Demo Metal, evenimentul pe care îl construim împreună

Masini-Unelte

de Cristina Ungureanu

Demo Metal, evenimentul pe care îl construim împreună

În luna aprilie s-a desfăşurat a doua ediţie a târgului Demo Metal. Pe parcursul celor patru zile, cele 50 de companii expozante şi-au întâmpinat vizitatorii cu tehnologii de ultimă generaţie, cu servicii şi produse noi, dedicate sectorului prelucrării metalelor. Nucleului de companii expozante al primei ediţii, i s-au alăturat şi alte companii importante din acest sector industrial. De asemenea, anul acesta a fost în mod colaborativ proiectată şi prezentată în premieră, în cadrul unui târg tehnic din România, o linie de producţie în lucru.

Comparativ cu ediţia precedentă, ediţia din acest an a Demo Metal a crescut ca număr de expozanţi, ca număr de echipamente prezentate şi puse în funcţiune şi ca suprafaţă ocupată, numărul vizitatorilor menţinându-se la nivelul primei ediţii. Demo Metal este cel mai tânăr târg cu profil tehnic. Celelalte au o tradiţie de zeci de ani. Demo Metal este târgul pe care îl construim acum, împreună: organizatori, expozanţi şi vizitatori. Este târgul dedicat unei singure industrii şi din acest motiv este chiar cartea sa de vizită. Astfel fiecare specialist, fiecare companie are oportunitatea să participe la construirea unui eveniment ce deserveşte industria prelucrării metalelor şi care să aducă pentru toţi cei implicaţi beneficiile aşteptate. În funcţie de obiectivele urmărite, fiecare îşi poate alege nivelul de implicare adecvat, târgul dezvoltându-se pe măsură ce noul concept este înţeles, adoptat şi sprijinit de companiile din această piaţă. Şi astfel avantajele sale îşi vor arăta roadele pentru fiecare.

Faptul că Demo Metal a avut succes şi a fost primit cu braţele deschise, atât de expozanţi, cât şi de vizitatori, dovedeşte viabilitatea conceptului, care răspunde nevoilor industriei la un alt nivel decât tradiţionalele târguri generaliste. Demo Metal este un târg nou, care acum, la primele ediţii, îşi formează publicul, îşi creşte valoarea şi importanţa. Fiecare participant trebuie să îşi asume o misiune şi să şi-o ducă la bun sfârşit, făcând lucrurile cât mai bine posibil şi astfel, împreună, vom obţine rezultatele dorite. Participarea la un târg tânăr diferă de participarea la un târg cu tradiţie, unde fluxul de public este format în ani sau zeci de ani, unde numele evenimentului poartă rezonanţa numeroaselor ediţii avute de-a lungul anilor. Vizitatorii unui târg matur, cu tradiţie, sunt inerţiali, comparativ cu cei ai unui târg strict specializat, aflat la primele ediţii.

Desigur, companiile ce au curaj să participe şi, mai mult decât atât, să participe la fel ca la un târg de renume din orice colţ al lumii - să aducă utilaje şi să le pună în funcţiune, să aloce resurse la standardele cele mai ridicate - sunt companiile ce şi-au înţeles rolul în această piaţă şi care doresc să construiască evenimentul de care au nevoie ele şi cei ce lucrează în acest domeniu. Aceste companii consideră că trebuie să le întoarcă ceva înapoi celor care le cumpără echipamentele, pentru a-i ajuta în obţinerea siguranţei şi prosperităţii în această lume a competitivităţii extreme. Şi asta cu mai mult decât cu vânzarea unor echipamente performante, cu know-how strategic.

Şi anul acesta Demo Metal, superior prin concept şi organizare, faţă de alte evenimente similare - acestea fiind printre cele mai remarcate puncte forte ale evenimentului de către expozanţi şi vizitatori - a atras noi companii importante să participe, printre care Allmetech, Walter, Teximp.

După cum vedem şi în declaraţiile expozanţilor, participanţii pentru prima dată la Demo Metal (Allmetech, Walter, Teximp, Vegra), după ce au evaluat obiectiv târgul şi au remarcat potenţialul evenimentului şi conceptul diferit, aleg să continue alături de Demo Metal, şi se pregătesc pentru ediţia 2014. De asemenea, expozanţi participanţi la ambele ediţii (Greenbau Tehnologie, Color Metal, Laser Technology) au declarat că vor continua să-şi aducă aportul la dezvoltarea evenimentului.

Orice activitate pe care o întreprindem trebuie evaluată corect. Pentru a evalua corect participarea la un târg, trebuie să avem încă de la început obiectivele unei astfel de participări foarte clare. Dacă vânzarea sau cumpărarea sunt singurele motive pentru care o firmă îşi propune să vină la un târg, eva­luarea va fi incompletă. Pentru că pe lângă acestea, prezenţa la un târg are ca obiectiv promovarea companiei, prezentarea produselor şi serviciilor pentru o ulterioară adoptare a lor de către posibilii beneficiari, strângerea contactului cu clienţii, partenerii actuali şi potenţiali – networking-ul, instruirea, actualizarea cunoştinţelor. Evaluat în ansamblu, luând în considerare şi numărul ediţiilor desfăşurate, putem spune că Demo Metal, aflat la început de drum, este un eveniment care şi-a confirmat potenţialul pentru toţi participanţii.

 

Pentru ediţia din acest an companiile au făcut eforturi comune cu organizatorii în atragerea specialiştilor vizitatori, potenţialilor beneficiari interesaţi, invitându-şi partenerii să le viziteze standul, pentru aceştia pregătindu-se cele mai interesante aplicaţii şi prezentări în forum. Demo Metal este conceput a fi târgul care aduce expozanţii cu cele mai noi tehnologii sub acelaşi acoperiş pentru ca vizitatorii cei mai interesaţi să poată progresa fie din punct de vedere tehnologic, fie din punct de vedere al know-how-ului specific, disponibil în cadrul prezentărilor din Know-How Transfer Forum şi, în plus, să poată stabili legături cu noi parteneri ce le pot oferi avantaje strategice. 

 

dr. ing. Viorica Simion, General Manager GreenBau Tehnologie

,,Participarea firmei GreenBau Tehnologie în cadrul Demo Metal a constat în prezentarea în premieră la un târg tehnic în România a unei linii de producţie complete care a inclus strungul multifuncţional OKUMA MULTUS B300W, semifabricate, debitare, programarea maşinii-unelte OKUMA cu soft specializat, portscule şi scule aşchietoare, emulsii, prelucrarea unui reper complex pe maşina cu comandă numerică OKUMA Multus B300 II W, control on-line cu ajutorul instrumentelor de control marca Mitutoyo şi standalone utilizând un dispozitiv 3D al producătorului Renishaw, spălare, conservare şi împachetare piese finite în vederea livrării la client. S-a prezentat în premieră utilizarea postprocesării programului piesei cu ajutorul soft-ului CAM ESPRIT instalat direct pe CNC-ul maşinii în programarea strungului cu comandă numerică OKUMA.

Linia de producţie organizată de către GreenBau Tehnologie a primit un feed-back pozitiv din partea vizitatorilor, fiind considerată foarte interesantă şi inedită.

Evenimentele tehnice sunt rare în România şi ar trebui ca mai multe firme din domeniu să fie convinse să participe ca expozanţi, pentru ca vizitatorii să fie puşi astfel la curent cu noutăţile tehnice şi tehnologice în domeniul lor de activitate.'' dr. ing. Viorica DESURAUNE, General Manager GreenBau Tehnologie

 

 

Lucian Grumeza, Director Suc. București COLOR METAL

,,Noi am susţinut de la bun început ideea unei expoziţii specializate şi o susţinem în continuare. Aşa cum există în toate  ţările, trebuie să existe şi la noi şi să fie un punct de referinţă pentru toţi cei din domeniu. Acest eveniment este necesar, pentru că ne oferă o dimensiune reală a pieţei respective şi şansa de a relaţiona direct cu clienţii din această industrie.'' Lucian Grumeza, Director Suc. Bucureşti COLOR METAL

 

 

,,Suntem foarte mulţumiţi de participarea la Demo Metal 2013. Din 2008 nu ne-am mai prezentat la o expoziţie şi mă bucur că am revenit la aceasta, unde am putut să întâlnim mulţi clienţi specializaţi, atât de interesaţi de prelucrarea metalelor. Am apreciat modul de organizare a standurilor, precum şi amabilitatea personalului organizatoric. Cu siguranţă ne vom întoarce şi la ediţia a treia, la care plănuim deja o surpriză pentru vizitatorii noştri.'' Gheorghe Ene, Sales Manager Teximp SA

 

 

Ramona Roșca, Asociat și Administraotr Allmetech

,,Noi credem în dezvoltarea proiectului Demo Metal şi ne dorim ca acest eveniment să devină în viitor un punct de atracţie pentru toţi cei interesaţi de ultimele noutăţi în domeniu. Pentru a ajunge la acest rezultat, credem că este necesară o comunicare şi cooperare din partea noastră, a expozanţilor, pentru a-i determina pe clienţii noştri să pună pe lista de priorităţi acest eveniment. Participarea la Demo Metal ne-a ajutat să interacţionăm cu clienţii şi colaboratorii  noştri care au vizitat târgul, am profitat din plin de zona Know-How Transfer Forum pentru a ne prezenta produsele şi serviciile şi de evenimentele organizate în fiecare seara pentru a dezvolta relaţii cu participanţii. În acest an, evenimentul a atras mai mulţi vizitatori din zonele apropiate Bucureştiului şi mai puţin din alte zone ale ţării şi asta ar fi un motiv pentru care obiectivele noastre au fost parţial realizate. Având la bază evoluţia rezultatelor faţă de ediţia nr.1 şi experienţa din acest an, intenţionăm să participăm în calitate de expozanţi şi anul viitor.” Ramona ROŞCA, MBA - Asociat şi Administrator Allmetech®

 

 

Cătălin Safta, Business Developer Vegra Info

,,Vegra Info, reseller autorizat în România pentru SolidWorks, res­pectiv CamWorks, a participat pentru prima dată la Demo Metal. Din 1994, Vegra Info îşi utilizează creativitatea, dezvoltă tehnologii, pro­duse şi servicii  în concordanţa cu cerinţele clienţilor şi partenerilor săi. Specialiştii şi consultanţii Vegra Info au stat la dispoziţia tuturor vizi­tatorilor cu informaţii şi detalii referitoare la produsele CAD/CAM, SolidWorks, respectiv CamWorks. 

Participarea Vegra Info la Demo Metal a avut ca scop atragerea noilor clienţi dar şi promovarea cursurilor de specilitate SolidWorks, atât în rândul tinerilor pasionaţi, dar şi pentru specialiştii în domeniu. Vizitatorii standului nostru au putut învăţa care sunt paşii pe care trebuie să îi parcurgă pentru dezvoltarea propriilor afaceri, investind în tehnologii noi, ce pot creşte productivitatea şi pot reduce impactul asupra mediului şi a sănătăţii oamenilor.

Participarea noastră la Demo Metal s-a bucurat de un real succes şi am primit un feedback excelent din partea vizitatorilor, dar şi a partenerilor noştri.'' Cătălin Safta, Business Developer, Vegra Info

 

 

Sorin Udrea, Director General Laser Technology Soluții Globale

,,Ediţia din acest an a Demo Metal a reprezentat pentru noi un succes, deoarece am reuşit să ne atingem obiectivele propuse şi anume: pro­movarea unor produse revoluţionare, realizarea unui seminar despre sudarea aluminiului, o bună prezentare a produselor comercializate. Din punctul nostru de vedere această ediţie a ieşit foarte bine. Ne propunem, ca împreună cu organiza­torii, să lucrăm mult mai mult la dezvoltarea şi promovarea Know-How Transfer Forum-ului şi vă promitem că la ediţiile următoare vom veni cu prezentări şi seminarii de care piaţa românească are foarte mare nevoie. Pe viitor dorim ca evenimentul să beneficieze de o campanie de promovare mult mai amplă, care să debuteze cu cel puţin patru luni înaintea startului oficial al expoziţiei, deoarece acesta este singurul mod în care se poate trezi interesul potenţialilor vizitatori, care vor afla din timp despre noutăţile ce urmează să fie prezentate şi vor dori să fie prezenţi.'' Sorin Udrea, Director General Laser Technology Soluţii Globale SRL

 

 

Sorin Cîrlea, Director de Vânzări Walter Austria Ges.m.b.H Reprezentanță

,,Noi, ca reprezentanţă Walter în România, am participat pentru prima dată la Demo Metal şi am avut o surpriză plăcută, în ceea ce priveşte organizarea evenimentului şi interesul participanţilor. Suntem prezenţi în România de 10 ani, timp în care am oferit soluţii performante pentru aşchiere pentru mulţi clienţi fideli, iar cu ocazia acestui eveniment suntem convinşi că am câştigat şi alţi parteneri fideli pentru compania Walter. Considerăm că este o idee bună organizarea unui eveniment dedicat numai prelucrărilor metalice şi avem convingerea că am luat o decizie bună când am hotărât participarea la ediţia din acest an. Aşteptăm ediţia din 2014, la care ne dăm deja întâlnire cu toţi cei interesaţi de prelucrarea eficientă prin aşchiere.'' Sorin Cîrlea, Director de Vânzări Walter Austria Ges.m.b.H ReprezentanţăAccept cookie

www.ttonline.ro utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru.

Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a www.ttonline.ro cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera
circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru, te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Îți mulțumim pentru acest accept și nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.