Remmers câştigă ,,Premiul European pentru Excelenţă în Logistică”

Logistica

de T&T

Remmers câştigă ,,Premiul European pentru Excelenţă în Logistică”

Pe 5 iunie 2013, Asociaţia Europeană de Logistică (ELA) a acordat ,,Premiul European pentru Excelenţă în Logistică” companiei Remmers Building Materials Technology GmbH, pentru pro­iectul ,,<24 h Logistics Concept” (Conceptul logistic de sub 24 de ore). Remmers este o companie de dimensiuni medii, din industria materialelor de construcţii, cu peste 1.400 de angajaţi în peste 40 de ţări.

 

În lumea logisticii, tehnologia informaţională este o ştiinţă cu un potenţial aproape infinit. Ea permite emiterea de comenzi din întreaga Europă, pentru a fi înregistrate într-un sistem bazat pe o reţea şi, apoi, transmise depozitelor. Sistemul verifică stocurile, generează automat comenzi de producţie, colectează materii prime, pregăteşte containerele, tipăreşte etichetele, controlează procesele din depozite şi expediţia, incluzând planificarea traseelor. Utilizarea unui sistem integrat de tehno­logie informaţională face posibilă procesarea automată a câtorva mii de comenzi provenite de la beneficiari în fiecare zi, care au fost întocmite corect, fără erori.

 

Centralizând funcţia de preluare a comenzilor, modernizând şi centralizând activităţile de achiziţii de materii prime, de depozitare şi de distribuţie, împreună cu logistica automatizată prin IT, Remmers a obţinut rezultate semnificative şi uimitoare, sub forma unui concept logistic care permite livrarea produselor în mai puţin de 24 de ore, indiferent de locaţia beneficiarului. Astfel, la o creştere cu peste 40% a comenzilor persona­lizate, compania a atins un nivel de livrare de 99,4% într-un interval de 24 de ore. Un astfel de nivel al serviciilor în industria construcţiilor este aproape de domeniul ficţiunii. Acesta a fost elementul determinant care a condus la nominalizarea de către juriu a acestui proiect în calitate de câştigător al competiţiei.

 

Foto deschidere: Klaus Boog (Managing Director, Remmers Baustofftechnik) primeşte pre­miul de la Jos Marinus (Preşedintele Asociaţiei Europene de Logistică, ELA)