crească eficiența cu 15-20%, comparativ cu alte soluții de economisire indirectă pentru aer, oferind următoarele avantaje:

• mai puțină energie necesară pentru răcire înseamnă că operatorii din centrul de date pot mări cantitatea de date încărcate, folosind aceeași infrastructură electrică. Studiile realizate de Schneider Electric au arătat că aceeași structură electrică poate susține cu până la 30% mai multă informație, comparativ cu soluțiile obișnuite de răcire, precum apa rece sau expansiunea directă (DX).

• în plus, reducerea investițiilor de capital (CapEx) generale, datorită cerințelor mai mici privind infrastructura electrică. Schneider Electric estimează că economiile CapEx pot fi de 6% atunci când structura electrică este redusă, datorită unui consum mai mic de energie, rezultat din utilizarea Ecoflair.

Schneider Electric este promotorul transformării digitale a managementului energiei și a automatizării în locuințe, clădiri, centre de date, infrastructură și în diferite industrii.