Cum să minimalizaţi contaminarea în industria alimentară

Lubrifianti

de Kluber Lubrication

Cum să minimalizaţi contaminarea în industria alimentară

Klüber Lubrication prezintă mai multe metode de minimalizare a contaminării prin gestionarea profesională a lubrifierii

Minimalizarea riscului de contaminare cu substanțe nedorite reprezintă un punct important pentru fiecare companie de procesare alimentară. Autoritățile legislative solicit verificări mai aspre și, astfel, toate companiile din lanțul de aprovizionare alimentară, de la cele agricole și până la magazin, trebuie să dezvolte o analiză internă, în profunzime, a proceselor lor de producție, mentenanță și curățare.

Pe lângă ultimele dezvoltări în materie de produse, Klüber Lubrication a demonstrat la Anuga FoodTec 2018 felul în care lubrifianții de specialitate ale expertului în tribologie și în servicii personalizate pot minimaliza riscul contaminării în procesul de producție, prin:

  • utilizarea unei cantități minime de lubrifiant;
  • produse și servicii de calitate înaltă;
  • standarde înalte de siguranță.

Atingerea unor rezultate mai bune în producţie

Probleme cum ar fi MOSH (hidrocarburi saturate din uleiuri minerale) sau MOAH (hidrocarburi aromatice din uleiuri minerale) provoacă în mod curent incertitudine printre producători, din moment ce până și cea mai mică urmă din aceste substanțe poate duce la retrageri costisitoare ale produselor și prejudicii aduse reputației companiei. „Cu toate că lubrifianții utilizați în cazul utilajelor tehnologice de procesare alimentară nu par să fie una dintre principalele surse de posibile contaminări, îmbunătățirile care pot fi atinse printr-un sistem de gestionare profesională a lubrifierii sunt extrem de subestimate și de către mulți dintre renumiți producători de lubrifianți”, explică dr. dipl. ing. Claudiu OBREJA, Area Sales Manager Klüber Lubrication Romania.

Produsele Klüber Lubrication sunt dezvoltate pentru utilizarea unei cantitati minime de lubrifiant.

În consecință, sunt suficiente cantități foarte mici pentru a atinge efectul dorit de lubrifiere. Utilizarea optimă a lubrifianților conduce la reduceri de costuri energetice și la ușurința procedurilor de curățare, ceea ce contribuie și la creșterea gradului de sustenabilitate în cadrul companiei.

Reducerea riscurilor şi creşterea performanţei cu dispenserele de lubrifiant

Pentru îmbunătățirea siguranței alimentare și reducerea consumului exagerat de lubrifianți la punctul de lubrifiere, utilizarea dispozitivelor automate de lubrifiere este o alternativă excelentă pentru industrii. Dozajul este ajustat după cum necesită punctul de lubrifiere vizat și este în conformitate cu caracteristicile tehnice pentru perioade care pot dura până la un an. Un alt aspect pozitiv este eliminarea riscului de contaminare sub forma unor amestecuri de lubrifianți la punctul de aplicare și în echipament, crescând astfel și mai mult siguranța alimentară în producție. Trebuie menționat că dispozitivele de lubrifiere automată fixate pentru perioade de până la un an îmbunătățesc și siguranța muncitorilor prin reducerea expunerii acestora la condiții nesănătoase, cum ar fi înălțimile sau locurile care nu sunt ușor de accesat. În cadrul liniilor de producție care utilizează aceste dispozitive, muncitorii vor înlocui cartușul, în loc să utilizeze multe echipamente pentru a realiza lubrifierea, ceea ce înseamnă că sunt mai puțin expuși la riscuri; ca să nu mai vorbim de câștigul generat în ceea ce privește disponibilitatea forței de muncă, atunci când se elimină timpul care era necesar pentru realizarea lubrifierii. Un alt beneficiu al sistemului de lubrifiere automata este reducerea sau chiar eliminarea riscului de contaminare reciprocă a lubrifiantului de grad alimentar cu materiale care nu sunt compatibile, umiditate sau chiar alte tipuri de lubrifianți. Acest lucru se datorează faptului că nu este un sistem deschis, ci unul în care lubrifiantul este constant reînnoit întrun proces continuu. Acest lucru reduce și mai mult riscul privind siguranța alimentelor sau a alterării produselor și a deteriorărilor care ar putea genera probleme în performanța echipamentelor. De asemenea, acestea ajută ca temperatura să fie menținută la un nivel stabil, ceea ce reprezintă un indicator bun al faptului că lubrifiantul este unul adecvat.

Cum poate Klüber Lubrication – specialistul în tribologie – să vă asiste

Lubrifianții de specialitate Klüber Lubrication pentru industria alimentară respectă cele mai înalte standarde de igienă în conformitate cu recomandările Autorității europene de siguranță a alimentelor. Portofoliul expertului în tribology include lubrifianți de calitate înaltă, foarte potriviți pentru toate aplicațiile din industria alimentară, care sunt înregistrați NSF H1 și certificați conform ISO 21469 în conformitate cu cele mai înalte standarde de siguranță. Serviciile de înaltă calitate, cum ar fi analizele regulate ale lubrifianților, ajută, de asemenea, la identificarea și eliminarea riscului de contaminare într-un stadiu timpuriu.


Accept cookie

Acest site web utilizează module cookie în scopuri funcţionale, de confort şi statistică.

Dacă sunteţi de acord cu această utilizare a modulelor cookie, faceţi clic pe "Da, sunt de acord". Termeni si conditii

Nu sunt de acord Accept doar cookie functional Da, sunt de acord