Demo Metal, creştere spectaculoasă în 2015

Masini-Unelte

de T&T

Demo Metal, creştere spectaculoasă în 2015

Chiar în condițiile în care a fost organizat într-o nouă locație, adaptată din mers scopului, într-un timp foarte scurt și într-o confuzie indusă artificial în piață, Demo Metal, prin ediția 2015, a demonstrat că rămâne, între toate celelalte încercări, unicul eveniment dedicat industriei de prelucrare a metalelor din ţara noastră.

Astfel, cu cel mai mare număr de companii participante (75) - peste 25% mai multe față de 2014 și cu peste 15% mai mulți vizitatori – specialiști și manageri din industrie – față de ediția precedentă desfășurată în București, Demo Metal 2015 a stat sub semnul recordurilor, dovedindu-se a fi într-adevăr evenimentul industriei.

De asemenea, tot la capitolul recorduri, chiar dacă așteptăm mai mulți la edițiile viitoare, se poate adăuga și numărul mare (peste 150) al studenților de la universitățile din Pitești și Brașov care au vizitat Demo Metal 2015.

În premieră, Demo Metal 2015 a fost transmis LIVE online și a fost urmărit de un număr cuprins între 410 și 625 de persoane zilnic.

După cum a reieșit din sondajele realizate, atmosfera specială, creată de toți participanții la eveniment (companii, organizatori, vizitatori), a fost cea care a făcut diferența dintre Demo Metal 2015 și orice alt eveniment similar organizat în România.

Cum au „măsurat” şi descris vizitatorii această atmosferă? Prin:

 • „amabilitatea și disponibilitatea
 • expozanților”
 • „asemănarea cu târgurile de afară, dar la o scară mai mică”
 • „atmosfera profesională”
 • „competența expozanților”
 • „parteneri profesioniști de discuții”
 • „diversitatea expozanților, a echipamentelor, a ofertelor”
 • „foarte buna pregătire tehnică a expozanților”
 • „numărul mare de participanți”
 • „prezența unor firme noi”
 • „reprezentanții companiilor au prezentat amănunțit procesele”
 • „…reprezentanţii firmelor participante s-au comportat ca adevărați profesioniști, abundența de informații pe care am primit-o fiind impresionantă. Felicitări organizatorilor și companiilor expozante!”

De ce a fost Demo Metal 2015 special? Poate pentru că s-a reușit crearea sentimentului unei comunități. A avut o energie aparte, energie care poate aduce plus-valoare și care poate sprijini interese comune și poate realiza obiective comune.

Un astfel de eveniment ne dă tuturor puterea ca în continuare să mergem pe drumul corect, al evoluției comune și spre constituirea unei comunități profesionale a domeniului.

Urmează Demo Metal 2016, o ediție aniversară, a V–a, care se anunță a fi un eveniment absolut special, în care conceptul inițial va fi întregit și care va oferi tuturor participanților surprize plăcute.

Ne vedem anul viitor la a V–a ediţie Demo Metal!

Constantin STROE, Președinte ACAROM

 

„Găsesc conceptul de eveniment Demo Metal ca fiind foarte bine adaptat structurii actuale a industriei construcțiilor de mașini de la noi, în care companiilor straine le aparțin dezvoltările importante de tehnologii. Există însa multe firme locale cu capital local sau mixt care investesc în construcția de mașini, în special în industria de componente auto.

Demo Metal a fost gândit și dimensionat în mod pragmatic, astfel că specialiștii din această categorie de investitori să găsească aproape de ei informațiile care le sunt necesare pentru investițiile pe care le au în vedere.

M-a surprins în mod plăcut ambianța civilizată de profesionalism și de comunicare eficientă create de organizatori. Excelentă a fost ideea de a organiza concomitent forumul „Industria auto din România: oportunități și perspective” în cadrul căruia, în prima zi, am desfășurat adunarea generală a ACAROM – Asociația Constructorilor de Automobile din România.

Reprezentanții celor 150 de companii membre au avut prilejul să viziteze Demo Metal, despre care, fără excepție, au avut numai cuvinte de apreciere.

Vom continua să dezvoltăm parteneriatul pe care îl avem deja cu Tehnic Media, organizatoarea evenimentului de la Brașov și sunt convins că ediția 2016 a Demo Metal va fi cel puțin la fel de interesantă și de utilă.”

Florin GEORGESCU, Director General Micro-Top Consulting Engineering & Service

Demo Metal a fost un eveniment în adevăratul sens al cuvântului, un concept unic şi nou pentru România, dedicat 100% industriei de profil. Locaţia aleasă, atenţia şi profesionalismul orga­nizatorilor, precum şi promovarea activă a evenimen­tului au fost demonstrate de numărul mare de vizita­tori specializaţi şi interesaţi de tehnologiile şi soluţiile prezentate. Aşteptăm următorul Demo Metal şi ne vom alătura şi în anii viitori cu interes deosebit acestui eveniment.”

Lucian GRUMEZA, Director Sucursală Bucureşti Color Metal

„ Ediţia a patra a evenimentului Demo Metal, confirmă consacrarea acestuia, care reuşeşte de la an la an să adune tot mai mulţi fac­tori importanţi ai domeniului prelucrării metalelor. Profesionalismul organizatorilor şi interesul crescut al acestora, a convins reprezentanţii firmelor că Demo Metalul reprezintă platforma de comunicare ideală şi necesară acestei industrii. De asemenea, salutăm alegerea Braşovului ca fiind o zonă foarte potrivită atât din punct de vedere geografic cât şi datorită faptului că este o zonă industrială importantă şi de tradiţie.”

Ramona ROŞCA, Managing Partner ALLMETECH Tools&Machines

„Participăm an de an la Demo Metal pentru că avem încredere în organizator şi în mesajul pe care îl transmite! Consider că locaţia aleasă pentru această ediţie a adăugat valoare evenimentului şi a fost un factor care i-a asigurat succesul deoarece Braşov este un centru industrial localizat într-una din cele mai importante zone industriale din ţară! La această ediţie am urmărit să ne întâlnim cu partenerii şi colaboratorii noştri şi să prezentăm oferta noastră de produse şi servicii tuturor celor care ne-au vizitat. Totodată am încercat să înţelegem mediul de afaceri al zonei şi oportunităţile pe care le oferă.

Cred că un târg precum Demo Metal aduce valoare pieţei prin redu­cerea distanţelor dintre oameni şi contribuţia pe care o are la dezvoltarea unei comunităţi în domeniu! Îmi doresc ca Demo Metal să crească şi să devină cel mai mare târg din ţară în domeniul prelucrărilor meca­nice!”

Florin CĂLIN,Manager Mitutoyo Romania SRL

„Revista T&T – grup Demo Metal merita din plin felicitari pentru curajul de a continua singuri acest interesant concept de expoziție „live” într-o locație unde se regăsesc importanți producători internaționali din domeniul „automotive”. Pe noi ne-a onorat invitația de a participa și promitem să venim și la următoarele manifestări organizate de acest „curajos grup” de presă. Felicitări!”

Emil MOCAN, Sales Manager Seco Tools

Demo Metal 2015 a fost o provocare atât pentru organizatori cât și pentru firmele din România! Situația creată la începutul anului și apariția a 2 târguri de profil organizate aproape în același timp, a creeat confuzie printre firmele din România.

Având în vedere relația bună de colaborare cu organizatorii Demo Metal în anii precedenți, Seco Tools a decis să participe la evenimentul de la Brașov.

Din punctul nostru de vedere, a fost o decizie bună, confirmată atât de organizarea bună a evenimentului cât și de numărul de vizitatori prezenți.

Cu ocazia acestui eveniment, Seco a lansat noile plăcuțe de strunjire New Duratomic, disponibile în 3 tipuri de acoperiri revoluționare pentru strunjirea oțelurilor (www.duratomic.com). Am lansat oficial noile cataloage tehnice în limba română cuprinse în Machining Navigator 2015. Participanții au avut posibilitatea să primească gratuit accesul în noul portal informatic My Pages, unde se pot găsi informații tehnice foarte utile despre utilizarea sculelor Seco (https://secure.secotools.com/mypages).

Au fost prezentate și aplicații practice cu sculele Seco, aplicații făcute în colaborare cu firma Ro-Mega Trade.

În concluzie, a fost un eveniment util și necesar, iar alegerea locației în centrul țării poate fi o alternativă viabilă și pentru viitor.”

Kelemen GYÖRGY, Director Adjunct AAGES Ltd.

„Consideram că Demo Metal 2015, organizat la Brașov, acropola industriei românești, a fost o manifestație tehnică de succes și poate deveni un eveniment cu tradiție.

Garanția pentru aceasta este profesionalismul, dăruirea și entuziasmul organizatorilor, precum și numărul și calitatea participanților.

Prima participare a firmei noastre, AAGES Ltd., ca producător de instalații de încălzire prin inducție pentru industria metalurgică și constructoare de mașini, a fost o reușită.

Contactele cu specialiștii facilitează transferul de informații despre procedeele cele mai avansate în domeniul încălzirii prin inducție, util în activitatea curentă și de perspectivă pentru investiții de producție. Demo Metal generează astfel oportunități de beneficii atât pentru expozanți, cât și pentru vizitatori.

Deci, Demo Metal, vă dorim succes în continuare!”

Gheorghe STAN,  General Manager Micromet SA Focşani

,,Felicitări organizatorilor şi expozanţilor acestui reuşit eveniment!

Am apreciat şi voi aprecia întotdeauna oamenii care cred în ceva şi în mod deosebit pe aceia care cred în industrie şi fac ca acest sector să se dezvolte.

Pentru Micromet, Demo Metal este un izvor la care venim cu specialiştii noştri să ne „încărcăm bateriile”.

De fiecare dată, la întoarcere ne oprim undeva (şi slavă domnului în zona Braşovului ai unde), comentăm şi ne spunem părerile. Şi de această dată acestea au fost foarte bune.

A fost o plăcere să ne revedem cu furnizorii noştri: AMARI, COLOR METAL, ALLMETECH, MICRO-TOP etc.

Am concretizat unele lucruri (o vizită în TAIWAN la firma HARTFORD, 50 de ani de existenţă) privind investiţiile noastre viitoare, văzând la lucru pe cei de la firma CNC MACHINE WORLD.

Pentru mine personal locul desfăşurării evenimentului Demo Metal (platforma fabricii de autocamioane Braşov) a avut și o semnificaţie mai specială, deoarece în anii ’70 aici intram în tainele acestei frumoase meserii, făcând practică de producţie ca student al Politehnicii Braşov.

Tot ce-i bun trebuie să continue – deci: CONTINUAŢI!”

Anca MURAR, Reprezentant Frankfurt Messe în România

„ Încă o ediție reușită a Demo Metal pe care am avut bucuria să o trăiesc personal. Cel mai mult mi-au plăcut aspectul general al halelor, foarte îngrijit și „vestic”, cu standuri moderne și profesioniste, programul manifestărilor conexe și felul în care echipa T&T și profesioniștii aduși de ei au reușit să rezolve eficient și rapid micile cerințe de ultim moment ale expozanților. Seara expozanților a încoronat prima zi de târg, locul, programul muzical și atmosfera au fost și ele pe măsura evenimentului. Personal am plecat cu mai multe idei de colaborări viitoare, câteva contacte noi și foarte interesante și cu hotărârea de a reveni la ediția următoare a Demo Metal Brașov. Felicitări echi­pei Tehnică și Tehnologie!”

ș.l.dr.ing. Constantin ONESCU, Universitatea din Pitești Departamentul de Fabricație și Management Industrial

„ La expoziția Demo Metal 2015, fiind primul an în care particip, am apreciat gama variată de aplicații: de la așchiere, sudură, injecție de mase plastice până la controlul calității și proiectare asistată. Expozanții, companii recunoscute în dome­niu, reprezentate direct sau prin intermediul colabo­ratorilor, s-au ridicat la nivelul așteptărilor mele și ale studenților. Ei au fost încântați să asculte explicațiile din partea reprezentanților companiilor și expoziția le-a dat motivația pentru accelerarea creșterii competențelor. Interesant spațiul Demo Metal Job și prezentările de la Forum. Felicitări orga­nizatorilor!”Accept cookie

www.ttonline.ro utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru.

Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a www.ttonline.ro cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera
circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru, te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Îți mulțumim pentru acest accept și nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.