Blechexpo 2017, rezumat

Masini-Unelte

de T&T

Blechexpo 2017, rezumat

Ofertele de produse și servicii prezentate în cadrul Blechexpo 2017, de un număr total de 1336 de expozanți din 35 de țări, au fost întâmpinate cu un interes deosebit de cei peste 39.280 de experți vizitatori, de peste 116 naționalități, ceea ce a reprezentat un motiv de satisfacție atât pentru producători, cât și pentru distribuitori. Caracterul internațional al ofertelor din Europa și Asia a crescut și mai mult, în vreme ce audiența la nivel international a publicului expert a crescut semnificativ de la 24%, în cadrul evenimentului anterior, la 30%. În cele ce urmează, vă prezentăm câteva dintre noutățile lansate în cadrul târgului.

AMADA, inovaţii şi înalte tehnologii

În afară de inovațiile laser pentru prelucrarea țevilor și profilelor, rezonatoare mai puternice și noul model ALPHA de prelucrare a tablei ,,cu mănuși de catifea”, AMADA a prezentat la Blechexpo și tehnologii înalte pentru sudare, îndoire și ștantare. Scopul principal este îmbunătățirea semnificativă a calității tăierii prin calitatea înaltă a fasciculului, viteza și fiabilitatea procesului. AMADA a abordat, de asemenea, subiectul de ultimă oră, rețeaua digitală a proceselor de producție prin integrarea softwareului adecvat și automatizării. Interpretarea AMADA a industriei 4.0, V-factory, leagă toți pașii procesului - de la proiectare și desen tehnic până la produsul finit!

Ca un punct culminant, AMADA a prezentat o nouă aplicație de monitorizare în acest context: ,,Keeper”, ca un companion constant pe smartphone sau tabletă, susținând securitatea procesului de producție.

Pregătiți-vă pentru IoT și industria 4.0

La Blechexpo, AMADA a oferit o înțelegere a conceptului său holistic pentru prelucrarea tablelor din punctul de vedere al Industriei 4.0 (V-factory), prezentând aspecte selectate din aceste module. V-Factory se regăsește de-a lungul lanțului complet și conectează diversele etape de producție - de la desenul inițial până la piesa produsă.

Conceptul VPSS3i care facilitează comunicarea dintre software-ul de programare, controlul mașinii și monitorizare

Noua aplicație Keeper permite satisfacerea cerințelor unei producții flexibile prin monitorizarea în timp real a acestor procese. Se obține o prezentare detaliată a ciclurilor produselor, a utilizării materialelor și a performanțelor mașinii, prin evidențierea minimelor și vârfurilor de producție, precum și a avertizării timpurie în eventualitatea unei defecțiuni a mașinii. Pentru o manipulare ușoară, procesați datele chestionate în cloud și vizualizați rezultatele pentru a vă menține la curent.

În plus, în standul AMADA vizitatorii au putut vedea noile utilaje:

LC-2415-Alpha-V - Unitate puternică, manipulare atentă

În timp ce seria ALPHA a subliniat oricum siguranța procesului și protecția materialelor, odată cu dezvoltarea celei de-a cincea generații, preocuparea este și mai ridicată. Oscilatorul puternic de 3,5kW vine împreună cu controlerul prietenos AMNC3i, pentru interconectarea digitală a diferitelor sisteme de producție, cum ar fi îndoirea, sudarea și, desigur, sistemele laser în sfera IoT.

Ca o mașină de tăiat cu laser rapidă și compactă cu half-flying optics, seria LC-ALPHA nu numai că impune piercing-ul în timp extrem de scurt, dar și viteze mari de deplasare și de tăiere. În orice moment, optica adaptivă ajustează precis proprietățile fasciculului la materialul corespunzător. Chiar și la viteze mari sau sub putere maximă, sistemul taie întotdeauna fiabil. Sistemul de schimbare rapidă a duzei și a lentilelor permite reducerea considerabilă a timpului de setare.

Noua masă are suprafața total acoperită cu perii. În funcție de gradul de automatizare, chiar și suprafața inferioară poate fi prelucrată fără zgâriere și fabricată complet automat, o treaptă enormă de avansare, vorbind de reducere a costurilor și de reducerea sarcinii de lucru pentru angajații din procesul de producție.

AE 2610 NT - Tehnologie compactă de ștanțare pentru formate medii și mari

Mașina combină mecanismul servo-electric și avantajele tehnologiei de ștanțare mecanică cu viteza și flexibilitatea sistemelor hidraulice de mare viteză. Acest lucru nu garantează doar viteza crescută de producție și cel mai înalt nivel de precizie și funcționalitate, dar reduce și timpul și costurile de instalare la minimum. Turela de ștanțare cu design patentat în 3 rânduri dispune acum de 45 de stații care includ și două stații E pe lângă stațiile B și C care se rotesc liber. Aceste posturi cu dimensiuni deosebite permit utilizarea pentru prima oară a uneltelor de format mare, cu un diametru de 4 ½ ". Această extindere nu numai că permite perforarea și formarea unor geometrii mari, dar în plus permite, de asemenea, o ștanțare rapidă și eficientă pe un contur exterior, deoarece necesită acum mult mai puține lovituri.

ENSIS-3015 AJ RI - Sistemul de tăiere laser cu procesare integrată a țevilor și profilelor ajustabile automat

Cu noul ENSIS 3015 AJ, AMADA introduce simbioza perfectă cu prelucrarea integrată a tevilor și profilelor: permite tăierea tablelor subțiri și groase din tablă din diverse materiale la o viteză maximă de procesare și este mai flexibilă decât oricând datorită fasciculului variabil. În plus, noul sistem de tăiere a țevilor și profilelor oferă utilizatorului posibilitatea de a acoperi un spectru de produse semnificativ mai larg fără a necesita utilizarea unor mașini separate.

Pe baza calității materialului, fasciculul laser taie oțel normal până la o grosime de 25 de milimetri, cu doar 3.000 Watt.

LCG-3015 AJ 9kW - Sistem laser fibră de înaltă performanță, pentru a conserva energia producătorului pe scară largă și a asigura performanțe maxime

Atunci când sunt necesare performanțe maxime la consum redus de energie, vă puteți baza pe echipamentul laser de înaltă performanță AMADA, cu spectru și o gamă largă de aplicații. Cu rezonatorul puternic de 9 kW, proiectat special pentru astfel de aplicatii, această mașină este perfectă pentru schimbarea tipurilor diferite de material și se adaptează la cerințele de producție într-un mod flexibil. Mașina dispune de shimbarea automată a diuzelor, capacitatea stației fiind de 16 diuze.

HG-1003 ATC - Mașină flexibilă de vârf pentru aproape toate cerințele: îndoire cu economie de timp, cu proces de setare automata

Ca presă de îndoire cu cel mai mare succes în prezent, cu schimbător automat de scule, are o capacitate extrem de ridicată de scule. Reglabilitatea sa enormă este soluția ideală pentru cerințele curente ale producătorilor în ceea ce privește schimbarea dimensiunilor loturilor și a structurilor sofisticate ale pieselor de îndoit. Mașina dispune de o forță de îndoire de 1000 kN și lungimea maximă a îndoirii de 3000 mm.

Flexibilitatea, precum și capacitatea sistemului automat de schimbare a sculelor sunt enorme: schimbarea de scule extrem de rapidă cu cea mai mare precizie, înmagazinare a 18 sau 25 rafturi pentru matrițe, înmagazinare a 15 sau 18 rafturi pentru cuțite, 4 manipulatoare mobile în paralel - orice poziție poate fi abordată.

FLW-3000 ENSIS cu poziționer de transfer M5

FLW-3000 ENSIS M5 combină avantajele tehnologiilor convenționale de sudură cu avantajele sudurii moderne cu laser fibră. Combinația dintre o adaptare variabilă a fasciculului cu așa-numita țesătură, posibilitatea opțională de a lăsa fasciculul să oscileze dinamic printr-o lentilă rotativă de până la 3000min-1 asigură cele mai bune rezultate posibile și o lățime de bandă de procesare maximă. Datorită depunerii reduse a materialului, FLW-3000 ENSIS M5 este de asemenea ideal pentru prelucrarea materialelor sofisticate și a grosimilor diferite de materiale, a suprafețelor cu design delicat din aluminiu și oțel inoxidabil; necesitatea de retușare fiind aproape inexistentă. Procesele de producție pot funcționa paralel datorită integrării noului sistem de mese de transfer. În timp ce un proces de sudare este efectuat în camera de lucru, masa următoare poate fi deja pregătită. Acest lucru previne perioadele lungi pierdute între cicluri și accelerează semnificativ producția.

BYSTRONIC, evoluţie în domeniul tehnicii de îndoire La Blechexpo 2017, Bystronic a câștigat un premiu pentru inovație cu Mobile Bending Cell. Juriul format din specialiști a acordat acest premiu pentru soluția de automatizare Bystronic la categoria “Warm/cold forming technology”.

Cu sistemul Mobile Bending Cell, Bystronic marchează un progres considerabil în domeniul tehnicii de îndoire. Presa de îndoit Xpert 40 este prevăzută cu un sistem de automatizare flexibilă. Acest sistem automat de îndoire este unic în lume, și oferă utilizatorilor un grad înalt de libertate pentru schimbarea comenzilor. Sistemul Mobile Bending Cell funcționează conform principiului Plug in & Bend. Practic, sistemul funcționează în felul următor: micul sistem Xpert 40 poate fi amplasat și pus în funcțiune în aproape orice tip de mediu. De asemenea, acesta poate fi instalat rapid, după cum este necesar. Sistemul de automatizare flexibilă se conectează fără fir la acesta. Instalarea robotului la Xpert 40 poate fi realizată de către operatori în doar câteva minute. Întregul ansamblu al sistemului Mobile Bending Cell rămâne compact. Pur și simplu se conectează sistemul și se începe procesul de îndoire. Iar când acțiunea robotului de îndoit nu mai este necesară, acesta poate fi dezactivat cu ușurință.

Spațiu suficient pentru piesele interschimbabile: în sistemul Mobile Bending Cell, operatorii pot adapta în mod flexibil stațiile de preluare pentru piesele brute.

Robotul flexibil: în interiorul Mobile Bending Cell acționează un robot cu 6 axe care amplasează cu exactitate piesele îndoite direct pe presa de îndoit. Posibilitate de control prin intermediul unei tablete: opțional, operatorii au posibilitatea de a acționa suprafața de operare ByVision Bending chiar și prin intermediul unei tablete.

TRUMPF, soluții de ultimă generație

Ca la fiecare editie, și anul acesta TRUMPF s-a remarcat la Blechexpo prin promovarea soluțiilor sale de ultimă generație. TruConnect, ansamblul de soluții inovatoare pentru implementarea conceptului Industry 4.0, a fost omniprezent la standul TRUMPF. Mașinile sunt echipate cu funcții inteligente, iar soluțiile personalizate de consultanță sunt pe măsura oricăror provocări. Vizitatorii au putut descoperi live soluțiile modulare de integrare în rețeaua digitală făcând o incursiune în viitor. Tobias Reuther, directorul noii Smart factory TRUMPF din Chicago, a transmis în direct, demonstrând astfel, cu ajutorul noului centru de Tehnologie, cum mașini TRUMPF de diverse tehnologii sunt capabile să prelucreze comenzile în mod automat fără ajutorul unui operator, prin intermediul TruConnect.

Câteva dintre punctele forte ale participării TRUMPF la Blechexpo:

• TruLaser Center 7030 - primul sistem laser complet automat, cu un grad de autonomie atât de ridicat încât poate derula întregul proces de producție, de la programul de fabricație și până la sortarea pieselor, fără a fi nevoie de intervenția unui operator.

• Highspeed Eco – un procedeu de ultimă generație în prelucrarea cu laser 2D, cu ajutorul căruia participanții au putut experimenta tăierea cu azot la viteze record cu laser solid state.

• TruLaser 2030 fiber – maximum de performanță pe metru pătrat! Cu o amprentă minimă la sol, această mașină permite prelucrarea unei game foarte variate de grosimi și tipuri de tablă cu un singur cap de tăiere. Cu funcția BrightLine se obțin muchii de tăiere perfecte.

WILSON TOOL, lansări în premieră La Blechexpo 2017, pe lângă gama completă de aplicații ale sculelor sale de ștanțat și îndoit, Wilson Tool a prezentat la standul său, în premieră, mai multe noutăți, din care amintim:

• Seria de scule Thick Turret iSeries, scule compatibile cu sistemul de management a sculelor Amada® ID Tooling System (Amada® AITS) – gestionarea sculelor cu coduri de bare de către noile modele de mașini Amada®. Fiecare sculă este marcată cu laser cu un cod de bare, cod citit de mașină și folosit pentru managementul mentenanței sculei etc.

• Noul dulap inteligent de scule SMART X-CAB 4.0, destinat managementului computerizat al sculelor de ștanțat folosite la una sau mai multe mașini de ștanțat. Prin computerul integrat și pe baza accesului pe bază de parolă al operatorilor ce utilizează sculele, dulapul inteligent poate asigura economii importante în timp prin o gestiune optimă a sculelor și a mentenanței acestora, contribuind prin informațiile complete (și în timp real) despre scule la trecerea la Industry 4.0.

• Noul sistem de scule pentru mașini Salvagnini®.

• Noile multitool-uri MTX3Ri și MTX8Ri adaptate sistemului Prima Power® Intelligent Ram

• Wilson Corner Former – o sculă specială destinată a fi utilizată pe abkant și care deformează un colț direct, fără nicio decupare / îndoire etc., eliminându-se astfel necesitatea sudurii, ajustării/polizării după sudură etc.

• Nouă generație de scule de debavurare pentru mașini Trumpf®

• Noile holdere stații C și D pentru mașini Thick-Turret dedicate pentru scule deformare, cu capabilități sporite de reglaj și control al pătrunderii sculei .

ROLLERI SPA, noutăți

Ca și la edițiile precedente ale Blechexpo Stuttgart, la ediția din 2017 Rolleri SpA a avut cel mai mare și complet stand dintre toți producătorii de scule de îndoit pentru abkant. Pe lângă gama completă de scule de abkant produse de companie, Rolleri a prezentat și multe noutăți legate de sculele de abkant și de noile direcții de business, dintre care amintim:

• Sculele ,,ROL PRIME” destinate producerii de prototipuri sau teste. Este vorba de scule de îndoire executate pe o imprimantă 3D, la dimensiunea 1:1, 100% funcționale, dintr-un material plastic dur patentat de Rolleri și care poate fi ,,printat” la o imprimantă 3D. Sculele ROL PRIME sunt utilizate pentru a testa o tehnologie de îndoire ce necesită scule speciale. Evident sculele acestea nu au nici pe departe durabilitatea unei scule normale, însă costul mult mai mic (o fracțiune din prețul sculei finale) permite testarea și execuția unei piese prototip foarte rapid și ieftin. Dacă totul este în regulă și clientul final acceptă prototipul piesei îndoite și plasează comanda, atunci se pot comanda sculele normale (fabricate din oțel de scule). Sculele pentru prototipuri permit prezentarea către clientul final, alături de ofertă, a unui produs la scara 1:1 fără a comanda sculele scumpe necesare îndoirii sale. În timpul testelor de îndoire se pot sesiza și eventualele probleme și se pot lua măsuri de modificare a sculei (altfel foarte costisitoare dacă ar fi fost vorba de scule normale). Sculele ROL PRIME vor fi lansate și în Europa în 2018 (acum se pot livra doar în US).

• Noua gama de scule cu role rabatabile Rolla-V

• Noile mașini de sertizat furtunuri hidraulice, o direcție nouă de business pentru Rolleri

• Scule pentru mașini de ștanțat CNC, la fel, un domeniu nou pentru Rolleri, produse în colaborare cu un partener japonez.

• Consumabile pentru mașini laser (lentile, duze, oglinzi etc)

În România, Rolleri este reprezentat de compania SM TECH S.R.L.


Accept cookie

www.ttonline.ro utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru.

Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a www.ttonline.ro cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera
circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru, te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Îți mulțumim pentru acest accept și nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.